Ο Σαμαράς …έστησε τον δήμαρχο Τζανακούλη!

Posted: 26 Οκτωβρίου 2010 by admin in Εκλογές Τ.Α. 2010, Λάρισα

Ο Σαμαράς ...έστησε τον δήμαρχο Τζανακούλη!Τέτοιο κάζο δεν πρέπει να έχει πάθει άλλος δήμαρχος από αρχηγό κόμματος στο οποίο ανήκει. Μεσημέρι Παρασκευής, γύρω στη μία, περιοχή φρουρίου, ταβέρνα «Μέρμηγκας»:  Ο δήμαρχος Τζανακούλης καταφθάνει στο κατάστημα συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και λοιπούς δημοτικούς συμβούλους. Το τραπέζι στρωμένο για περίπου σαράντα άτομα, τα εδέσματα εκλεκτά, αντάξια ενός γεύματος που προσφέρει ο δήμαρχος της πόλης στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ώρα περνάει, η παρέα πυκνώνει, με τους υπόλοιπους καλεσμένους του δημάρχου να έρχονται και να παίρνουν θέση γύρω από το τραπέζι τσιμπολογώντας κάτι από τα ορεκτικά μέχρι να εμφανιστεί ο πρόεδρος της ΝΔ και οι  συνεργάτες του που τον συνόδευαν στην Θεσσαλική του περιοδεία.

Η ώρα περνούσε, ο πρόεδρος αργούσε όμως χαρακτηριστικά. «Που να ξεμπλέξει, με τόσο κόσμο που χαιρετάει», αναρωτήθηκαν κάποιοι φωναχτά, αλλά παρηγορήθηκαν στην ιδέα ότι αυτά συμβαίνουν στις περιοδείες των αρχηγών.

Έμειναν… νηστικοί

Ώρα δύο και μισή: Η αμηχανία άρχισε να γίνεται πλέον εμφανής και να κυριεύει το τραπέζι παρά την αγωνιώδη  προσπάθεια του δημάρχου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να δώσει κουράγιο στους καταρρέοντες συνδαιτυμόνες του.

Ώρα τρεις παρά τέταρτο: Το μαρτύριο της αναμονής τελειώνει με τον χειρότερο τρόπο. Το κινητό του δημάρχου χτυπάει και ο δήμαρχος με μια γρήγορη κίνηση το φέρνει στο αυτί του.

Από τις εναλλαγές των χρωμάτων στο πρόσωπό του όλοι αντιλαμβάνονται ότι κάτι σοβαρό του έχουν αναγγείλει. Η συνομιλία δεν ξεπερνάει τα τριάντα δευτερόλεπτα. Ο δήμαρχος κατεβάζει το τηλέφωνο και κάτωχρος ανακοινώνει το απροσδόκητο που όλοι είχαν αρχίσει να υποψιάζονται:

«Ο πρόεδρος δεν θα έρθει στο τραπέζι γιατί είναι κουρασμένος»!!!

Μονομιάς οι πρώτοι σηκώθηκαν και κίνησαν προς την έξοδο με τον ταβερνιάρη έκπληκτο να προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί. Ο Τζανακούλης, σκέτο ράκος από το προεδρικό φτύσιμο, προσπαθούσε από τη μια να μαζέψει τα κομμάτια του και από την άλλη να σκεφθεί πως θα κουκουλώσει το ρεζιλίκι που μόνο από την… κούραση του Σαμαρά δεν προέκυψε.

Επιχείρηση… κουκούλωμα
«Επειδή θα μας δούνε μαζεμένους, να πούμε ότι πήγαμε περιοδεία στα… μαγαζιά» ήταν η φαεινή του δημάρχου και για να δέσει το παραμύθι αποφάσισε να βγάλουν μια φωτογραφία και να τη στείλουν για ξεκάρφωμα στην «Ελευθερία».

Είναι η φωτογραφία που βλέπεται κάτω η οποία δημοσιεύτηκε στο χθεσινό Δευτεριάτικο φύλλο της εφημερίδας με την εξής λεζάντα: «ΟΛΟΙ οι αντιδήμαρχοι, μα όλοι, με τον δήμαρχο σε περιοδεία χθες στα καταστήματα της πόλης. Εκ νέου υποψήφιοι και μη, κοντά στον Κ. Τζανακούλη, έτοιμοι για την εκλογική μάχη…». Η λέξη «χθες» παραπέμπει σε Κυριακή. Προφανώς η λεζάντα ήταν μπαγιάτικη όπως και η φωτογραφία.

Την ίδια ώρα που ο δήμαρχος προσπαθούσε να κουκουλώσει το φιάσκο σκηνοθετώντας τη φωτογράφηση  με τους αντιδημάρχους του, ο Αντώνης Σαμαράς βρισκόταν στα μπαράκια της Τρίγωνης Πλατείας και παρά τις ατελείωτες χειραψίες έδειχνε πολύ ξεκούραστος…

Η περίφημη φωτογραφία με την οποία επιχειρήθηκε να κουκουλωθεί το κάζο που επιφύλαξε ο πρόεδρος της ΝΔ στον δήμαρχο Τζανακούλη. Φταίει πάντως ο Σαμαράς. Θα μπορούσε να τους ειδοποιήσει λίγο νωρίτερα ώστε να προλάβουν τα μαγαζιά ανοιχτά για να προμηθευτούν μερικά τάπερ…

πηγή: Κόσμος Λάρισα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s