Η χρήση γης και τα συμφέροντα

Posted: 29 Σεπτεμβρίου 2010 by admin in Εκλογές Τ.Α. 2010, Λάρισα, Πολιτική
Ετικέτες: , ,

Κορυφαίες στιγμές χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο με την Δημοτική Αρχή να έχει καταφέρει… κατόπιν ενεργειών της να στρέψει τους πάντες εναντίον της. Η ιστορία έχει περίπου ως εξής:
Η χρήση γης και τα συμφέροντα Ο συνεταιρισμός των φαρμακοποιών (ΣΟΦΛΑ) αγόρασε παλαιότερα ένα οικόπεδο στην παλιά εθνική, κάπου κοντά στο παλιό υαλουργείο Βαλαβάνη, για να κατασκευάσει φαρμακαποθήκη.

Όταν οι φαρμακοποιοί αγόρασαν το οικόπεδο ήταν καθόλα νόμιμοι καθώς βρισκόταν εκτός πολεοδομικού σχεδίου και η συγκεκριμένη περιοχή χαρακτηριζόταν ως βιοτεχνική-εμπορική.

Όμως η μετέπειτα τροποποίηση στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο μετέβαλε τον χαρακτηρισμό της περιοχής μετατρέποντάς τον σε γενική κατοικία, απαγορεύοντας ουσιαστικά το χονδρεμπόριο.

Ο δήμαρχος ισχυρίστηκε πως πρόκειται για λάθος, που θα διορθωθεί αλλά οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και οι διάφοροι θιγόμενοι ξεσηκώθηκαν για τους μέχρι τώρα χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής.

Πάρτε μια γεύση:

Σάπκας: «Όλοι έχουμε δίκιο τελικά; Υπάρχει λάθος; Ο Δήμος και η Δ.Α. διαχειρίζονται ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως το Γ.Π.Σ. άλλοτε με ελαφρότητα και άλλοτε σαν κάτι να υπάρχει από πίσω… Σήμερα γευόμαστε λάθη. Δικά σας λάθη… Σε λάθος δρόμο είστε. Να τελειώνει αυτό το λάθος!».

Λαμπρούλης: «Φέραμε ως επερώτηση το θέμα εδώ και ένα χρόνο και άλλα θέματα που δεν συζητιούνται. Αν αυτή είναι η δημοκρατική λειτουργία του συμβουλίου τι να πω.. Μας γράφετε να μην πω πού…

Καλογιάννης: «Αν δεν είχαμε εκλογές δεν θα λυνόταν το θέμα…. Ουσιαστικά συζήτηση για χρήσεις γης δεν έγινε. Γιατί το Δ.Σ. έχει συνήθειο να δίνει χρήσης γης εκεί που απαγορεύεται. Παίχτηκαν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα».

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Πηγή: Κόσμος Λάρισα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s