Τo diablog κλείνει σήμερα τον κύκλο του

Posted: 4 Απριλίου 2007 by admin in Διάβασα, Διαδίκτυο, Πολιτική

… ύστερα από 13 μήνες συνεχούς και, ελπίζουμε, αξιοπρόσεκτης παρουσίας στην ελληνική μπλογκόσφαιρα. Οι συντελεστές του κρίνουμε πως δώσαμε ένα έναυσμα στο ελληνικό διαδίκτυο για ένα διαφορετικό ανοιχτό πολιτικό διάλογο. Tο εγχείρημα αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί συλλογικά μέσα στα στενά πλαίσια αυτού του ιστοχώρου.Θα παραμείνει αναρτημένο το αρχείο άρθρων του ιστολογίου για ένα χρονικό διάστημα ακόμη, αποκλειστικά για ανάγνωση. Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια είτε με άρθρα τους είτε με σχόλια. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους χιλιάδες ανώνυμους αναγνώστες για την προτίμηση τους. Οι συντελεστές του diablog θα συνεχίσουν – ο καθένας με το δικό του τρόπο – την παρουσία τους στο διαδίκτυο. Για μας το άνοιγμα του πολιτικού διαλόγου στο διαδίκτυο για ζητήματα που αφορούν τους πολίτες παραμένει πάντα ένα ζητούμενο.

www.diablog.gr

Εδώ θέλω να σχολιάσω και να πω ότι το diablog υπήρξε από τα πρώτα συμμετοχικά πολιτικά ιστολόγια που έφερε την πολιτική κοντά στους χρήστες του διαδικτύου. Επειδή γνωρίζω τους ανθρώπους που το στήσανε θέλω να τους πώ ότι ο πόλεμος συνεχίζεται και σε αυτό τον πόλεμο του πολιτικού διαλόγου στο διαδίκτυο είναι απαραίτητη η φωνή τους. To diablog ήταν – είναι από τα πετυχημένα εγχειρήματα στο διαδίκτυο.

Ίσως τελικά να συμβάλλαμε έμμεσα να αυξηθούν οι νησίδες πολιτικής έκφρασης στο διαδίκτυο, ίσως να παρασύραμε και πολιτικούς να δοκιμάσουν πιο συστηματικά το μέσο, ίσως και άλλοι με τον Α ή Β τρόπο να ακολούθησαν το παράδειγμα μας. Είμαστε όμως ακόμη στην αρχή. Το διαδίκτυο πρέπει να γίνει το σημαντικότερο εργαλείο πολιτικής παρέμβασης των πολιτών από κάθε διαφορετική αφετηρία με κοινό στόχο τις απαραίτητες αλλαγές και προοδευτικές ανατροπές στην ελληνική κοινωνία, εργαλείο που – μέσα από την οριζόντια επικοινωνία – θα τους δώσει την αντικειμενική πληροφόρηση για ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάθε μέρα. Και αυτό το ζητούμενο πρέπει ο καθένας μας και όλοι μαζί να συνεχίσουμε να το επιδιώκουμε.

Ολόκληρη η άποψη του Stefan εδώ

Σχολιάστε