Όταν έκοψαν 180 εκ ευρώ από τη Θεσσαλία!

Posted: 4 Νοεμβρίου 2010 by admin in Εκλογές Τ.Α. 2010
Οταν ο Παυλόπουλος υπόσχονταν 700 εκ. ευρώ παρουσία του Αγοραστού!

Έλλειψη ενημέρωσης; Ηθελημένη προσπάθεια παραπληροφόρησης;

Ότι θέλετε διαλέγετε!

Στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της ΝΔ, Κ. Αγοραστός υποστήριξε ότι η σημερινή Κυβέρνηση μείωσε τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για τη Θεσσαλία και ότι από 604 περίπου εκ. ευρώ σήμερα διαχειριζόμαστε μόνο 528 περίπου εκ. ευρώ. Και υποσχέθηκε να τα διεκδικήσει για το καλό της Θεσσαλίας!

Η αλήθεια;

Το επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Χωρικής Ενότητας «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου» για την Προγραμματική Περίοδο 2007 – 2013, υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2007 και εγκρίθηκε τον Οκτώβριο του 2008.

Η σύνταξη του και τα όσα περιλαμβάνονται σε αυτό, καθώς και οι διαδικασίες έγκρισης του έγιναν με ενέργειες της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο Πρόγραμμα, η χρηματοδότηση που προβλέφθηκε και εγκρίθηκε για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ήταν 528.995.714 ευρώ ως «Συνολική Χρηματοδότηση». Σε αυτήν συνεισφέρουν το ΕΤΠΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η χώρα μας με την προβλεπόμενη «Εθνική Συμμετοχή».

Παράλληλα στο κείμενο υπάρχει αναφορά με χαρακτηρισμό «Άλλη Χρηματοδότηση» σε ποσό 75.290.000 ευρώ που αφορά σε «άλλους εθνικούς πόρους, προβλεπόμενα έσοδα, μη επιλέξιμε δαπάνες κ.α.». Το εν λόγω ποσό είναι ενδεικτικό, μη δεσμευτικό και αφορά αμιγώς εθνικούς πόρους και άρα δεν μπορεί να λάβει συγχρηματοδότηση. Καλύπτει εν δυνάμει τις τυχόν απαιτήσεις έργων όπως προκύπτουν κατά την ένταξη τους ή και την υλοποίηση τους και αντιμετωπίζεται σε κάθε περίπτωση (π.χ. κάλυψη κόστους απαλλοτρίωσης σε έργα που υπερβαίνει το 10% των επιλέξιμων δαπανών τους).

Είναι προφανές ότι κάθε αναφορά στο ποσό χρηματοδότησης του Προγράμματος της Θεσσαλίας στο ΕΣΠΑ, είναι «κλειδωμένο» ποσό της «Συνολικής Χρηματοδότησης» που ήτανε και παραμένει στα 529 εκ. ευρώ.

Και εδώ έχουμε να κάνουμε και με έλλειψη ενημέρωσης και με προσπάθεια παραπληροφόρησης!

Τι κρύβουν;

Η υπόσχεση της Κυβέρνησης της ΝΔ για το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας μιλούσε για περισσότερα από 700 εκ. ευρώ! Την εποχή που ο νυν υποψήφιος περιφερειάρχης ήτανε βουλευτής του κόμματος και χειροκροτούσε αυτές τις υποσχέσεις!

Στις 10 Οκτωβρίου του 2008 ο τότε Υπουργός Εσωτερικών της Κυβέρνησης Καραμανλή, Προκόπης Παυλόπουλος, από τη Λάρισα όπου μίλησε στη ΝΟΣ της ΝΔ, είχε πει κατά λέξη:

«Το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Θεσσαλίας για το διάστημα 2007 – 2013 θα ξεπεράσει τα 700 εκ. ευρώ»

Παρών στην εκδήλωση , στο πάνελ, και ο Κ. Αγοραστός, όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές του κόμματος εκείνη την εποχή ( Η φωτογραφίες είναι αποκαλυπτικές)

Τα ρεπορτάζ των εφημερίδων αδιάψευστοι μάρτυρες των υποσχέσεων που μείνανε στον αέρα!

Εφημερίδα» ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 11-10-2008 (σελ.17)

Λίγες ημέρες μόνο αργότερα υπογράφεται το τελικό κείμενο συμφωνίας ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την Ε.Ε. και ως εκ του θαύματος τα «περισσότερα από 700 εκ ευρώ» μειώνονται σε 528 εκ!

Που πήγανε τα υπόλοιπα χρήματα;

Τι έγινε και σε λίγες ημέρες η Θεσσαλία έχασε τουλάχιστον 180 εκ. ευρώ;

Ποιος από τους παριστάμενους βουλευτές της ΝΔ διαμαρτυρήθηκε για το «δούλεμα» του Παυλόπουλου;

Πως ανέχεται ο Θεσσαλός πολίτης τέτοιο δούλεμα;

Δεν περιμένω απάντηση αλλά τουλάχιστον να μη «μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου»!

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s