ευρωεκλογές 2009

Posted: 24 Ιανουαρίου 2009 by admin in Γενικά
Ετικέτες: ,

Ο θεσμός της ευρωπαϊκής ιθαγένειας αναγνωρίζει σε όλους τους πολίτες της Ένωσης το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι κατά της εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε κράτος μέλος που έχουν την κατοικία τους και του οποίου δεν είναι υπήκοοι.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη εκλογή των Ελλήνων αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποτελεί η εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους, οφείλουν να προσέλθουν στο Τμήμα Εκλογικών Καταλόγων του εκάστοτε Δήμου, όπου διαμένουν προσκομίζοντας διαβατήριο ή ταυτότητα και να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση – δήλωση εγγραφής.

Για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 7ης Ιουνίου 2009, η προθεσμία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2009.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρονται να ψηφίσουν συνδυασμούς και υποψηφίους της χώρας τους, θα πρέπει να απευθυνθούν στην Πρεσβεία ή το Προξενείο της χώρας τους στην Ελλάδα.
Υπάρχει και η κατηγορία ελλήνων εκλογέων που κατοικούν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση ως της 31 Μαρτίου 2009 με σκοπό να συμμετέχουν στις ευρωεκλογές 2009 στον τόπο κατοικίας τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s