έχουν τέτοια εξουσία…;

Posted: 30 Ιουνίου 2008 by admin in Τοπική αυτοδιοίκηση
Ετικέτες: , , , ,

ποιοι είναι αυτοί που έχουν το δικαίωμα επιλογής συντακτών σε τοπικές εφημερίδες;

αναφορές Λαρισαίων δημοσιογράφων οι οποίοι διαμαρτύρονταν ότι το τελευταίο διάστημα δέχθηκαν πιέσεις και υποδείξεις στην άσκηση της δημοσιογραφικής τους εργασίας από τον κ. Τζανακούλη για κείμενα και σχόλια που δεν άρεσαν στο δήμαρχο Λάρισας!

Οι πιέσεις του δημάρχου, αναφέρει η ανακοίνωση, ήταν «σε ύφος που δεν ταιριάζει σε αιρετό άρχοντα και που φτάνει ακόμα στα όρια της υποτιμητικής και απειλητικής συμπεριφοράς». από τον Κόσμος

η ανακοίνωση από την ένωση συντακτών Θεσσαλίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλί­ας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, μετά από αναφορές μελών μας, οφείλει να καταγγείλει και να στηλιτεύσει πρακτικές επιχειρούμενης φίμωσης του Τύπου, που εφαρμόζονται υπό μορφή εμμέσων απειλών και εκφοβισμού των δημοσιογράφων που ασχολούνται με θέματα του Δήμου Λάρισας και που έχουν ενταθεί τον τελευταίο καιρό εκ μέρους του Δημάρχου Λαρισαίων Κ. Τζανακούλη.

Ο Δήμαρχος καταφεύγει συχνά – πυκνά σε υποδείξεις προς συναδέλφους για την άσκηση της δημοσιογραφικής τους ερ­γασίας, με ύφος που δεν αρμόζει σε αιρετό άρχοντα και που φθάνει ακόμη και στα όρια της υποτιμητικής και απειλητικής συμπεριφοράς.

Η Ένωση καταδικάζει απερίφραστα τέτοια φαινόμενα και καλεί τους συναδέλφους να μην διστάζουν να καταγγέλλουν και να αποδοκιμάζουν τέτοιου είδους νοοτροπίες και πρακτικές, που προσβάλουν όλους σαν άτομα και σαν επαγγελματίες.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ, ΕΥΒΟΙΑΣ

ΒΟΛΟΣ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s