Σε θολό τοπίο ο Συνασπισμός

Posted: 9 Φεβρουαρίου 2008 by admin in Πολιτική

Το διάβασα στα ΝΕΑ

Ο ΜΑΡΚ ΝΟΦΛΕΡ, ο κιθαρίστας των Ντάιαρ Στρέιτς, είχε πει κάποτε το περίφημο: «Έχεις 19 χρόνια για να κάνεις τον πρώτο σου δίσκο και έξι μήνες για να κάνεις τον δεύτερο». Ο καλλιτέχνης- αλήθεια έρχεται οσονούπω για συναυλίες στην Ελλάδα!- είναι μάλλον απίθανο να γνωρίζει την πραγματοποίηση του συνεδρίου του ΣΥΝ.

Αλλά και εδώ να ήταν ο κ. Νόφλερ, δεν επρόκειτο να πάρει τον λόγο στο συνέδριο- εδώ δεν δόθηκε τέτοια ευκαιρία ούτε στους εκπροσώπους των ελληνικών κομμάτων.

Ωστόσο, οι σύνεδροι του Συνασπισμού θα έπρεπε να τη σκεφτούν τη δήλωσή του τώρα που τα ποσοστά τους ευημερούν στα γκάλοπ

Γιατί ο Συνασπισμός αρχίζει να φλερτάρει με διψήφια ποσοστά;

Επειδή ο κ. Αλ. Τσίπρας θεωρείται ως εναλλακτική λύση απέναντι στον κ. Κ. Καραμανλή; Εδώ γελάνε.
Μήπως επειδή ο κ. Π. Λαφαζάνης παρουσίασε ένα αριστερό, ρεαλιστικό σχέδιο για τη βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας; Ή μπας και επειδή μας αποκάλυψαν όλοι μαζί τη λύση που προωθούν για την αναβάθμιση της γενιάς των 600 ευρώ;

Το φλερτ και ο γάμος

ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ όλα αυτά δεν ισχύει.

Απλώς, ο Συνασπισμός βρέθηκε σε ένα μομέντουμ, όπου στο ΠΑΣΟΚ το σκάρτο δεν έχει ακόμα εκλείψει και το γερό δεν έχει ακόμα εμφανιστεί. Η Ελλάδα προς στιγμήν έχει βαρεθεί το ΠΑΣΟΚ- και φλερτάρει την Κουμουνδούρου. Αλλά ως γνωστόν, ελάχιστα φλερτ καταλήγουν σε γάμο.
Τώρα, οι του ΣΥΝ ζουν τον μύθο τους στην Ελλάδα: Τους πήρε κι αυτούς- όπως και τους Ντάιαρ Στρέιτς- 19 χρόνια για να φτάσουν ώς εδώ. Αλλά τώρα πρέπει να φτιάξουν τον δεύτερο δίσκο τους αν μπορούν.
Ο κ. Αλ. Αλαβάνος είπε πολλά και διάφορα για το ΠΑΣΟΚ στην εναρκτήρια ομιλία του. Είπε για το πόσο αδύνατο είναι να συνεργαστεί ο ΣΥΝ με τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση και όλα τα σχετικά. Ωραία, όμως το ΠΑΣΟΚ έχει τουλάχιστον κάτι να προτείνει.
Θολό, γενικόλογο, δεξιόστροφοεντάξει. Αλλά κάτι έχει να προτείνει. Ο κ. Τσίπρας τι έχει να προτείνει πέρα από τη μη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ;

Σχόλια
  1. Ο/Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ λέει:

    Χιλιάδες σελίδες, τόνοι μελανιού, και ατέλειωτες ώρες blogging, έχουν καταναλωθεί για τις χαμένες ευκαιρίες της Αριστεράς.
    Και η Αλήθεια μία. Η Αριστερά, αυτή τέλος πάντων η άλλη Αριστερά, φοβάται. Σε όλο τον κόσμο, σε όλη την ιστορία, η Αριστερά ενηλικιώθηκε, ωρίμασε, σε κάποιους τόπους γέρασε και πέθανε, αλλά σε μας η Αριστερά παραμένει σε κατάσταση μόνιμης εφηβείας.
    Αντιδρά, φοβάται, τσακώνεται, βλέπει παντού εχθρούς, τα σπάει με τους κολλητούς της, φραξιονίζει, περνάει έντονες κυκλοθυμίες, και άμα λάχει χτυπάει και το πόδι της στο πάτωμα σαν κακομαθημένο παιδάκι.
    Μόνο που η εφηβεία έχει και έναν έντονο ερωτισμό. Που η γεροντοέφηβη Ελληνική Αριστερά κρύβει στην αειπάρθενη σεμνοτυφία της.

