Η Ελλάδα έχασε τους Μεσογειακούς

Posted: 28 Ιανουαρίου 2011 by admin in Λάρισα, Πολιτική

Επιβεβαιώθηκε και επίσημα η πληροφορία που δημοσίευσε το πρωί το Sentragoal.gr για την απώλεια της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από τη χώρα μας και συγκεκριμένα από το Βόλο και τη Λάρισα.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΕΜΑ συνεδρίασε λοιπόν στο Παρίσι και με ψήφους 12-1 (μόνο ο Ισίδωρος Κούβελος ψήφισε υπέρ της παραμονής στην Ελλάδα) αποφασίστηκε να γίνει νέα γενική συνέλευση προκειμένου να οριστεί ο νέος τόπος διεξαγωγής των αγώνων του 2013.

Η Ελλάδα έχασε τους Μεσογειακούς

Αιτία για όλα αυτά; Η δεδομένη οικονομική κρίση και η έλλειψης κονδυλίων που καθιστά αδύνατη τη διοργάνωση των Μεσογειακών αγώνων του 2013, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά η ελληνική πλευρά και γι αυτό δεν έχει αντιδράσει το τελευταίο διάστημα.

Αλλωστε το κόστος θα ξεπερνούσε τα 130 εκατ. ευρώ, ποσό τεράστιο τη δεδομένη χρονική στιγμή και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η ΔΕΜΑ εδώ κι αρκετό καιρό ζητούσε εγγυήσεις από την ελληνική κυβέρνηση πως θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και σ’ αυτά που είχε υπογράψει το 2007, αλλά μέχρι και την ύστατη ώρα δεν πήρε καμία απάντηση.

Τον Δεκέμβριο μάλιστα απέστειλε ένα τελευταίο χαρτί με dead-line την 15η Ιανουαρίου και ζητούσε από την ελληνική πλευρά να απαντήσει ξεκάθαρα για το αν είναι σε θέση να καλύψει τις απαιτήσεις και τα όσα έχουν συμφωνηθεί.

Στην ουσία η Ελλάδα δεν απάντησε ποτέ κι έτσι η ΔΕΜΑ υποχρεώθηκε να συγκαλέσει σύσκεψη προκειμένου να λάβει την απόφαση.

Θυμίζουμε ότι βάσει του προγραμματισμού, οι αγώνες θα διεξάγονταν από τις 24 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου του 2013 και σε αυτούς θα συμμετείχαν 4.000 αθλητές από 24 διαφορετικές χώρες.

Τα αγωνίσματα θα διεξάγονταν κατά κύριο λόγο στον Βόλο. Η ανάληψη των αγώνων από την Ελλάδα αποφασίστηκε στις 27 Οκτωβρίου του 2007 στην Πεσκάρα της Ιταλίας.

Το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει τους Μεσογειακούς είναι η ισπανική Ταραγόνα, η οποία βρίσκεται 85χλμ. μακριά από την Μαδρίτη και είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανάληψη των αγώνων του 2017.

Πηγή: Sentragoal

Σχόλια
  1. Ο/Η Ntinos λέει:

    ΖΗΤΩΩΩΩ!!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s