Η φθορά Τζανακούλη δεν κρύβεται

Posted: 27 Σεπτεμβρίου 2010 by admin in Εκλογές Τ.Α. 2010, Λάρισα, Πολιτική, Τοπική αυτοδιοίκηση
Ετικέτες: , ,

Υποχωρεί ολοένα και περισσότερο η βεβαιότητα της εκλογικής νίκης που διέτρεχε μέχρι πρότινος το στρατόπεδο Τζανακούλη- τουλάχιστον όσο το ΠαΣοΚ καθυστερούσε να δώσει και τυπικά την στήριξή του στον Σάπκα.
Η φθορά Τζανακούλη δεν κρύβεται Με δυσκολία κρύβονται πια ο προβληματισμός και η αγωνιώδης προσπάθεια για την αποτελεσματική διαχείριση της δωδεκαετούς φθοράς που συνοδεύει την εικόνα του δημάρχου. Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι να απορεί κανείς για τον ερασιτεχνισμό με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν, όπως για παράδειγμα η αποχώρηση κάποιων προσώπων τα οποία αρνήθηκαν να είναι ξανά υποψήφιοι με το ψήφοδελτιό του διαβλέποντας ότι το μέλλον της παράταξης είναι μάλλον δυσοίωνο.

Ο δικηγόρος Βασίλης Κόκκαλης, δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, αναγκάστηκε να διανείμει προσωπική δήλωση στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για να μαθευτεί ότι φεύγει από το ψηφοδέλτιο Τζανακούλη καθώς ο δήμαρχος τον συμπεριέλαβε στα ονόματα των υποψηφίων που δημοσιοποίησε χωρίς καν να τον ρωτήσει! Μοιάζει απίστευτο αλλά προφανώς για τον δήμαρχο η προσπάθεια να «εκβιάσεις» την υποψηφιότητα κάποιου που δεν επιθυμεί να συνεχίσει είναι θεμιτή…

Ακόμα πιο ηχηρή ήταν η «πόρτα» που έφαγε ο κ. Τζανακούλης από τον Μάριο Ξηρομερίτη, γιατρό και δημοτικό σύμβουλο, με χαρακτηριστικά δελφίνου, και γαμπρό της οικογένειας Καντώνια. Ο δήμαρχος εξ αρχής δεν μπόρεσε να τον μεταπείσει ώστε να μείνει μαζί του. Προς στιγμήν επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της απώλειας καθώς, ανακοινώνοντας τα πρώτα πρόσωπα του νέου ψηφοδελτίου χωρίς την συμμετοχή του γιατρού, διέρρευσε στην «Ελευθερία» ότι η απουσία του ονόματος του Ξηρομερίτη οφείλεται σε…τεχνικούς λόγους! (προφανώς είχε τελειώσει το τόνερ στον εκτυπωτή)…

Στην πορεία προέκυψαν και άλλα, όπως το θέμα με τα οικόπεδα και τα λεφτά της ΔΕΥΑΛ. Μια υπόθεση με… ουρά, που όμως, ως σχεδιασμός, κατέρρευσε εν τη γενέσει του λόγω μη νόμιμης πλειοψηφίας. Ο χειρισμός υπήρξε άθλιος και σκοτεινός (παρακάμφθηκαν ακόμα και οι νομικοί του Δήμου) αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα την καθεστωτική αντίληψη που διέπει τον κ. Τζανακούλη σε σημαντικά δημοτικά ζητήματα.

Δύσκολο για έναν φθαρμένο δήμαρχο να εμπνεύσει τον δημότη και να του υποσχεθεί ένα καλύτερο αύριο. Καλείται λοιπόν ο κ. Τζανακούλης να αποδείξει και να πείσει για πιο λόγο δεν του έφτασαν τρείς θητείες και επιζητεί και τέταρτη. Και αυτό όταν στις δημοκρατίες είναι παραδεκτό ότι μετά από δύο θητείες οι πάσης φύσεως αιρετοί οφείλουν να αποχωρούν υπηρετώντας με τον τρόπο αυτό την φυσική ανανέωση των κυττάρων της κάθε ηγεσίας.

πηγή: Κόσμος Λάρισα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s