Πρόσκληση Συνεργασίας

Posted: 9 Νοεμβρίου 2010 by admin in Εκλογές Τ.Α. 2010

Με αίσθημα ευθύνης, απευθυνόμαστε στις θεσσαλικές δυνάμεις της κοινωνικής αλληλεγγύης και της προόδου, της οικολογίας και της βιώσιμης ανάπτυξης και τους καλούμε να πολλαπλασιάσουν μαζί μας τη δύναμή τους.

Απευθυνόμαστε στους πολίτες που στον 1ο γύρο των εκλογών επέλεξαν την αποχή, το άκυρο ή το λευκό, ως τρόπο διαμαρτυρίας και τους καλούμε να μετουσιώσουν μαζί μας τη διαμαρτυρία τους σε δύναμη δημιουργίας και προοπτικής για τη Θεσσαλία.

Απευθυνόμαστε στους πολίτες που οραματίζονται μια αυτοδίοικηση νοικοκυρεμένη, ελεύθερη από κομματικούς κηδεμόνες ή οπαδούς της «σχολής Αλογοσκούφη» και τους καλούμε να συντονίσουν μαζί μας το βηματισμό τους για να εδραιώσουμε σε στέρεες βάσεις το νέο θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας.

Η βιώσιμη ανάπτυξη της Θεσσαλίας δεν μπορεί να είναι υπόθεση ενός και μόνο πολιτικού χώρου. Απαιτείται η συνεργασία όλων των δυνάμεων της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της προόδου, της οικολογίας και της προκοπής. Σας καλούμε να αγωνιστούμε μαζί, μέσα από το θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας, για να κάνουμε πράξη τα κοινά μας οράματα, ακόμη και σε πείσμα της κεντρικής διοίκησης και των εκπροσώπων της.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας

Απόστολος Παπατόλιας

 

 

Σχόλια
 1. Ο/Η Arion λέει:

  Κι ενώ σιγά σιγά το όνειρο που έζησε ο νομάρχης Μαγνησίας, το παραμύθι που βίωσε και κόντεψε να πιστέψει φθάνει στο τέλος του, πακετάρισα και του έστειλα στο εκλογικό του γραφείο ένα δώρο.

  Το βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα, το «Παραμύθι χωρίς όνομα», ένα πολιτικό παραμύθι, μια πλατωνική πολιτεία για παιδιά.

  Η συγγραφέας παραμένει πιστή σε όσα επέλεξε να ξεχάσει και σ’ αυτό το σημείο μόνο ταυτίζεται με τον μάγνητα πολιτευτή, ο οποίος επιλέγει να ξεχάσει πολλά. Μόνο που ο κ. Παπατόλιας δεν γράφει βιβλίο, αλλά καταγραφεί μελανές μέρες στο ημερολόγιο της Νομαρχίας Μαγνησίας.

  Παραλληλίζονται εύκολα οι μέρες του με τη «βασιλεία του Αστόχαστου και της Παλάβως στη γη των Μοιρολατρών» που τόσο γλαφυρά η Π. Δέλτα (γιαγιά του Αντώνη Σαμαρά) περιγράφει.

  Από τη γειτονική χώρα, λοιπόν, στο εν λόγω παραμύθι, αντί για οικονομική βοήθεια φτάνει η ύστατη προσβολή: μια γαϊδουροκεφαλή με τενεκεδένιο στέμμα. Κι εδώ ακριβώς αρχίζει το παραμύθι για τα απογοητευμένα μάτια του Απόστολου Παπατόλια.

  Ο γιος του Αστόχαστου λέγεται Συνετός Β’ και αρκεί να πούμε ότι στο τέλος θα παντρευτεί τη Γνώση, κόρη της Φρόνησης, λες κι έχει πάρει το αξίωμά του κατευθείαν από τον Σωκράτη.

