Αποτελέσματα – αστραπή στις εκλογές

Posted: 25 Οκτωβρίου 2010 by admin in Εκλογές Τ.Α. 2010, Καλλικράτης

Πέντε καινοτομίες που υποστηρίζουν την εκλογική διαδικασία και ειδικά τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου, παρουσίασε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της SingularLogic κ. Γιάννης Καρακαδάς, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση.

Σύμφωνα με τον κ. Καρακαδά, φέτος, η δημοσιοποίηση της εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος για τις 13 Περιφέρειες και τους 5 μεγαλύτερους πληθυσμιακά Δήμους της χώρας, εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί μεταξύ 9 – 9.30 το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου, μέσω ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος 20% των εκλογικών τμημάτων.

Οι δύο πρώτες από τις τεχνολογικές λύσεις που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη Τύπου προέρχονται από μια νέα πολιτική καινοτομία του υπουργείου σχετικά με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» και συγκεκριμένα:

1. Η νέα πύλη «Διαφάνεια», στην οποία καταγράφεται η εξέλιξη των εσόδων, των δαπανών και των πληρωμών συνδυασμών και υποψηφίων. Μέχρι στιγμής στην Διαφάνεια έχουν εγγραφεί 1194 συνδυαμοί ή υποψήφιοι. Από αυτούς έχουν πιστοποιήσει χειριστές οι 914 εκ των οποίων 712 έχουν ήδη δημοσιοποιήσει στοιχεία. Συνολικά, στην «Διαφάνεια» έχουν αναφερθεί έσοδα ύψους 4.2 εκατ. ευρώ και έξοδα 2.3 εκατ. ευρώ.

2. Η νέα δομή «Καλλικράτης»: Επανασχεδιασμός του λογισμικού που προσαρμόζεται στη νέα διοικητική δομή (νέες συνενώσεις Δήμων, Περιφέρειες κλπ) του Καλλικράτη.
Παράλληλα, η SingularLogic παρουσίασε τρεις καινοτομίες που ενισχύουν την ποιότητα και την ταχύτητα της ενημέρωσης των πολιτών:

3. Το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης των αποτελεσμάτων (SRT 2X2)
Για πρώτη φορά φέτος η χρήση θα γίνει σε δύο διακριτές εκλογικές διαδικασίες (περιφερειακές & δημοτικές) και σε δύο κύκλους εκλογών (επαναληπτικές, όπου αυτό χρειαστεί). Πρόκειται για τα ειδικά κινητά τηλέφωνα, τα οποία θα έχουν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι και στις 13 Περιφέρειες και στους 5 μεγάλους Δήμους (Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκ, Πάτρα, Ηράκλειο). Το SRT θα χρησιμοποιηθεί σε ποσοστό 20% του συνόλου της επικρατειας που θεωρείται ασφαλές για την εξαγωγή συμπερασμάτων.

4. Βελτιωμένη απεικόνιση στήριξης των υποψηφίων: Επανασχεδιασμός του τρόπου απεικόνισης της κομματικής στήριξης κατά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, δίνοντας για πρώτη φορά διακριτά την κομματική προέλευση των υποψηφίων (επικεφαλής συνδυασμών), όσο και την κομματική στήριξη που έχει εξασφαλίσει κάθε συνδυασμός. Εμπλουτισμός του παραδοσιακού χάρτη με την πληροφορία των στηρίξεων για πιο ολοκληρωμένη και αντικειμενική προβολή.

5.  Το σύστημα moRE (mobile optimised Results for Elections): Ανάπτυξη εξειδικευμένης εφαρμογής για «έξυπνα» κινητά όπου οι πολίτες για πρώτη φορά θα έχουν στη διάθεσή τους τη λίστα των υποψηφίων 10 ημέρες πριν τις εκλογές, καθώς και πρόσβαση στα εκλογικά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της μετάδοσης με εύχρηστο και γρήγορο τρόπο.
Μειωμένο κόστος, λιγότεροι υποψήφιοι
Το κόστος των φετινών εκλογών (1,95 εκατ. ευρώ) θα είναι κατα 1/3 μειωμένο σε σχέση με το κόστος των εθνικών εκλογών του 2009, το οποίο έφθασε τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, χάρη στον Καλλικράτη, ο αριθμός των αιρετών της αυτοδιοίκησης μειώνεται κατά 50%. Ετσι ενώ πριν από την εφαρμογή της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης εκλέγονταν 19.094 άτομα ο αριθμός όσων θα εκλεγούν μέσα από τη διαδικασία της 7ης και 14ης Νοεμβρίου θα είναι 10.426. (813 περιφερειακοί σύμβουλοι, 325 δήμαρχοι 9375 μέλη δημιοτικών συμβουλίων).
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Ραγκούσης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει επιτυχώς τις πρώτες εκλογές του Καλλικράτη που θα αναδείξουν, όπως είπε, «13 περιφερειάρχες και 235 ισχυρούς, περισσότερο από ποτέ, δημάρχους στη χώρα.

πηγή: Εθνος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s