Φιλιππός Σαχινίδης προς υπουργεία «Μη θεωρείτε δεδομένες τις πιστώσεις του Προϋπολογισμού»

Posted: 29 Δεκεμβρίου 2010 by admin in Πολιτική, κυβέρνηση, οικονομία

Οδηγίες της τελευταίας στιγμής για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2011 έστειλε σήμερα το πρωί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε όλα τα υπουργεία. Στο έγγραφο αναφέρεται ρητώς ότι «η διάθεση του συνόλου των εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό πιστώσεων δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη». Ο τελικός υπογράφων το έγγραφο, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φιλ. Σαχινίδης διευκρινίζει ότι «η δυνατότητα αποδέσμευσης του συνόλου των εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό πιστώσεων εξαρτάται κάθε φορά από την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και για το λόγο αυτό είναι πιθανό να μην εγκριθεί η διάθεση του συνόλου των πιστώσεων ορισμένων κατηγοριών δαπανών».

Το υπουργείο σημειώνει ότι «όλοι οι φορείς πρέπει να προγραμματίσουν τις ανάγκες τους έως το ύψος των διαθέσιμων πιστώσεων». Το μήνυμα είναι σαφές: το υπουργείο Οικονομικών, υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ), θα παρακολουθεί πολύ στενά την πορεία των δαπανών και ανάλογα με την «επίδοση» και την επιμέλεια του κάθε υπουργείου θα αποδεσμεύει τα ποσά.

Η εκτέλεση του προϋπολογισμού από τα υπουργεία και τους φορείς θα ελέγχεται σε μηνιαία βάση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Όλοι οι φορείς καλούνται να προγραμματίσουν τις μηνιαίες ανάγκες τους στις κύριες κατηγορίες δαπανών. Σε συνεργασία με τη Δ/νση Προϋπολογισμού θα προσδιορίζονται τα αντίστοιχα όρια των πιστώσεων για ανάλωση κάθε φορέα, έτσι ώστε κατά την εκτέλεση του προϋπολογισμού το ύψος των δαπανών να είναι εντός των ορίων που έχουν προσδιορισθεί.

Για τον προγραμματισμό αυτό θα πραγματοποιηθούν εντός του Ιανουαρίου συναντήσεις με όλα τα υπουργεία και τους ασφαλιστικούς φορείς. Παράλληλα προβλέπεται και η παρακολούθηση της εξέλιξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ θα παρακολουθούνται και τα στοιχεία για τις εκκρεμείς υποχρεώσεις που δεν έχουν εξοφληθεί για διάστημα μεγαλύτερο των 30 και 60 ημερών.

Οι οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του προγράμματος Διαύγεια http: //diavgeia. gov. gr και επίσης μπορείτε να τις δείτε εδώ: Οι οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών

Σχόλια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s