Γιατί θα συμμετάσχω στην εκλογική διαδικασία

Posted: 14 Μαρτίου 2012 by admin in Πασοκ, Πολιτική

Όταν πρώτο το ΠΑΣΟΚ στην Ευρώπη κατοχύρωνε στην πράξη τη δυνατότητα εκλογής του Προέδρου του από το σύνολο των μελών και των φίλων του, σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία, όλοι εκτιμούσαμε ότι αποτελεί μια μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση.

Και συνεχίζει να είναι.

Αυτή την κατάκτηση οφείλουμε να την περιφρουρήσουμε ακόμα και αν δεν μας εκφράζουν οι υποψηφιότητες.

Θυμίζω ότι πρόσφατα και στις συζητήσεις για τη διαδικασία εκλογής προέδρου, από πολλές πλευρές τέθηκε το θέμα της αλλαγής του τρόπου που προβλέπει το καταστατικό. Δεν ήταν λίγοι όσοι τοποθετήθηκαν υπέρ μιας διαφορετικής διαδικασίας, αντίθετη στο καταστατικό, θέλοντας να γυρίσουμε σε εκλογή από περιορισμένο σώμα εκλεκτόρων.

Να γυρίσουμε δηλαδή σε κυριαρχία προσωπικών εκλογικών μηχανισμών που θα ταιριάζουν απόλυτα με το πελατειακό πολιτικό σύστημα που πνέει τα λοίσθια.

Η νεοσυντηρητική στροφή του ΠΑΣΟΚ δεν αντιμετωπίζεται με μάχες οπισθοφυλακής, ούτε με την αδρανοποίηση των μελών του. Δεν επιλύεται το πρόβλημα της πολιτικής κατεύθυνσης με αποδοχή της λογικής του «καναπέ». Οι πολιτικές επιλογές ανατρέπονται με μάχη στα όργανα και με αντιπαράθεση και σύγκρουση πολιτικών απόψεων.

Η πίκρα, η απογοήτευση, ο πολιτικός παροπλισμός και η αποχή ευνοούν τις λογικές του «ελεγχόμενου», «καθαρού» και μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι λύση.

Δεν με εκφράζει η μία και μοναδική υποψηφιότητα.

Ούτε έχουν εκλείψει οι λόγοι της πολιτικής μου στάσης στις εσωκομματικές εκλογές του 2007. Αντίθετα, ενισχύονται καθημερινά οι διαφωνίες μου με τις επιλογές των εκφραστών της λογικής της υποταγής και της αδράνειας.

Είναι όρος πολιτικής επιβίωσης για το ΠΑΣΟΚ η ανατροπή τους.

Με την παρουσία μας στις εσωκομματικές διαδικασίες υπερασπιζόμαστε την επιλογή να συμμετέχουμε όλοι μας, στην εκλογή του Προέδρου.

Με τη συμμετοχή μας στις διαδικασίες του Συνεδρίου, που θα ακολουθήσουν, θα δώσουμε τη μάχη των αξιών, της πολιτικής φυσιογνωμίας και της προοπτικής του Κινήματος μας.

πηγή: http://ra64.wordpress.com/2012/03/14/ekloges-4/

Σχόλια
  1. Ο/Η Ιωσήφ Στάλιν της Αλέκας. λέει:

    ΟΥΣΤ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ!!!

  2. Ο/Η Kaith Geronikolou- Panagiotara λέει:

    Σέβομαι την απόφασή σου.
    Εγώ από την πλευρά μου και με μία άλλη …οπτική θεωρώ πως το συγκεκριμένο ΠΑΣΟΚ δεν με εκφράζει και δεν βρίσκω και λόγους για την πολιτική του επιβίωση.Νομίζω για μένα πως η αποχή είναι η καλύτερη απάντηση σ’αυτούς που από το 2007 για να μη πω από το 2004 ,» δούλευαν υπογείως προκειμένου να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση.
    Ευχαριστώ για το χώρο σου!!

  3. Όπως σχολίασα και στο πρωτότυπο ιστολόγιο/κείμενο Δηλαδή πιστεύεις ότι αυτό το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ξαναγίνει κεντροαριστερό; Στην καλύτερη φιλελεύθερο θα γίνει. Τα αριστερά στελέχη (τα περισσότερα) έχουν διαγραφεί ή απογοητευτεί τόσο ώστε θα πάνε σπίτι τους. Τα περισσότερα μεσαία ικανά στελέχη, μάλλον την κάνουν για αλλού.

  4. Ο/Η aktidisstavros λέει:

    Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΓΕΛΑΣΗ ΤΟΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΜΕ ΩΜΟΡΦΟ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΥΚΟΛΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΥΣΤΕΥΤΟΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΚΑΝΗ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΠΑΛΑΙΩΤΕΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΗΠΑΡΑΜΩΝΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΑΛΑΓΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΚΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΟΝΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΥΧΑΙΟ ΠΧ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΖΙΜΕΝΣ ΟΣΕ ΣΗΜΑΤΟΔΩΤΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΡΑ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΙΖΕΣ .ΠΧ ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΤΣΟΧΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΩΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΧΩΡΕΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΖΗΤΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΧΙ ΦΤΑΝΗ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΟΝΔΡΟ ΨΕΜΑ ΝΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΗ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΗ ΣΥΝΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΣΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΙΔΙΩΝ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΞΕΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΕΧΗ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ ΞΕΦΤΥΛΕΣ

  5. Ο/Η Lesbos λέει:

    Αυτή την κατάκτηση οφείλουμε να την περιφρουρήσουμε ακόμα και αν δεν μας εκφράζουν οι υποψηφιότητες.

  6. Ο/Η hettiebaker59472 λέει:

    Custom headers only work in these themes …n * Ambirun * Benevolencen * Blixn * Contemptn * Neat Click http://link.mx/hool08200

Σχολιάστε