Το «ανέκδοτο» των Δημοτικών Εκλογών!

Posted: 13 Νοεμβρίου 2010 by admin in Γενικά, Εκλογές Τ.Α. 2010, Λάρισα

Κάθε εκλογική διαδικασία έχει και την αστεία πλευρά της. Έχει τα πρόσωπα που δίνουν έναν άλλο τόνο στις σκληρές αντιπαραθέσεις και τους πολιτικούς ανταγωνισμούς.

Για τη Λάρισα αυτές οι εκλογές αποκάλυψαν τη γραφικότητα του υποψηφίου που ακούει στο όνομα Γ. Μπαρτζώκης.

Σεβάστηκα την προσπάθεια του (κυρίως των ανθρώπων που τάχθηκαν στο πλευρό του) και δεν έγραψα τίποτα το προηγούμενο διάστημα αν και οι καθημερινές αφορμές ήτανε πολλές. Φθάνοντας στο τέλος αυτής της περιόδου θέλω ειλικρινά να τον ευχαριστήσω για το ατελείωτο γέλιο που μας πρόσφερε. Το είχαμε ανάγκη!

Γιώργο σε ευχαριστώ!

Εμφανίστηκε στο πολιτικό προσκήνιο στις προηγούμενες Νομαρχιακές Εκλογές με το συνδυασμό της Λίτσας Λιακούλη και κατέλαβε την τιμητική 43η θέση (σε σύνολο 49 υποψηφίων) καταφέρνοντας να συγκεντρώσει σε ολόκληρο το νομό , το εκπληκτικό νούμερο των 1806 (!) ψήφων.

Αυτή η μεγάλη επιτυχία του έδωσε την ιδέα να διεκδικήσει το Δήμο Λαρισαίων σε αυτές τις εκλογές, αυτοανακηρυσσόμενος σε «ανεξάρτητος» , πλασάροντας και καινούργια ιδεολογία! Την ιδεολογία της Λάρισας!!!! (Το φυλλάδιο του σε λίγα χρόνια θα είναι περιζήτητο!)

Ούτε Αριστερά ούτε Δεξιά αλλά ιδεολογία της Λάρισας, επισημαίνει με μεγάλα γράμματα!

Συνεντεύξεις τύπου με αποκλειστικό ομιλούντα τον ίδιο, γραφεία, φυλλάδια, καθημερινές καταχωρήσεις στις εφημερίδες, ομιλίες, σημαιάκια, αφίσες. Μέχρι και αυτοκίνητα που γυρνούσανε την πόλη για να μεταφέρουν τα μηνύματα του νέου μας τοπικού ηγέτη!

( Στα αλήθεια θα ελέγξει κανείς τις προεκλογικές του δαπάνες;;)

Καταγγελίες κατά πάντων, προγράμματα για τη Λάρισα, ότι δεν βάζει ο λογισμός σας! Από δωρεάν μετακινήσεις μέχρι και δημοτικά ΚΤΕΛ. Επίλυση της ανεργίας και του οικονομικού προβλήματος. Λύση του κυκλοφοριακού, ανάπτυξη της πόλης , όλα τα έχει μελετήσει…

Και δημοσκοπήσεις απόλυτα αληθινές. Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές μάλιστα είπε το εκπληκτικό ότι : «Οι δημοσκοπήσεις που έχουμε στα χέρια μας, μας δείχνουν στο 35%!»

Μέσα έπεσε και πάλι: Συγκέντρωσε το 3,1% και 1966 ψήφους καταλαμβάνοντας ελέω Καλλικράτη και έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο! Ας είναι καλά οι υποψήφιοι δημοτικοί Σύμβουλοι του που μάζεψαν τις ψήφους, πιστεύοντας ότι κάτι το καινούργιο εκπροσωπούν!

Και επειδή κάθε αριβίστας και πολιτικός τυχοδιώκτης γρήγορα αποκαλύπτεται, ο υποψήφιος με το πράσινο Νομαρχιακό ψηφοδέλτιο το 2006, μετέπειτα ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος το 2010, μετατράπηκε σε υποστηρικτή του γαλάζιου υποψηφίου Δημάρχου στην πόλη, ικετεύοντας προφανώς καμιά θεσούλα την επόμενη ημέρα!

