Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της χώρας

Posted: 9 Δεκεμβρίου 2010 by admin in Λάρισα, Περιβάλλον

Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της χώραςΣτους χαλεπούς καιρούς που ζούμε κάποιοι επιχειρούν και μάλιστα προς την κατεύθυνση του μέλλοντος. Ενα τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο 9,9 μεγαβάτ ετοιμάζεται στον δήμο Πολυδάμαντα, ικανό με το ρεύμα που θα παράγει να φωτίσει μία πόλη 10.800 κατοίκων.
Τεράστια και τα παράπλευρα οφέλη που προκύπτουν από την ηλιακή ενέργεια.

Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της χώρας ,ισχύος 9,9 µεγαβάτ, που βρίσκεται στο νοµό Λάρισας κατασκευάζει η Selected Volt, θυγατρικής της εισηγµένης στο Χρηµατιστήριο εταιρείας Επίλεκτος που δραστηριοποιείται στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας.

Πρόκειται για επένδυση της οικογένειας Δοντά, από τα Φάρσαλα, της οποίας στον επιχειρηματικό στίβο ηγούνται ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Απόστολος Δοντάς και ο ξάδερφός του Ευριπίδης Δοντάς, πρόεδρος του ΣΒΘΚΕ.

Η παραγόµενη ηλεκτρική ενέργεια από το έργο θα είναι αρκετή για να ηλεκτροδοτήσει µια πόλη µε πληθυσµό 10.800 κατοίκων ή 3.730 νοικοκυριά. Για να παραχθεί η ίδια ηλεκτρική ενέργεια µε πετρέλαιο, θα απαιτούνταν 24.450 βαρέλια πετρελαίου ετησίως.

Η Επίλεκτος επισηµαίνει ότι «το κοινό οµολογιακό δάνειο που υπέγραψε µε την Πειραιώς είναι 30 εκατ. ευρώ, ενώ ο σταθµός θα εγκατασταθεί στη θέση Βαµβακού, του ∆ήµου Πολυδάµαντα,του Νοµού Λάρισας. Οι εργασίες άρχισαν τον Σεπτέµβριο και το έργο προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2011 µε τη σύνδεσή του στο δίκτυο της ∆ΕΗ».

∆εδοµένου ότι η ενέργεια που θα παράγει ο σταθµός υποκαθιστά ενέργεια που εναλλακτικά θα παραγόταν από λιγνίτη, η επένδυση θα αποτρέψει την έκλυση στην ατµόσφαιρα περίπου 18.600 τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως. Tα οφέλη είναι όσα µας παρέχουν ένα εκατοµµύριο δέντρα ή αλλιώς 20.000 στρέµµατα δάσους και ισοδύναµα µε το να τεθούν εκτός κυκλοφορίας 6.000 αυτοκίνητα µέσου κυβισµού..!

Καλοδεχούμενο και καλορίζικο.

πηγη: Κόσμος Λάρισα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s