Οι εκλογές στην Γκαφαλαχάρα

Posted: 24 Νοεμβρίου 2010 by admin in Εκλογές Τ.Α. 2010, Λάρισα

Στα βάθη της υποσαχάριας Αφρικής υπάρχει μια χώρα που ονομάζεται Γκαφαλαχάρα. Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές για τον ομώνυμο Δήμο της πρωτεύουσας της χώρας, ο νυν δήμαρχος της Γκαφαλαχάρα και εκ νέου υποψήφιος, κατάφερε να επανεκλεγεί, τη δεύτερη Κυριακή, για μόλις λίγες ψήφους.Οι εκλογές στην Γκαφαλαχάρα Αμέτρητοι οι ψίθυροι που συνόδευσαν την νίκη του, κυρίως για όσα ανομολόγητα συνέβησαν στα χωριά πέριξ της πόλης. Μία από τις ιστορίες που αφηγούνται οι καλώς ενημερωμένοι για τα παιχνίδια του δημάρχου της Γκαφαλαχάρα, είναι και η ακόλουθη:

Σε κάποια από τα χωριά του Δήμου, ο δήμαρχος, εξαγόρασε αρκετούς ψήφους με τον εξής μοναδικό τρόπο που τον κάνει να ξεχωρίζει σε όλη την υποσαχάρια Αφρική: Όταν άνοιξαν οι κάλπες, ένας δικός του άνθρωπος πήγε, ψήφισε, αλλά στην κάλπη έριξε έναν άσχετο άσπρο φάκελο, παίρνοντας όμως μαζί του τον κανονικό, αυτόν με τη σφραγίδα, που του έδωσε η εφορευτική επιτροπή. Η ψήφος του βέβαια ήταν άκυρη αλλά αυτό αποτελούσε αναπόφευκτο μέρος του σχεδίου, καθώς το ζητούμενο ήταν να βγει έξω από το εκλογικό τμήμα ένας επίσημος άδειος φάκελος.

Ο φάκελος αυτός, λοιπόν, παραδόθηκε στους ανθρώπους του δημάρχου που περίμεναν σε κάποιο σημείο του χωριού, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των άσχετων. Κάπου εκεί αρχίζει το γαϊτανάκι των πληρωμένων ψήφων. Δηλαδή εκείνων των εκλογέων της περιοχής που βολιδοσκοπήθηκαν και συμφώνησαν να ψηφίσουν τον δήμαρχο παίρνοντας ως αντάλλαγμα ένα…εκατόμπαλο  (νόμισμα της Γκαφαλαχάρα είναι το μπάλο).

Η διαδικασία διασφαλίστηκε ως εξής: Στον πρώτο εξαγορασμένο εκλογέα που θα πήγαινε να ψηφίσει, δόθηκε ο φάκελος που έφερε έξω ο προηγούμενος. Τον έπαιρνε στα χέρια του κλειστό, περιέχοντας ψηφοδέλτιο του δημάρχου. Του έλεγαν: Θα πας να ψηφίσεις και θα τον ρίξεις στην κάλπη ακριβώς όπως σου τον δίνουμε, αλλά θα μας φέρεις έξω τον άδειο φάκελο που θα σου δώσει η εφορευτική επιτροπή.

Μόλις μας φέρεις τον άδειο φάκελο θα πάρεις και τα λεφτά!!! Όπερ και εγένετο! Ο ένας μετά τον άλλο οι μυημένοι έπαιρναν τον έτοιμο κλειστό φάκελο, έμπαιναν στο εκλογικό τμήμα, τον έριχναν στην κάλπη, και βγαίνοντας προσκόμιζαν τον άδειο φάκελο τσεπώνοντας το εκατόμπαλο!!!

Με αυτή τη μέθοδο ουδείς, εξαγορασμένος ψηφοφόρος μπορούσε να τους ξεγελάσει και έτσι, οι του δημάρχου, γνώριζαν εκ των προτέρων με πόσους παραπάνω ψήφους ξεκινούσαν την εκλογική αναμέτρηση έναντι του αντιπάλου τους στις περιοχές αυτές!

Με τον τρόπο αυτό και με πενήντα χιλιάδες… «μπάλο» αγοράζεις 500 ψήφους. Δεν χρειάστηκαν άλλωστε και περισσότεροι ώστε ο δήμαρχος να επικρατήσει και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση…

Ευτυχώς αυτά συμβαίνουν στη μακρινή Γκαφαλαχάρα και όχι σε χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης όπου οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι πλήρως στεγανοποιημένες…

πηγή: Κόσμος Λάρισα

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s