  2. Ο/Η στέλιος λέει:

    Οντως πολύ καλό αυτό το σχόλιο του Στέφανου Τζανάκη στα Νέα. Ετοιμαζόμουν να το κάνω ανάρτηση, όταν είδα ότι με πρόλαβες. Με την εκλογή του Τσίπρα, όλοι οι τρέντυ της «αριστεράς» μπορούν πλέον να αναφωνήσουν: habemus papam! Και σκεφτείτε ότι κατά την αποχώρηση του Λεωνίδα Κύρκου ουδείς χειροκρότησε! Πώς άλλωστε? Αφού ο τρέντυ ΣΥΡΙΖΑ ουδεμία σχέση θέλει να έχει με το παρελθόν του, όταν μάλιστα αυτό έχει κάνει την αυτοκριτική του εν σχέσει με τη στάση του κόμματρος απέναντι στο πασόκ και τον ανδρέα παπανδρέου.

  3. Ο/Η Sxoliastis λέει:

    Marketing, marketing….

    Σήμερα η εικόνα μετράει… οι εντυπώσεις…

    Ο Αλαβάνος σήκωσε το Συνασπισμό από τις πολυθρόνες δίπλα στο τζάκι, τους έκανε να αφήσουν από το χέρι τα Cabernet Sauvignion τους, τους ταρακούνησε, και τους έπεισε ότι το παλιό «Τhe medium is the message» ισχύει πάντα… και έτσι αποφάσισαν να κάνουν το Τσίπρα medium…

    Πάντως, φίλοι ΠΑΣΟΚοι, μην σχολιάζετε το φαινόμενο με Παγκαλική αλαζονία… Οπως δείχνουν οι στατιστικές, βρίσκονται σε ΠΟΛΥ καλό δρόμο…

    Τώρα… αν δεν χειροκροτήθηκε ο Κύρκος… ποιός τον θυμάται? Οι συναγωνιστές του τον θυμούνται πάντα, αλλά οι ΣΥΡΙσμένοι? Οι νέοι που θα φέρει ο Τσίπρας ούτε που τον έχουν ακούσει… Αλλά, γιά τον συνασπίσμό και την διαχρονική ηθική του… τι πειράζει?

    Και αυτός, όπως και εσείς, την Αριστερά «που πάει παντού» και χωράει όλους
    επικαλείται….

  4. Ο/Η Σεργιος λέει:

    Συντροφε Παπανωτα. Καλα θα ειναι να μην ασχολουμαστε – ασχολεισαι- τοσο με το τι ειναι κακο ή μη σωστο στο Συνασπισμο και ασχολησου με το τι πρεπει να γινει για να βγει απο το τελμα του το ΠΑΣΟΚ. Μη μπαινεις στο τριπακι του να ασχολεισαι με τον Τσιπρα και πως δεν φερθηκε σωστα στους μεγαλυτερους γιατι τα ιδια εχουν γινει και στο ΠΑΣΟΚ και θα συνεχισουν να γινονται, οσο καποιοι καινουριοι και οχι αναγκαστικα νεοι προσπαθουν να παρουν τις θεσεις των παλιων και οχι αναγκαστικα γερων. Δεν προκυψαμε ξαφνικα απο παρθενιγενεση για να κριτικαρουμε τους αλλους π.χ. Συν και λοιπους ουτε ο κοσμος εχει υποστει λοβοτομη για να μην ξεχναει τις πολιτικες μας. Και οσο το παραβλεπουμε – παραβλεπετε- αυτο τοσο ο κοσμος θα φευγει απο το ΠΑΣΟΚ γιατι δεν πειθεται οτι ξαφνικα το ΠΑΣΟΚ ξεχναει το ΠΑΣΟΚ και το τι εγινε ειδικα τα τελευταια χρονια. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΑΒΕΙΣ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΦΕΞΗΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΕΙ. ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΤΕ ΟΥΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΨΗΦΟ ΔΕ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

  5. Ο/Η Vogiatzoglou Stefanos λέει:

    Σύντροφε Παπανώτα έχω την εντύπωση πως μετά τις επόμενες δημοσκοπίσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ και αυτό διότι θεωρώ σίγουρο την αντιστροφή του κλίματος . Έχω την αισθηση πως ο Αλαβάνος στον Πρόεδρο ήταν δαγκωμένος έχει πάρει και ο ίδιος το μήνυμα .
    Πολύς είναι ο κόσμος που έχει πάρει γραμμή το επικοινωνιακό παιχνίδι !!

    Τώρα είναι η ώρα της οργάνωσης για το ΠΑΣΟΚ !!
    Θέλει κινήσεις σοβαρές με πολιτικό στόχο πιστεύω πως πια το ΠΑΣΟΚ βρήκε τον δρόμο του όπως πιστευω πως αυτό αν αποτυπωθεί σύντομα θα έχουμε εκλογές!!

Σχολιάστε