Μεταρρυθμιστικές συμμαχίες για τον εκδημοκρατισμό της Περιφέρειας

Posted: 6 Νοεμβρίου 2010 by admin in Εκλογές Τ.Α. 2010

Αγαπητέ Κώστα,

Εδώ και 4 χρόνια υποστηρίζω δημόσια και με συνέπεια την άποψη ότι οι ιδέες και οι δυνάμεις της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς αποτελούν εγγύηση για τη δημοκρατική μετεξέλιξη της Αιρετής Περιφέρειας. Αυτός ήταν και ο λόγος που απηύθυνα επί 4 συναπτά έτη πρόσκληση στις δυνάμεις αυτές να συμμετέχουν ισότιμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Μόλις προχτές, μάλιστα, ενσωματώσαμε δημιουργικά στο Πρόγραμμα της «Θεσσαλών Δύναμη» την πρότασή σου για το «συμμετοχικό προϋπολογισμό» της Περιφέρειας, αποδεικνύοντας έμπρακτα την πίστη μας στις μεταρρυθμιστικές συμμαχίες και συγκλίσεις στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Παραδόξως, όμως, αφιερώνεις την τελευταία σου τοποθέτηση σε μία άδικη προσωπική κριτική για μία πρακτική στην έκδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων, που ακολουθείται από τις περισσότερες Νομαρχίες στη χώρα, εξαιτίας των ασφυκτικών περιορισμών που έθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών. Ας αναρωτηθούμε, όμως, με ειλικρίνεια: Υπάρχει κανείς σήμερα στην κοινωνία που πιστεύει βάσιμα ότι εκπροσωπώ το «νεοφιλελεύθερο δογματισμό» στην Αυτοδιοίκηση;
Όταν πέσει, φίλε Κώστα, η αυλαία των Εκλογών, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, απαλλαγμένοι πια απ’ το άγχος της εκλογικής καταγραφής, πάλι μαζί θα αγωνιστούμε για να χτίσουμε μια Περιφέρεια, απαλλαγμένη από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του συγκεντρωτικού και αδιαφανούς Κράτους. Όσο «απίστευτη» και να φαντάζει σήμερα η αγωνία για τον εκλογικό αποτέλεσμα….

Σχόλια
 1. Ο/Η losttttttt λέει:

  ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς;;;;;;;;;;
  Παλαιοκομματικής και Μνημονιακής νομενκλατούρας θα έπρεπε να λες αγαπητέ!!!

 2. Ο/Η Ntinos λέει:

  ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!!!!
  Όσοι διαμαρτυρήθηκαν δια της αποχής τους, καλά έκαναν. Όσοι διαμαρτυρήθηκαν δία της ψήφους τους, επίσης καλά έκαναν. Όσοι ψήφισαν δικά τους πρόσωπα σε αντίπαλα ψηφοδέλτια, επίσης καλά έκαναν. Όσοι έστειλαν το μήνυμά τους, καλά έκαναν!
  ΤΩΡΑ , αυτή την Κυριακή τα πραγματα είναι διαφορετικά!
  Έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ και ΣΑΠΚΑ!
  Έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ και ΠΑΠΑΤΟΛΙΑ!
  Υπάρχει και η τρίτη επιλογή της αποχής. Στην επιλογή αυτή, αυτομάτως σχεδόν θα έχουμε Τζανακούλη Δήμαρχο και Αγοραστό Περιφερειάρχη!
  Το θέλουμε; ΟΧΙ!
  Επιλέγουμε τα ψηφοδέλτια της Νίκης :
  Επιλέγουμε ΠΑΠΑΤΟΛΙΑ για Περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Επιλέγουμε όραμα, προτάσεις. επιλέγουμε ανθρωπιά και διαφάνεια. Επιλέγουμε το ασφαλές μελλον μας.
  ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ Αγοραστό, απορρίπτουμε τον μαθητευόμενο μάγο της σχολής Αλογοσκούφη. Απορρίπτουμε την ανασφάλεια. Απορρίπτουμε άναρθρες κραυγές. Απορρίπτουμε αποτυχημένες πορείες….
  Επιλέγουμε ΣΑΠΚΑ για Δήμαρχο Λάρισας. Επιλέγουμε ανθρωπιά. Επιλέγουμε διαφάνεια. Επιλέγουμε τη φροντίδα. ΕΠιλέγουμε την ουσία. Επιλέγουμε έργα ουσίας. Επιλέγουμε τις ανθρώπινες συνοικίες. Επιλέγουμε την ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΩΡΑ!
  ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ Τζανακούλη, απορρίπτουμε την υπεροψία, απορρίπτουμε την αδιαφάνεια, απορρίπτουμε τα έργα βιτρίνας, απορρίπτουμε σπατάλες σε ανούσια έργα. Απορρίπτουμε αυτόν που είχε του έχει δοθεί απλοχερα περιθώριο 12 ετών για να κάνει τελικά το ΕΛΑΧΙΣΤΟ…
  Επιλέγουμε μέχρι τις 14 Νοέμβρη τον αγώνα! Στις 14 Νοέμβρη επικροτούμε τον αγώνα μας! Ψηφίζουμε ΠΑΠΑΤΟΛΙΑ για Περιφερειάρχη και ΣΑΠΚΑ για Δήμαρχο.
  Ξεσηκωμός παντού, σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά!
  Η διαμαρτυρία μας δόθηκε!
  Τώρα, επιλέγουμε το μέλλον μας!
  Στις 14 Νοέμβρη, ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ και ΣΑΠΚΑΣ θα χαράξουν από κοινού το μέλλον της ΠΕριφέρειας και του Δήμου μας!
  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!
  ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ : ΠΑΠΑΤΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΑΠΚΑ!

 3. […] χρησιμοποιήσω το σχόλιο του pantinou και το κάνω άρθρο, ένα άρθρο με το οποίο συμφωνώ […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s