Με ύφος χιλίων καρδιναλίων, μόνος ως άλλος αυτοκράτορας έκανε νέες ιστορικές δηλώσεις:

«ο Ιστορικός του άμεσου μέλλοντός μας, θα προσπαθεί να ερμηνεύσει τον τρόπο, το πάθος και την αποφασιστικότητα που έδωσε μία ομάδα ανθρώπων, έντιμων, και καθαρών άφθαρτων συμπολιτών μας…»

«… Το 35% των συμπολιτών μας, που την προηγούμενη Κυριακή προτίμησαν την εκδρομή και τον συνωστισμό των Τεμπών προκειμένου να ξεφύγουν από την απόφαση συνείδησής τους που τόσα χρόνια είχαν μέσα τους… άφησαν αυτό το καθήκον σ’ εμάς, μία ανεξάρτητη παράταξη να παλέψουμε με τις δικές μας δυνάμεις» (!)

«Η αλματώδης αύξηση της αποχής που σε σχέση με την προηγούμενη αναμέτρηση του 2006 έφτασε στο +17 % μας οδήγησε στη διαστρέβλωση της βούλησης του λαού την Κυριακή που μας πέρασε.»

Και μετά από το τροπάριο της κοτσάνας έρχεται στο δια ταύτα:

«Τους καλώ να ρίξουν ψήφο εμπιστοσύνης στον υποψήφιο δήμαρχο που κινείται πιο κοντά στο ιδεολογικό μεσαίο κοινωνικό κέντρο, το πορτοκαλί που και εμείς ακολουθούμε» (πάει η ιδεολογία της Λάρισας … έρχεται η Ντόρα!

«Εάν θέλετε την καθαρά προσωπική μου γνώμη προτιμώ τη σταθερότητα και τη συνέχεια της νέας δημοτικής αρχής για την πόλη μου.» (βλέπε Τζανακούλης).

Για να μαζέψει τα φάσκελα από τους δικούς του υποψηφίους που σε ανακοίνωση τους κάνουν λόγο για συναλλαγή, αλαζονεία, παντελή έλλειψη στις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες, αρχή του ενός ανδρός, ευτελισμό στελεχών και ψηφοφόρων και άλλα πολλά. Λένε χαρακτηριστικά:

«Με το πορτοκαλί «καπνογόνο» που έριξε δεν μπόρεσε να κρύψει μια ακόμα «ανίερη» συναλλαγή. Πίσω από το «κοινωνικό κέντρο», τη «σταθερότητα» και τη συνέχεια της δημοτικής αρχής, βρίσκεται το νέο, υπό σύσταση κόμμα, της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, που εξαγγέλθηκε για την 21η Νοεμβρίου.

Έδωσε λοιπόν, ο κ. Μπαρτζώκης, γη και ύδωρ, στον εκλεκτό της Ντόρας στη Λάρισα, κ. Τζανακούλη.

Ασκώντας, κατά την προσφιλή του τακτική, την αρχή του ενός ανδρός, περιφρόνησε και ευτέλισε τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του αρνούμενος να ζητήσει ούτε καν τη γνώμη τους»

Μα ποια γνώμη να ζητήσει; Σας χρησιμοποίησε για να βγει Δημοτικός Σύμβουλος και τα κατάφερε. Και εσείς πιστέψατε τις πολιτικές του βλακείες και δεν είδατε το αλισβερίσι του με οποιονδήποτε μπορούσε να του εξασφαλίσει λίγες στιγμές δόξας!

Αν η Μπακογιάννη προσβλέπει σε τέτοιους τύπους για να κάνει κόμμα..να τους χαίρεται!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει και τις δικές του πινελιές γέλιου.

Να τον χαιρόμαστε!!!

via –> raoulis

Σχόλια
  1. Κοίτα τέτοια φαινόμενα που θέλουν με κάθε τρόπο να καταγραφούν στη μνήμη των ψηφοφόρων, υπάρχουν παντού. Είναι μία επενδυτική κίνηση για κολλήσουν όπου επιθυμούν -με το νικητή- την επόμενη φορά και έτσι να διεκδικήσουν μία αντιδημαρχία ή κάτι ανάλογο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s