Πρωτιά ρύπανσης για τον πηνειό

Posted: 20 Οκτωβρίου 2010 by admin in Εκλογές Τ.Α. 2010, Λάρισα

Νέες μελέτες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης συγκλίνουν στην άποψη ότι τα περισσότερα ποτάμια της χώρας είναι μολυσμένα.
Πρωτιά ρύπανσης για τον πηνειό Ο Πηνειός μαζί με τον Ασωπό, τον Έβρο και τον Αξιό εμφανίζουν την πιο σημαντική ρύπανση. Όπως αναφέρεται στη μελέτη «η ποιότητα του νερού (που αξιολογείται σε 19 σημεία), πέφτει στη δεύτερη χειρότερη βαθμίδα (ελλιπής) σε δέκα σημεία, αρχής γενομένης από τα Τρίκαλα, κοντά στο σημείο όπου εκβάλλει ο βιολογικός καθαρισμός της πόλης.

Συνεχίζεται έτσι στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, καθώς προστίθενται και άλλοι βιολογικοί καθαρισμοί, τα στραγγίσματα των καλλιεργειών, τα χωμάτινα αρδευτικά φράγματα και οι αντλήσεις».

Η ποιότητα των νερών γίνεται ακόμα χειρότερη μετά τη Λάρισα, όπου σε όλα τα παραπάνω προστίθενται τα λύματα από κάθε λογής εργοστάσια, ενώ η εικόνα βελτιώνεται στην εκβολή προς τη θάλασσα.

Και για όλα αυτά υπάρχουν πανελλαδικά μόλις 30 επιθεωρητές για τους απαραίτητους ελέγχους…

Σχόλια
  1. […] This post was mentioned on Twitter by papano, Miss Koula. Miss Koula said: RT @papano: Πρωτιά ρύπανσης για τον πηνειό: http://wp.me/p29u-1iY […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s