όποια πέτρα και αν σηκώσεις ποιόν θα βρείς από κάτω…;

Posted: 26 Ιανουαρίου 2009 by admin in ΒΟΥΛΗ, ΝΔ, Παπανδρέου, Παιδεία, Πολιτική, κοινωνία
Ετικέτες: , , ,
το Amazon kindle

το Amazon kindle

Τα σχόλια φούντωσαν, όταν με βάση τα επίσημα στοιχεία αναδεικνύεται έως τώρα πρωταθλητής ο εκδοτικός οίκος «Ελληνικά Γράμματα» (έχει αναλάβει περίπου 40 «πακέτα») ο οποίος συνδέεται με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ) όπου εργαζόταν ως δημοσιογράφος ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου και αρθρογραφεί («Βήμα») ο ίδιος ο κ. Αλαχιώτης (αρθρογράφος στο ΒΗΜΑ ακόμα και σήμερα) . Ο πρόεδρος του Π.Ι. αντιπαρέρχεται τέτοιου είδους υπόνοιες, λέγοντας ότι έμαθε μόλις πρόσφατα για τη σχέση «Ελληνικών Γραμμάτων» και ΔΟΛ.

από άρθρο στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στις 22-12-2003

γιατί το θυμήθηκα τώρα αυτό γιατί ο ΒΗΜΑτοδότης στο χθεσινό φύλλο αναφέρει χλευάζοντας το Γιώργο Α. Παπανδρέου για την παρουσία του στην Βουλή στην συζήτηση για την παιδεία.

«κουνέλι από το καπέλο» του κ. Γ.Παπανδρέου στην προ ημερησίας συζήτηση για την Παιδεία στη Βουλή ήταν το Αmazon Κindle. Πρόκειται για το λεγόμενο «ψηφιακό βιβλίο», δηλαδή μια οθόνη με ασύρματη σύνδεση με το Ιnternet που μπορεί να «κατεβάζει» και να αποθηκεύει βιβλία. Ο χρήστης του μπορεί λοιπόν να μετακινείται έχοντας μαζί του μια ολόκληρη βιβλιοθήκη.

O πρόεδρος του ΠαΣοΚ είπε ότι όλοι οι μαθητές θα έπρεπε να έχουν μια τέτοια συσκευή με όλα τα βιβλία τους. Βέβαια θα μπορούσαν να έχουν τα βιβλία σε ένα DVD ή σε ένα USΒ. Το πρόβλημα της εκπαίδευσης δεν είναι η μορφή των βιβλίων αλλά το περιεχόμενο.

Το νέο παπανδρεϊκό γκάτζετ πυροδότησε αμέσως σειρά από ανέκδοτα ανάμεσα στους βουλευτές. Το καλύτερο ήταν το εξής: Μόλις είδε το περίεργο γκάτζετ ο Καραμανλής γύρισε και ρώτησε τον Αρη: «DVD παίζει;».

Ρώτησε και έμαθε ο ΒΗΜΑτοδότης τι είναι το e-reader και τι το Kindle.

ενώ δεν είναι τυχαίο ότι ο εκδοτικός οίκος και οι συνεργάτες του ανέλαβαν, μέσα από διαγωνισμούς του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, τη συγγραφή του μεγαλύτερου αριθμού διδακτικών εγχειριδίων και βοηθημάτων.

αναφέρει σε άρθρο το ΒΗΜΑ όταν εξαγόρασε τον εκδοτικό οικό «Ελληνικά Γράμματα»

μήπως τελικά το gadget που είχε ο Παπανδρέου στην Βουλή τους χαλάσει την αγορά στην παραγωγή σχολικών βιβλίων, μήπως να περιμένουμε και άλλα πιο ευτράπελα άρθρα στο έγκυρο ΒΗΜΑ.

Σχόλια
  1. […] πλήρες κείμενο σε αυτόν τον σύνδεσμο (0 votes, average: 0 out of 5)You need to be a registered member to rate this post.  Loading […]

  2. Ο/Η Γιάννης Παπαϊωάννου λέει:

    Μην παίζεις άμυνα Στέφανε! Οδηγήσε μέσω αυτής σε συνομωσίες και σκοτεινά σενάρια. Άθελα σου αναμεταδίδεις ανέκδοτα που τελικά είναι εις βάρος του εγχειρήματος καθώς το απαξιώνουν.
    Παίξε επίθεση!

    Ο ΓΑΠ έβγαλε όντος λαγό από το καπέλο του και αυτό εκνεύρισε πολλούς.
    Ρίξε αλάτι λοιπόν στις πληγές τους θυμίζοντας το!

    Μόνο αυτό χρειαζεται!

    Να συζητηθει το γκατζετακι για πολλες μερες και παντού.

  3. Ο/Η tougo λέει:

    Το θέμα είναι ότι το συνειδητοποίησε ότι έβγαλε λαγό ή το έκανε κατά λάθος…γιατί χωρίς παρεξήγηση …οι περισσότεροι πολιτικοί στον τομέα τις τεχνολογίας είναι …απλά …μπούφοι..ανεξαρτήτως παράταξης

  4. Δεν είναι μόνο ότι τους χαλάει την αγορά (θα βρουν τρόπο να κερδίσουν από αλλού), το ζήτημα είναι ότι προωθεί την ηλεκτρονική ιδέα που στην ουσία οδηγεί στο παζάρι όλα τα έντυπα (και εφημερίδες). Βέβαια, ειδικά σε μία αναλφάβητη Ελλάδα, οι αντιδράσεις απλά αποδεικνύουν την αμάθεια ακόμα και των βουλευτών μας.

  5. Δε γνωρίζετε ότι η οικογένεια είναι gadgetακηδες ακόμα και από τον Ανδρέα Παπανδρέου;

  6. […] τον διάλογο. Καταρχήν καλό θα ήταν να αποφεύγονται συνωμοσιολογικοί υπαινιγμοί εναντίον εκδοτικών συμφερόντων, όταν έχουν χαμηλό […]

Σχολιάστε