Κίνημα πολιτών για το Αρχαίο θέατρο

Posted: 17 Οκτωβρίου 2010 by admin in Εκλογές Τ.Α. 2010, Λάρισα

Η επαναλειτουργία του Αρχαίου Θεάτρου, του σημαντικότερου αστικού θεάτρου σε όλη την Ελλάδα αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας για την πόλη της Λάρισας αλλά και για τους ίδιους τους πολίτες της. Αυτό τόνισε χθες μεταξύ άλλων ο τέως υπουργός Πολιτισμού και πρόεδρος του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Σταύρος Μπένος στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Πόλις» του Ι.Σάπκα για τον πολιτισμό.
Ο κ. Μπένος τόνισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί κίνημα πολιτών και ένα σχέδιο κινητοποίησης που θα ενισχύσει την προσπάθεια όλων για τη λειτουργία του Αρχαίου Θεάτρου.
Είναι αδήριτη ανάγκη πρόσθεσε ο κ. Μπένος να ξαναποκτήσει η Λάρισα την πολιτιστική της ταυτότητα και να συνδεθεί ο πολιτισμός με την καθημερινότητα αυτής της πόλης. Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» θα είναι σταθερός αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια.
Ακόμη ο κ. Μπένος στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου υπεραμύνθηκε του σχεδίου «Καλλικράτης» λέγοντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να είναι ο «φυσικός» πρωταγωνιστής και να ανοίξει τα φτερά της για να παρέχει υπηρεσίες που θα διευκολύνουν τους πολίτες και θα κάνουν την καθημερινότητά τους πιο αποτελεσματική.
Ο Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ
Για παγκόσμια μοναδικότητα του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας έκανε λόγο από την πλευρά του ο νομικός, συγγραφέας και πρόεδρος του ελληνικού φεστιβάλ κ. Γιώργος Βουλγαράκης ο οποίος εξαιτίας και της λαρισαϊκή του καταγωγής τόνισε ότι η ήρθε η κατάλληλη ώρα για να γίνουν ουσιώδη πράγματα σ αυτή την πόλη που αφορούν στον πολιτισμό και η λειτουργία του Αρχαίου θεάτρου κατέληξε είναι από τα σημαντικότερα.
Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων κ. Γιάννης Σάπκας τόνισε ότι το αύριο για το νέο δήμο είναι να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία.
Η νέα Δημοτική Αρχή πρόσθεσε «πρέπει να αντιμετωπίσει τον πολιτισμό ως αυτοτελή αξία, αλλά, κυρίως, ως μοχλό οικονομικής ανάπτυξης του τόπου. Να αξιοποιήσει δηλαδή τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της με τρόπο που να είναι συγχρόνως και ωφέλιμος. Από την πολιτιστική μας κληρονομιά, με τους κατάλληλους χειρισμούς, θα προκύψουν θέσεις εργασίας και πλούτος για την περιοχή μας.
Η νέα Δημοτική Αρχή πρέπει να είναι ο επιτελικός νους για την προώθηση ενός σχεδίου συνολικής πολιτιστικής πολιτικής. Καλείται επομένως να αποτελέσει το συνδετικό δεσμό ανάμεσα στην πολιτική, την οικονομία και τον πολιτισμό. Να σχεδιάσει και να εφαρμόσει ένα σύνολο πολιτικών πρωτοβουλιών που θα φέρουν ανάπτυξη στην πόλη» κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Σάπκας.
Σχόλια
  1. Ο/Η Ntinos λέει:

    Κίνημα Πολιτών για το Αρχαίο Θέατρο από τη μια και «καμιόνι Τζανακούλη» από την άλλη! Το είδατε ρε παιδιά ή τα ματάκια μου έκαναν πουλακια; Κόντεψα να τρακάρω όταν το είδα! Τι άλλο θα κάνει ο ανθρωπος! Φαντάζομαι ότι θα είναι τύπου όχημα ενημέρωσης και θα πηγάινει από γειτονιά σε γειτονιά για να προωθήσει το έργο του! Εμ κύριε Δήμαρχε αν για να προωθήσεις το έργο σου χρειάζεται να ντύσεις ένα ολόκληρο όχημα με αφίσες τότε ή το έργο σου πάσχει ή έχεις καβαλήσει ΠΟΛΥΥΥΥΥΥ ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΑΛΟ καλάμι!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s