Υλοποίηση προγράμματος στα Γυμνάσια για την καταπολέμηση και πρόληψη της βίας στους αθλητικούς χώρους

Posted: 4 Ιανουαρίου 2011 by admin in κυβέρνηση, κοινωνία

Το Υπουργείο  Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και  Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, για την καταπολέμηση και πρόληψη της βίας στους αθλητικούς χώρους, υλοποιεί καινοτόμο πρόγραμμα ενημερωτικών επισκέψεων στα Γυμνάσια, από διακεκριμένους αθλητές του ποδοσφαίρου.

Στο πλαίσιο  του προγράμματος -που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Π.)- οι αθλητές θα ενημερώνουν τους μαθητές για το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα, θα απαντούν στα ερωτήματά τους και θα οργανώνουν παιχνίδια δεξιοτήτων του ποδοσφαίρου, με σκοπό την ανάδειξη του «ευ αγωνίζεσθαι».

Τα Γυμνάσια που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα Γραφεία Φυσικής Αγωγής, όπου ανήκουν.

Σχόλια
  1. Αν μετέφερα σωστά στη φαντασία το σενάρια των δράσεων, μάλλον θα καταντήσει μία ακόμα ανούσια συζήτηση-επαφή με αθλητές (ενισχύοντας και το είδωλο του επαγγελματία). Η πρόληψη δεν είναι απλά επαφές με ινδάλματα, αλλά μείωση των κοινωνικών αδυναμιών που οδηγούν σε εξάρσεις βίας. Την ίδια στιγμή δε διάβασα τίποτα για ευθύνες των ίδιων των ομάδων, για είσπραξη οφειλών κλπ. Όσο αυτά δε γίνονται, τόσο είναι βέβαιο ότι η βία θα παραμένει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s