η κεραμοποιία εξακολουθεί να λειτουργεί!

Posted: 13 Οκτωβρίου 2010 by admin in Λάρισα, Περιβάλλον

Ήταν Τρίτη 10 Αυγούστου, όταν διαβάζαμε στον τοπικό τύπο την απόφαση του Νομάρχη Λάρισας: «Αποφασίζουμε την ανάκληση της υπ’ αρ. Δ.Β./Φ.14.548/704/22-05-2002 άδειας λειτουργίας αόριστης διάρκειας της κεραμοποιίας TERRA A.E μέχρι την πλήρη συμμόρφωση της με τους όρους της ΚΥΑ 161970/20-3-2009 έγκρισης περιβαλλοντικών όρων των Υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης».

Στη συνέχεια της είδησης, μαθαίναμε ότι «η Νομαρχία Λάρισας κοινοποίησε την απόφαση στην Επιχείρηση με δικαστικό επιμελητή, ενώ, όπως προβλέπει ο Νόμος ζήτησε από τη ΔΕΗ να προβεί σε διακοπή της ηλεκτροδότησης της μονάδας. Η ΔΕΗ έδωσε περιθώριο στην Επιχείρηση μέχρι τις 3 Οκτωβρίου και η απόφαση θα εκτελεστεί σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της επιχείρησης».

Δεν γνωρίζουμε με ποια δικαιοδοσία και ποια λογική, η ΔΕΗ Α.Ε., παρά τις αποφάσεις των ελεγκτικών και διοικητικών μηχανισμών, μπορεί να προσφέρει περιθώρια συμμόρφωσης 2 μηνών, αλλά ας το παραβλέψουμε.

Το θέμα είναι ότι ο Οκτώβρης διανύει ήδη την 12η μέρα του και η κεραμοποιία εξακολουθεί να λειτουργεί! Τι συνέβη άραγε; Εκείνη η βαρύγδουπη απόφαση του Νομάρχη ήταν απλά μια ακόμη φιλοπεριβαλλοντική παράσταση για το θεαθήναι; Μάλλον ναι…

Ας ρωτήσουμε λοιπόν τον κ. Κατσαρό (εξακολουθεί να είναι Νομάρχης Λάρισας, έτσι δεν είναι;) και την κυρία αντινομάρχη περιβάλλοντος και υποψήφια αντιπεριφερειάρχη κ. Καραλαριώτου:

Στάλθηκε επιστολή στη ΔΕΗ Α.Ε. με την οποία ζητείται η μη εκτέλεση της απόφασης για διακοπή της ηλεκτροδότησης με το σκεπτικό ότι μη εταιρεία συμμορφώθηκε και θα πρέπει να γνωμοδοτήσει εκ νέου το ΚΕΠΠΕ;

Ποιος και ύστερα από εισήγηση ποιού απεφάνθη ότι η επιχείρηση συμμορφώθηκε ή συμμορφώνεται;

Πότε έγινε έλεγχος, από ποια υπηρεσία και ποιο είναι το πόρισμα του ελέγχου από τον οποίο διαπιστώθηκε η συμμόρφωση της εταιρείας;

Οι δικές μας διαπιστώσεις, ύστερα από έλεγχο όχι σαν αυτόν των Νομαρχιακών υπηρεσιών που δεν μπόρεσαν να καταλάβουν τη διαφορά ανάμεσα στη λυματολάσπη και το πετ-κοκ, είναι ότι η περί ής ο λόγος εταιρεία, όχι απλά δεν συμμορφώθηκε αλλά κάνει τα πάντα ώστε να εξαπατήσει την πολιτεία και τους πολίτες!  Συγκεκριμένα, με μηχανήματα άπλωσε τη λυματολάσπη πάνω από σωρούς πετ-κοκ, χώματος ή άλλων υλικών ώστε να την «κρύψει». Η φωτογραφία στην οποία φαίνονται οι σάκοι και τα μηχανήματα κατά την ώρα της διάστρωσης, αδιάψευστος μάρτυρας. Εάν η επιχείρηση επιμένει να ισχυρίζεται ότι «έλυσε» το πρόβλημα, ας παρουσιάσει στοιχεία περί άλλης μεταχείρισης της λυματολάσπης.

Καλούμε για μιαν ακόμα φορά την Νομαρχια Λάρισας και προσωπικά τον νομάρχη κ. Κατσαρό και την αντινομάρχη περιβάλλοντος κυρία Καραλαριώτου να αντιμετωπίσουν τα θέματα με τη σοβαρότητα που αρμόζει και να πάψουν να κρύβονται πίσω από βαρύγδουπες ανακοινώσεις χωρίς ουσία. Τα «άσφαιρα» της νομαρχίας που μόνο κρότο κάνουν, δεν πείθουν κανέναν πλέον. Μόνο χαμόγελα προκαλούν.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s