Φ. Σαχινίδης: «Ο κ. Σαμαράς συμπεριφέρεται ως παίκτης του πόκερ»

Posted: 21 Ιουνίου 2011 by admin in Πολιτική, κυβέρνηση, κοινωνία

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης από τη Βουλή εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Νέα Δημοκρατία με προσωπικές αιχμές κατά του προέδρου της Α. Σαμαρά, επικρίνοντας την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το μνημόνιο.

 Ο κ. Σαχινίδης σημείωσε: «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει να συμπεριφέρεται ως παίχτης του πόκερ. Από την πρώτη στιγμή σήκωσε τη σημαία της αντιμνημονιακής πολιτικής. Όμως αν η κυβέρνηση αυτή αποτύχει, αλήθεια ο κ. Σαμαράς σε ποια χώρα θα έρθει να κυβερνήσει; Η ΝΔ εγκατέλειψε την διακυβέρνηση της χώρας το 2009, κρύβοντας την αλήθεια για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και του ελλείμματος, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από την κρίση, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν της το πολιτικό κόστος.»

Επιπλέον, υπογράμμισε επίσης ότι η θεωρία συνωμοσιολογίας της ΝΔ για το μνημόνιο δεν έχει βάση, καθώς «η κυβέρνηση μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες κατάφερε να διασφαλίσει το μηχανισμό στήριξης και τα αναγκαία ποσά προκειμένου η χώρα να μείνει έξω από τις αγορές για εύλογο χρονικό διάστημα».

Παράλληλα, ο κ. Σαχινίδης τόνισε ότι σε κάθε διαπραγμάτευση η κυβέρνηση προσπαθεί και ορισμένες φορές καταφέρνει να βελτιώσει τους όρους, παραπέμποντας στην επίτευξη της συμφωνίας για την επιμήκυνση και το επιτόκιο, ενώ την ίδια ώρα η ΝΔ επιμένει να επικαλείται το Ζάππειο 2 αν και γνωρίζει ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Μάλιστα, κάλεσε μάλιστα τη ΝΔ καταθέσει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όλα τα στοιχεία που έχει την υποδομή και την τεχνογνωσία για να γίνει αποτίμηση των προτάσεων του κ. Σαμαρά, σημειώνοντας: «Εγώ πιστεύω ότι το «Ζάππειο 2» οδηγεί σε ελλείμματα 36 δισ. ευρώ».

Εκ μέρους της ΝΔ, ο βουλευτής Κώστας Μουσουρούλης απάντησε: «Εσείς παίζετε πόκερ», δηλώνοντας ότι την αξιωματική αντιπολίτευση «δεν την ενδιαφέρει μερίδιο από το πτώμα της χώρας». Επίσης, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι μεταβιβάζει στους βουλευτές τον εκβιασμό που της ασκούν οι εταίροι μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s