Οι Ευρωβουλευτές του Πασοκ προτείνουν τη γενιά των 700 ευρώ (G700) για το βραβείο Ευρωπαίου πολίτη 2009

Posted: 29 Ιανουαρίου 2009 by admin in Διάβασα, Διαδίκτυο, κοινωνία
Ετικέτες: , , ,

Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2009 προτείνουν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ να απονεμηθεί στο blog της γενιάς των 700 ευρώ g700.blogspot.com μια εναλλακτική κίνηση του διαδικτύου, με βασικό σκοπό την ανάπτυξη της αρχής της διαγενεακής δικαιοσύνης σε Ελλάδα και Ευρώπη, στο πλαίσιο της αρχής της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στην επιστολή στήριξης της υποψηφιότητάς τους, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ  Σταύρος Λαμπρινίδης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός συμβολαίου μεταξύ των γενεών, η οργάνωση G-700 έχει αναπτύξει γέφυρες συνεργασίας με την οργάνωση 50+Ελλάς, μέλος του πανευρωπαϊκού δικτύου Αge Platform και, παράλληλα, έχει αναπτύξει δράσεις διασυνοριακής συνεργασίας σε άλλα κράτη μέλη, ώστε να προωθήσει βέλτιστες πρακτικές προς όφελος των ευρωπαίων νέων εργαζόμενων.

Η ευρωομάδα του ΠΑΣΟΚ θεωρεί απολύτως αναγκαία τη στήριξη και προβολή αντίστοιχων αξιέπαινων δράσεων ιδιαίτερα στην παρούσα περίοδο, όπου η ανεργία, η χαμηλόμισθη εργασία και η έμμεση περιθωριοποίηση των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά στην Ελλάδα προσλαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις. Υπενθυμίζεται ότι οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν πρόσφατα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα σχετικά προβλήματα που απασχολούν τη γενιά των 700 ευρώ και ευρύτερα τους νέους ανθρώπους, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι νικητές του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη, που προορίζεται για δραστηριότητες που ενισχύουν τις αξίες της αλληλεγγύης και το ευρωπαϊκό πνεύμα, αναμένεται να ανακοινωθούν τον προσεχή Φεβρουάριο.

Σχόλια
 1. Θα συμφωνήσω με αυτή την πρόταση. Έχει πολλά θετικά…

 2. Ο/Η stefan λέει:

  Δεν είναι λίγο οξύμωρο ένα βραβείο για πολίτη να δίνεται σε ένα blog (και όχι σε έναν ή περισσότερους πολίτες)? Και τέλος πάντων τι το «ευρωπαϊκό» έχει η υπόθεση?

 3. Ο/Η Sotiris Koukios λέει:

  @stefan
  συμφωνώ απόλυτα…και είναι λίγο επαρχιακή νοοτροπία υποψηφιοτήτων ..για εσωτερική κατανάλωση…το βραβείο επίσης θα απονεμηθεί virtual?

 4. Ο/Η MM λέει:

  Μάλλον είναι μια συμβολική κίνηση ..

 5. Ο/Η G700 λέει:

  Η κίνηση αυτή των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ μας τιμά ιδιαίτερα. Το ποιες ευρωπαϊκές οργανώσεις συλλογικά ή πολίτες ατομικά θα κερδίσουν (50 το σύνολο) θα αποφασιστεί σε ψηφοφορία ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έχει συσταθεί γι’ αυτό το σκοπό. Το βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη είναι ένας νέος θεσμός και αποδίδεται πρώτη φορά φέτος. Για εμάς σημασία έχει ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο αναδεικνύεται και προβάλλεται η ατζέντα της διαγενεακής δικαιοσύνης εν όψει της 1ης Ευρωπαϊκής Ημέρας Διαγενεακής Αλληλεγγύης και Συνεργασίας την 29η Απριλίου 2009 και του έτους Διαγενεακής Αλληλεγγύης το 2012.

 6. Ο/Η stefan λέει:

  Για να μην παρεξηγηθώ, δεν αμφισβητώ την σημαντική παρουσία της G700 στο διαδίκτυο στην Ελλάδα. Η κριτική μου έχει να κάνει με την πρόταση αυτή καθ’ αυτή της Ευρωομάδας και όχι από μόνη της αλλά σε σχέση και με άλλες δραστηριότητες και θέσεις.
  Είναι προφανές ότι κάθε βραβείο είναι τελικά μια …συμβολική κίνηση. Όταν όμως το μόνο που κάνεις είναι «συμβολικές κινήσεις» – και εχουμε χορτάσει πια από τέτοιες – και από την άλλη ουσία μηδέν, τότε απαξιώνεις ακόμη και τη «συμβολική κίνηση» !
  Δεν θα επεκταθώ διότι …θα χαλάσουμε τις καρδιές μας, πράγμα το οποίο τον τελευταίο καιρό αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι!

 7. Ο/Η Big Lebowski λέει:

  h eyroomada kai oi duderinos ekei stas brykselas na yiothetisei kai kamia thesi g700. kali kinisi na doyme kai thn oiysia. intergenerational justice is a bitch of a topic for middle aged greek politicians

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s