  Ξαναδιαβάζοντας το βιβλίο, λοιπόν, ο υποψήφιος περιφερειάρχης θα νιώσει ίσως αμήχανα στις μέρες μας, αντιμέτωπος μ’ αυτή την ελπίδα που δεν διαψεύδεται και με την αρετή που ξαναχτίζει τον κόσμο, χωρίς καθόλου μαγικά ξόρκια ή δανεικά κονδύλια, αλλά χάρη σε πολύ σκληρή δουλειά για το κοινό καλό.

  Ο κ. Παπατόλιας την δουλειά την ξέχασε, τη Νομαρχία εδώ και ένα χρόνο την παράτησε για να κάνει τις απαραίτητες δημοσιοσχετίστικες περιοδείες, αφού διακαώς επιθυμούσε να γίνει περιφερειάρχης.

  Νομίζω θα νιώσει ενοχές ο βελεστινιώτης υποψήφιος, γιατί αυτόματα θα μετρήσει την απόσταση ανάμεσα σ’ αυτά που επέλεξε να υποτιμήσει και να ξεχάσει και στα τόσα που μεθοδικά προτείνει το βιβλίο. Γιατί η Π. Δέλτα έχει προβλέψει ακόμα και για τη σωστή εκμετάλλευση της φύσης.

  Και παρόλο που δεν ξεφεύγει από την παρουσία μιας ελέω Θεού βασιλικής οικογένειας, το βασιλόπουλο είναι τόσο ταπεινό, εργατικό και ενάρετο που θα μπορούσε να είναι ένας αυτοδημιούργητος λαϊκός ήρωας. Καμία σχέση δηλαδή, με τον απελθόντα νομάρχη…

  Του Νίκου Αναγνώστου

  http://parapolitika.gr/el/%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CF%89/%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%C2%AB%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%B9-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B1%C2%BB-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1

 2. Ο/Η Ntinos λέει:

  Προς Αρίων και Νίκο Αναγνώστου

  Αγαπητοί μου, αυτό που δεν έχετε συνειδητοποιήσει είναι ότι η αυτοδιοικητική φυσιογνωμία της χώρας μας αμέσως με την εκλογή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση , θα άλλαζε ριζικά. Ήταν αίτημα ετών αλλά ο κουρασμένος πρωθυπουργός της Ραφήνας και το εν μέσω του οχετού σκανδάλων κόμματος του, δεν έκανε τίποτε γιατί φοβόταν να σπάσει τα αυγά.
  Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε αυτό που ήταν αναμενόμενο: να σπάσει αυγά και να προχωρήσει στη νέα διοικητική μορφή της Ελλάδος όπως έκανε άλλωστε με τον Καποδίστρια. Το έκανε καλά; Προφανώς όχι. Υπήρχαν και τότε υπάρχουν και τώρα. Το έκανε όμως και το πέτυχε σε ένα πολύ υψηλό ποσοστό παρά τις επιμέρους αστοχίες.
  Χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της διοικητικής αλλαγής είναι η εμπέδωση και η εξωτερίκευση της περιφερειακής συνείδησης. Επι χρόνια υπήρχαν οι περιφέρειες αλλά επί χρόνια επικρατούσαν οι τοπικισμοί. Τύποις απλά μιλούσαμε για περιφέρεια. Η περιφερειακή λοιπόν συνείδηση απαιτεί γνώση ότι ό,τι κάνω το κάνω για την Περιφέρεια θεσσαλίας. Γνώση ότι ένα έργο της Λάρισας θα πρέπει να είναι ωφέλιμο και για την υπόλοιπη Θεσσαλία. Γνώση ότι διεκδικώ πόρους για τη Θεσσαλία. Γνώση ότι αξιοποιώ τα πλεονεκτήματα και κάνω έναν οδηγό που τα συνταιριάζω όλα μαζί , για τη Θεσσαλία.
  Αυτά και πολλά περισσότερα έκανε και κάνει ο Απόστολος Παπατόλιας. Μιλάτε για ξεχασμένη Νομαρχία τον τελευταίο χρόνο και για δημοσιοσχετίστικο ταξίδι. Το αποτέλεσμα αυτών που έκανε τον τελευταίο χρόνο ο Απόστολος Παπατόλιας το βλέπουμε τώρα: Ξέρει για όλα τα προβλήματα και δίνει παντού λύσεις. Προτείνει , σχεδιάζει, ξέρει από που θα εξοικονομηθούν πόροι. Όλα αυτά για όλη Θεσσαλία. Γνωρίζει πλέον το παραμικρό για την περιφέρεια και στη στιγμή έχει να σου πει κάτι τεκμηριωμένα.
  Αν εσείς αγαπητοί μου στέκεστε στο επουσιώδες σημείο της θνησιγενούς νομαρχίας, ως θεσμό πάντα, και δεν αντιλαμβάνεστε το τι έχει κάνει ο Απόστολος Παπατόλιας , επιβεβαιώνετε επακριβώς αυτό που λέμε ότι κοιτάζετε το δέντρο και χάνετε το δάσος.
  Δε βλέπω όμως να λέτε κάτι για τον ανθυποψήφιο του, τον κύριο Αγοραστό. Που μόλις 5 μερες πριν τις επαναληπτικές εκλογές ψελίζει κάτι για μανιφέστο δεσμεύσεων. Δε λέτε κάτι για τη μόνιμη άρνηση του να εκτεθεί μαζί με τον Απόστολο Παπατόλια σε μία πανθεσσαλική τηλεοπτική αναμέτρηση. Δε λέτε κάτι για την ένδεια προτάσεων της παράταξης του κυρίου Αγοραστού. Δε λέτε κάτι για τον ίδιο τον κύριο Αγοραστό και και την πολιτική του παράταξη που μόλις πριν 13 μήνες είχαν τη διακυβέρνηση της χώρας στα χέρια τους. Η συνέχεια της ιστορίας είναι γνωστή… Δε λέτε κάτι για τους μαγικούς αριθμούς της οικονομίας του κυρίου Αλογοσκούφη εκπρόσωπος του οποίου και του κόμματος του ήταν ο κύριος Αγοραστός. Δε λέτε κάτι για την απώλεια ψήφων για το κόμμα της ΝΔ , ακόμη περισσότερων που την έριξαν πιο χαμηλά και από το χαμηλότερο ποσοστό στην εκλογική ιστορία της. Δε λέτε πολλά εν γένει για τον κύριο Αγοραστό και την παράταξη του.

  Αγαπητοί μου, οι προσωπικές σας εμπάθειες έναντι του Απόστολου Παπατόλια είναι κατανοητές. Δυστυχώς, σας αποτρέπουν να διαγνώσετε όλα αυτά που κάνει. Σας αποτρέπουν να δειτε ότι η περιφερειακή συνείδηση δεν εμπεδώνεται με τις επισκέψεις στις λαικές αγορές της Θεσσαλίας όπως κάνει ο κύριος Αγοραστός που εκμεταλλεύεται στο ακέραιο τις επιπτώσεις των αναπόφευκτων σκληρών μέτρων (όπου βέβαια εκείνος και η παράταξη του μας οδήγησαν) αλλά η περιφερειακή συνείδηση εμπεδώνεται με τη γνώση των προβλημάτων και την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων όπως κάνει ο Απόστολος Παπατόλιας και η «Θεσσαλών Δύναμη».
  Κλείνοντας, μη νομίζετε ότι με τις απόψεις σας αυτές σε ένα «αντίπαλο» αλλά όπως διαπιστώνετε φιλόξενο blog προσφέρετε και τις καλυτερες υπηρεσίες στον κύριο Αγοραστό. Επιβεβαιώνετε απλά την ένδεια του προγραμματικού του λόγου …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s