Δωρεάν ίντερνετ από 15 σημεία στη Λάρισα…!!! πλάκα κάνουν.

Posted: 11 Οκτωβρίου 2010 by admin in Εκλογές Τ.Α. 2010, Λάρισα, Πολιτική

… έχω προσπαθήσει πολλές φορές να συνδεθώ με το -ασύρματο- δίκτυο της πόλης μας αλλά πότε δεν το κατάφερα, η εργασία μου είναι 200 μέτρα από την ΔΕΥΑΛ αλλά δεν βλέπω να υπάρχει πουθενά το ασύρματο δίκτυο.

Ειδικό περίπτερο επίδειξης της χρήσης της δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο που δημιούργησε η ΤΕΔΚ λειτουργεί από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ.

Δωρεάν ίντερνετ από 15 σημεία στη Λάρισα Το περίπτερο θα λειτουργεί μέχρι τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και θα παρέχει πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους για την χρήση του δικτύου, αλλά και τα σημεία πρόσβασης στη Λάρισα και το νομό.

Η ΤΕΔΚ Ν. Λάρισας αξιοποίησε την ευκαιρία του συγχρηματοδοτούμενου με την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιχειρησιακού Προγράμματος για την Ψηφιακή Σύγκλιση και κατέθεσε Τεχνικό Δελτίο Έργου την 21/1/2009 με τίτλο “Προώθηση Ευρυζωνικών Υπηρεσιών και Εφαρμογών με χρήση Wi-Fi Hot Spots στην ΤΕΔΚ Ν. Λάρισας”

Το έργο σχεδιάστηκε από την ομάδα της ΤΕΔΚ και περιλάμβανε την Δημιουργία Ασυρμάτων Δικτύων διασποράς Ελεύθερου και δωρεάν internet σε αστικά σημεία και τουριστικές περιοχές του Νομού Λάρισας.

Η προσπάθειά της ομάδας έργου ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς  υπάρχουν ακόμη στην περιοχή μας οικισμοί οι οποίοι δεν έχουν Ευρυζωνική σύνδεση.

Με τον συνδυασμό ωστόσο των δύο Ευρυζωνικών έργων που εκτελούσε η ΤΕΔΚ και σε συνεργασία με δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, έγινε εφικτή η υλοποίηση του έργου.

Η ανάδοχος εταιρία Dotsoft επέλεξε την γείτονα και έμπειρη υπεργολάβο εταιρία του Δήμου Τρικκαίων  e-Trikala A.E. να εγκαταστήσει το Δίκτυο.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα 70 κόμβοι διασύνδεσης και εκπομπής έχουν εγκατασταθεί στον Νομό, στους παρακάτω Δήμους/Κοινότητες:

Αγιάς, Αμπελώνος, Γιάννουλης, Γόννων, Ελασσόνας, Ευρυμενών, Κάτω Ολύμπου, Κιλελέρ, Κοιλάδας, Λάρισας, Λιβαδίου, Μακρυχωρίου, Μελίβοιας, Νέσσωνος, Ολύμπου, Πλατυκάμπου, Πολυδάμαντα, Ποταμιάς, Τυρνάβου, Φαρσάλων, καθώς και στις κοινότητες Αμπελακίων, Βερδικούσσας, και Τσαριτσάνης.

Η πρώτη δοκιμαστική εκπομπή του δικτύου έγινε την 20/12/2009 και έως και σήμερα, οι Δημότες και οι επισκέπτες απολαμβάνουν το προνόμιο της δωρεάν πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Στην πόλη της Λάρισας, επανασχεδιάστηκε το δίκτυο που αρχικά προέβλεπε η μελέτη εφαρμογής καθόσον εκμεταλλευτήκαμε την ύπαρξη εκτενούς δικτύου Οπτικών Ινών του Δήμου Λαρισαίων.

Η πρωτοτυπία του δικτύου της πόλης της Λάρισας συνίσταται στο ότι οι εγκαταστημένοι κόμβοι δρομολογούν την ζήτηση των χρηστών για internet στον Κεντρικό κόμβο των οπτικών ινών που είναι εγκατεστημένος στο Δημαρχείο της πόλης.

Εκεί – και με προσφορά του αναδόχου – λειτουργεί υπολογιστικό σύστημα (server) το οποίο φιλτράρει την ζήτηση για πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποκλείοντας την είσοδο σε σελίδες παράνομου υλικού, κατεβάσματος μεγάλων αρχείων μουσικής και ταινιών.

Ο Δήμος της Λάρισας εκπέμπει σήμερα από τα παρακάτω σημεία.

1.    Δημαρχείο – Κεντρική Πλατεία
2.    Πλατεία Δημάρχου Λαμπρούλη
3.    Μύλος του Παπά – ΚΤΕΛ
4.    Δημοτικό Ωδείο
5.    Χατζηγιάννειο  – Τρίγωνη Πλατεία
6.    ΔΕΤΠΟΛ
7.    Πνευματικό Κέντρο Σωτηρίου Ζιαζιά
8.    Ιατρική Σχολή – Πλατεία Ταχυδρομείου
9.    Πλατεία Ηρώων Κατοχής
10.    Πλατεία Εβραίων
11.    ΔΕΥΑΛ
12.    Πλατεία ΟΣΕ
13.    Δημοτική Πινακοθήκη
14.    ΤΕΕ
15.    Όχθη Πηνειού

Σχόλια
 1. […] This post was mentioned on Twitter by papano, Michael Psalidas. Michael Psalidas said: RT @papano: Δωρεάν ίντερνετ από 15 σημεία στη Λάρισα…!!! πλάκα κάνουν.: http://wp.me/p29u-1il […]

 2. Ο/Η gbirbilis λέει:

  Η e-Trikala πιστεύω έχει εμπειρία (ο Δήμος τους είναι πρωτοπόρος σε πολλά θέματα). Στο Αγρίνιο αντίστοιχα είχαν θεωρείται ασύρματο δίκτυο αλλά πολύ δύσκολο να πιάσεις απ’ότι μου μετέφεραν γνωστοί μου φοιτητές. Υπάρχουν άλλες τεχνολογίες από το κλασσικό Wi-Fi (WiMax κλπ.) πιο κατάλληλες για μητροπολιτικά δίκτυα και ήδη δοκιμάζονται σε κάποια μέρη της Ελλάδας (υπήρχε σχετικό call που έδινε δωρεάν τον εξοπλισμό)

  • Ο/Η gklis λέει:

   Σχετικά με τις άλλες τεχνολογίες που αναφέρετε παραπάνω, φαντάζομαι οτι αναφέρεστε στην τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης τοπολογίας mesh. Τετοιας τεχνολογίας ασύρματο δίκτυο ξεκινήσαμε να υλοποιούμε πρόσφατα στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, για ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του χωριού μας, και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία. Ηδη όμως από την μέχρι τώρα λειτουργία του οι εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο http://www.sarantaporo.gr και πιο συγκεκριμένα στα παρακάτω link:

   – Δείτε σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση του δικτύου –
   http://www.sarantaporo.gr/node/98

   – Ασύρματο Wifi Δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης στο Σαραντάπορο –
   http://www.sarantaporo.gr/node/96

 3. Ο/Η Μαρακι_Gr λέει:

  Ρε παιδιά αυτή η κεραία που πρέπει να πάρουμε δε κατάλαβα που τη πουλάνε ;

  Είμαι κοντά στη πλατεία βελησσαρίου και όταν είμαι κάτω πιάνω σήμα καμπάνα αλλά όχι και στο 3ο όροφο που μένω

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s