Ραγκούσης: ένα δεύτερο δημόσιο έχτισε ο Κ.Καραμανλής

Posted: 4 Μαΐου 2010 by admin in κυβέρνηση, κοινωνία, οικονομία
Ετικέτες:

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στο Digital Economy Forum, για τα 15 χρόνια του ΣΕΠΕ, εξήγησε με απλά λόγια πώς η διακυβέρνηση Καραμανλή οδήγησε τη χώρα στο χείλος της αβύσσου. Κρίμα που οι αρμόδιοι επί της επικοινωνιακής στρατηγικής συνάδελφοί του στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να σκεφτούν και να εκφραστούν με αναλόγως συγκροτημένο τρόπο:

Στα 180 δισ. ευρώ ανερχόταν το χρέος το 2004 και μέσα σε έξι χρόνια έφτασε στα 300 δισ. ευρώ. Εκατόν ογδόντα δισ. από το 1823 έως το 2004. Και 120 δισ. από το 2004 έως το 2009. “Απίστευτο, αλλά αυτό έγινε», σημείωσε.

Την τελευταία 5ετία αποχώρησαν 127 χιλιάδες υπάλληλοι και διορίστηκαν 186.000, δηλ. 60.000 επιπλέον νέοι υπάλληλοι. Ξεπέρασαν τις 100 χιλιάδες οι νέοι συμβασιούχοι έργου -εκτός ΑΣΕΠ-. 50.000 παιδιά εντάχθηκαν στα stage. “Ένα δεύτερο δημόσιο φτιάχτηκε μόνο τα έξι χρόνια. Και αν σε αυτούς προσθέσετε την απίστευτη στρατιά των περίφημων γκόλντεν μπόυς, τα χιλιάδες μέλη διοικητικών συμβουλίων, με τους απίστευτους μισθούς, έχετε μια πρώτη εικόνα», κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.

Σχόλια
  1. Γάμησέ τα. Θα το αναδημοσιεύσω…

  2. Ο/Η chouvi λέει:

    Στέφανε… και μην ξεχνάς και τους Αγροφύλακες!!! Το 2007 η κυβέρνηση της ΝΔ έκρινε πως η Ελλάδα χρειάζεται αγροφύλακες. Δεν έχει πολιτική και ποινική ευθύνη αυτός που το αποφάσισε?. Πόσο στοιχίζουν άραγε αυτοί στο προϋπολογισμό. Αυτή η ενέργεια πόσο έλλειμμα δημιουργεί?. Σε πληροφορώ οτι στις Νομαρχίες που ήρθα δεν υπήρχε ούτε καρέκλα για να κάτσουν…. Γιατί τους κρατάμε άραγε?

  3. Ο/Η Stefanos N. Papanotas λέει:

    @chouvi
    Κώστα έβλεπα χθές την εκπομπή του Πρετεντέρη, είχε καλεσμένο τον Παυλόπουλο και έγινε αναφορά για τους αγροφύλακες και η απάντηση του ήταν «έλα μωρέ για 4000 άτομα θα μιλάμε».

    Αυτό τα λέει όλα.

  4. Ο/Η akamas λέει:

    Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις πόσο ήταν το χρέος ήταν το χρέος της Ελλάδας το 1981 και τι έγινε με τις καταστρεπτικέ πολιτικές των Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη; Και τα δυο κόμματα είναι συνυπαίτια για την καταστροφή της Ελλάδος και πολλά στελέχη τους θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή.

  5. Ο/Η iconology2009 λέει:

    Όποιος επιχειρηματολογεί γιά τα αρνητικά πεπραγμένα μιάς κυβέρνησης που καταψηφίστηκε εδώ και 7 ολόκληρους μήνες, προφανέστατα δεν θέλει να απολογηθεί γιά τα αρνητικά πεπραγμένα μιάς κυβέρνησης 7 ολόκληρων μηνών.και προφανέστατα θάχει το λόγο του. Δεν βρίσκει τίποτε θετικό γιά να υπερασπιστεί. Με τον Καραμανλή καθαρίσαμε εδώ και 7 μήνες παίδες. Έχετε αντιληφθεί ότι τώρα κυβερνά ο ΓΑΠ; Και μη μού πείτε γιά ευθύνες και λοιπά σάπια που πρέπει να αποδοθούν, γιατί βάσιμα γνωρίζω ότι η Ελλάδα δεν ξεκίνησε σαν κράτος το Μάρτη του 2004 και -ευτυχώς!-δεν θα τελειώσει με την αποχώρηση, σύντομα ελπίζω-του Γιωργάκη. Και χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τον καραμανλή να μην ξεσπάμε ότι η κρίση ξέσπασε στη διάρκεια της θητείας του αφενός και ότι τουλάχιστον αυτός,κατέβηκε στις εκλογές, καθιστώντας μας ενήμερους γιά την κρίση. Και αυτό το ΄έκανε με τον πιό τίμιο τρόπο που έγινε ποτέ από Ελληνα πρωθυπουργό:γιά πρώτη φορά:δεν υποσχέθηκε καμιά παροχή σε προεκλογική περίοδο! Γιά δέστε από την άλλη πλευρά την πολιτική παροχολογία και υποσχεσιολογίας του ΓΑΠ:ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΝ φώναζε καμπανιστά. Είναι ο ήχος που μας συνοδεύει στο δημοσιονομικόμας ξόδι και ο ήχος που θα τον συνοδεύει στο πολιτικό του ξόδι.

  6. Ο/Η Πέτρος λέει:

    «Εκατόν ογδόντα δισ. από το 1823 έως το 2004. Και 120 δισ. από το 2004 έως το 2009.»

    Το χρέος αυξάνει εκθετικά. Δεν είναι περίεργο αυτό που συνέβη. Είναι χαρακτηριστικό της εκθετικής αύξησης. Αν αφήσεις την εκθετική αύξηση του χρέους, τότε είναι φυσιολογικό αυτό που συνέβη.

    Η εκθετική συνάρτηση σε video

    Απλό παράδειγμα: Έστω ότι το χρέος διπλασιάζεται κάθε 1 ημέρα.
    Έστω ότι τη 10η ημέρα έχω 1.000.000 χρέος.
    Την 9η ημέρα είχα 500.000 χρέος.
    Δηλ. τη 10η ημέρα δημιούργησα όσο χρέος είχα δημιουργήσει όλες τις προηγούμενες 9 ημέρες μαζί. Αυτό είναι η εκθετική αύξηση.

    Συμπέρασμα, δεν φταίει μόνο ο υπεύθυνος της 10ης ημέρας. Φταίνε όλοι οι υπεύθυνοι. Ο Καραμανλής δεν έκανε τίποτα για να αλλάξει την εκθετική αύξηση. Όπως δεν έκαναν και όλοι οι προηγούμενοι. Απλά άφησαν τα πράγματα ως έχουν.

Σχολιάστε