Πρόσκληση για Δημοκρατική Αλλαγή !

Posted: 12 Νοεμβρίου 2010 by admin in Εκλογές Τ.Α. 2010, Λάρισα

Οι δημοτικές εκλογές της πρώτης Κυριακής έδειξαν ότι η πλειοψηφία των Λαρισαίων πολιτών επιθυμεί την αλλαγή στο δήμο.

Η αλλαγή στο Δήμο Λαρισαίων δεν μπορεί να αφορά μόνο τα πρόσωπα, αλλά μια διαφορετική πολιτική αντίληψη και με ένα διαφορετικό προγραμματικό λόγο.

Η αλλαγή στο Δήμο Λαρισαίων δεν μπορεί να είναι υπόθεση μιας μόνο παράταξης, αλλά όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων που εκφράστηκαν στις εκλογές της πρώτης Κυριακής.

Είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι η αλλαγή αυτή είναι αναγκαία για το μέλλον της πόλης μας, για το μέλλον των παιδιών μας. Η μεγαλύτερη αρετή της δημοκρατίας είναι οι συγκλίσεις και ο συγκερασμός των διαφορετικών απόψεων προς  ένα κοινό στόχο. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε όλους τους πολίτες και όλες τις συλλογικότητες που θέλουν την αλλαγή στο Δήμο Λαρισαίων, όλους όσους μας ψήφισαν και όσους δεν μας ψήφισαν στον πρώτο γύρο, ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση, σε μια κοινή πορεία. Δεσμευόμαστε:

  • Για μια διοίκηση αποκεντρωμένη, δημοκρατική, με συναίνεση, συμμετοχή και  διαβούλευση με φορείς της πόλης. Αναβαθμίζουμε το δημοτικό συμβούλιο και απορρίπτουμε το δημαρχοκεντρικό μοντέλο της Δημοτικής Αρχής του κου Τζανακούλη.
  • Για διαφάνεια και ίσες ευκαιρίες για όλους, με την ύπαρξη διαπαραταξιακών επιτροπών για κάθε θέμα και κυρίως για τις προσλήψεις και προμήθειες.
  • Για την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του δήμου
  • Για μια ουσιαστική κοινωνική πολιτική για την προστασία των πολιτών από την λαίλαπα της οικονομικής κρίσης ( νέα τιμολογιακή πολιτική τελών, δίκτυο κοινωνικών δομών, φθηνές μετακινήσεις)
  • Για στήριξη και φροντίδα των συνοικιών και των χωριών του Νέου Δήμου μας για να μη βιώσουν την εγκατάλειψη και τη μιζέρια που τους επιφυλάσσει η σημερινή Δημοτική Αρχή.
  • Για μια συμμετοχική διοίκηση η οποία θα ξεκινήσει από την συγκρότηση ενός συμμετοχικού προϋπολογισμού
  • Για μια διεκδικητική προς την Πολιτεία Δημοτική Αρχή, με στόχο τη στήριξη και την ουσιαστική βελτίωση του Καλλικράτη.

 

Το βράδυ της Κυριακής η νίκη μας δεν θα ανήκει σε κανένα κόμμα. Θα είναι η νίκη της Λάρισας. Η νίκη των Πολιτών!

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ

Χθες σε τηλεοπτικό σταθμό της πόλης ο κ. Τζανακούλης ψευδώς δήλωσε ότι μας έχει ζητήσει να προσέλθουμε σε ντιμπέϊτ, γεγονός το οποίο διαψεύσαμε άμεσα με παρέμβασή μας στον εν λόγω τηλεοπτικό σταθμό δηλώνοντας παράλληλα ότι είμαστε ανοιχτοί σε δημόσιο διάλογο οποιαδήποτε στιγμή.  Από το πρωί σήμερα και μέχρι την ώρα που δίνουμε αυτή τη συνέντευξη, ο κ. Τζανακούλης αποφεύγει να απαντήσει. Αποφεύγει ακόμα και την έσχατη πρότασή μας για ακύρωση της προγραμματισμένης για σήμερα ομιλίας.

Καλούμε τον κ. Τζανακούλη να πάψει επιτέλους να κρύβεται!  Υπάρχουν ακόμα περιθώρια να μας συναντήσει, όπως του έχει ζητηθεί σε ανοιχτό διάλογο ενώπιον των πολιτών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 10 ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ Ο κ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ ΜΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ ΣΗΜΕΡΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 8 ΜΜ.

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΠΟΛΙΣ» ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΠΚΑΣ ΚΑΛΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΠΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ. Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΠΚΑΣ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ στους ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s