ΠαΣοΚ-ΣΥΝ προτείνει ο Λ. Κύρκος

Posted: 26 Νοεμβρίου 2007 by admin in Παπανδρέου, Πολιτική, Συμμετοχική δημοκρατία
Ετικέτες: , , ,

«Ήρθε η στιγμή για κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό» υπογραμμίζει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Λεωνίδας Κύρκος, προτείνοντας χωρίς περιστροφές συνεργασία μεταξύ του ΠαΣοΚ και του ΣΥΝ.

«Νομίζω πως έληξε η ιστορία με το ΠαΣοΚ όπως το ξέραμε. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του και να ανακτήσει τον νικηφόρο του αέρα και την ικανότητά του να βάζει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Ήρθε η στιγμή για κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό» ανέφερε σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, στο σπίτι του στα Εξάρχεια.

Και προσθέτει: «Και αυτό το καινούργιο – το λέω χρόνια – δεν μπορεί να είναι παρά η διαμόρφωση ενός νέου σχήματος μέσα στο οποίο θα μπορέσουν τα δύο ρεύματα του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου να συνυπάρξουν, να αλληλοτροφοδοτηθούν, να αλληλογνωριστούν».

Ο κ. Κύρκος προβλέπει ότι πρόκειται για μια διαδικασία «μεγάλη, μακρά και δύσκολη, γιατί υπάρχουν τραύματα και διαφορές που πρέπει να εκτιμηθούν, να αναλυθούν και να υπερπηδηθούν», ωστόσο εκφράζει την αισιοδοξία ότι «εκεί υπάρχει η δυνατότητα για αυτό το νέο που η σημερινή στιγμή αναζητά».

Μεταξύ των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει το εγχείρημα της συνεργασίας ΠαΣοΚ-Αριστεράς, είναι αφενός ο παραδοσιακός ηγεμονισμός, οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές του ΠαΣοΚ και αφετέρου η δυσπιστία και η ακαμψία και του χώρου της Αριστεράς, ο φόβος μήπως χάσουμε την πολιτική μας αυτονομία αν συναντηθούμε με έναν άλλο χώρο και μάλιστα μεγαλύτερο, όπως το ΠαΣοΚ.

Σχολιάζοντας, το μετεκλογικό δράμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο ο κ. Κύρκος παρακολούθησε με ενδιαφέρον, δεν έκρυψε ότι τάσσεται με τον Γιώργο Παπανδρέου, που είναι «άνθρωπος του διαλόγου» και συνεπώς «με τον Γιώργο υπάρχουν καλύτερες προϋποθέσεις διαλόγου».

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Κύρκος τόνισε ότι «είναι υπερβολικά σίγουρος για τον εαυτό του» και απέδωσε την αποτυχία του εγχειρήματός του στο ότι «κατέβηκε στο στίβο σαν μπουλντόζα για να σαρώσει τα πάντα (…) Οι πρώτες του δηλώσεις ηχούσαν κάπως σαν να λέει: ‘Άντε, αδειάστε μου τη γωνιά, δοκιμαστήκατε, τραβάτε τώρα στα σκουπίδια της ιστορίας’. Και αυτό τραυμάτισε πολλούς».

Σχόλια
  1. […] «Και αυτό το καινούργιο – το λέω χρόνια – δεν μπορεί να είναι παρά η διαμόρφωση ενός νέου σχήματος μέσα στο οποίο θα μπορέσουν τα δύο ρεύματα του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου να συνυπάρξουν, να αλληλοτροφοδοτηθούν, να αλληλογνωριστούν». (Λεωνίδας Κύρκος) https://papanotas.wordpress.com/2007/11/26/kirkos/ […]

  2. […] «Και αυτό το καινούργιο – το λέω χρόνια – δεν μπορεί να είναι παρά η διαμόρφωση ενός νέου σχήματος μέσα στο οποίο θα μπορέσουν τα δύο ρεύματα του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου να συνυπάρξουν, να αλληλοτροφοδοτηθούν, να αλληλογνωριστούν». (Λεωνίδας Κύρκος) https://papanotas.wordpress.com/2007/11/26/kirkos/ […]

Σχολιάστε