Οσμή σκανδάλου στο ταμείο του δήμου!

Posted: 1 Νοεμβρίου 2010 by admin in Εκλογές Τ.Α. 2010, Λάρισα

Οσμή σκανδάλου στο ταμείο του δήμου!Έκθεση κόλαφος από το Σώμα Επιθεωρηστών Δημόσιας Διοίκησης. Οι επιθεωρητές ζητούν να γίνει έλεγχος στις πληρωμές εκτελεσθέντων έργων για τα έτη 2007-2010  Ότι κάτι δεν πάει καλά με το ταμείο του Δήμου Λαρισαίων είναι κοινό μυστικό, τουλάχιστον σε προμηθευτές και λοιπούς κατόχους τιμολογίων που περιμένουν χρόνια τώρα να πάρουν τα χρήματά τους.

Όταν όμως το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης του υπ. Εσωτερικών (ΣΕΕΔΔ), ύστερα από όσα διαπίστωσε ερευνώντας καταγγελία ιδιώτη, ζητά άμεσα από την Γ.Γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας την διενέργεια Οικονομικού και Διαχειριστικού ελέγχου, τα ερωτηματικά πληθαίνουν για τον ρόλο του νευραλγικού αυτού τμήματος και τον τρόπο με τον οποίο ο δήμαρχος το χρησιμοποιεί.

Οι «ράμπο» του ΣΕΕΔΔ ήλεγξαν την Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών ύστερα από αναφορά Λαρισαίου εργολάβου σύμφωνα με την οποία « ο προϊστάμενος του ταμείου της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, καταγγέλλεται για την μη εξόφληση λογαριασμού έργου που εκτελέστηκε από τον καταγγέλλοντα, καθώς και για την πληρωμή λογαριασμών εκτελεσθέντων έργων του δήμου με αδιαφανείς διαδικασίες»!

Στην έκθεση ελέγχου που υπογράφεται από τον επιθεωρητή του Σώματος  Α.Κ. η οποία ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα και φέρει αριθμό 765/Λ/2010 αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής εκπληκτικά: «…αν και σύμφωνα με την υπηρεσία η πληρωμή των πάσης φύσεως δαπανών γίνεται με σειρά προτεραιότητας, εντούτοις κατά τον έλεγχο των φακέλων έργων αντίστοιχων με το καταγγελλόμενο, παρατηρήθηκε ότι η χρονολογική σειρά πληρωμών δεν συμφωνεί με αυτή της ημερομηνίας έκδοσης των τιμολογίων (αποκλίσεις και πέραν του έτους).

Επίσης, σύμφωνα με τα εκδοθέντα χρηματικά εντάλματα οι πληρωμές των έργων πραγματοποιούνταν από πηγή διαφορετική της αρχικώς εγκεκριμένης, χωρίς να υπάρχει στο φάκελο των έργων νεότερη τροποποιητική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου»!

Τι σημαίνει αυτό; Την απάντηση γνωρίζει ο κ. Τζανακούλης και οι στενοί του συνεργάτες… Όμως, τα όσα διαπίστωσαν οι ελεγκτές του υπουργείου Εσωτερικών τους υποχρέωσαν να διαβιβάσουν αμέσως την έκθεσή τους στη Γ.Γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας «ώστε στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 168 του Ν.3463/2006 (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων), σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της παρούσας, να πραγματοποιηθεί οικονομικός – διαχειριστικός έλεγχος στο Τμήμα Ταμείου Δήμου Λαρισαίων, ως προς την πληρωμή των λογαριασμών εκτελεσθέντων έργων, για τα οικονομικά έτη 2007-2010»!

Με άλλα λόγια εκείνο που προέκυψε με την πρώτη ματιά των ελεγκτών είναι ότι ο κ. Τζανακούλης χρησιμοποιεί το ταμείο του Δήμου ως ρουσφετολογικό μηχανισμό πληρώνοντας όποιον προμηθευτή θέλει και όποτε θέλει! Τι άλλο έχουν εντοπίσει οι άνθρωποι του ΣΕΕΔΔ και ζητούν να ερευνηθεί το διάστημα 2007-2010 μένει να το δούμε…

Τι θα ακολουθήσει; Πιθανόν μια κλήση του εισαγγελέα προς κάθε εμπλεκόμενο σε αυτή την περίεργη υπόθεση…

πηγή: Κόσμος Λάρισα

Σχόλια
  1. […] This post was mentioned on Twitter by papano, George Birbilis. George Birbilis said: Οσμή σκανδάλου στο ταμείο του δήμου!: http://t.co/9ZWhaPc (Λάρισα / έλεγχος ΣΕΕΔ) […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s