Αλλαγή στο Δήμο Τώρα

Posted: 23 Σεπτεμβρίου 2010 by admin in Εκλογές Τ.Α. 2010, Λάρισα, Πολιτική
Ετικέτες: , ,

Με τη σιγουριά της εμπιστοσύνης που λαμβάνει καθημερινά ως μήνυμα από τους πολίτες και κεντρικό σύνθημα «Αλλαγή στο Δήμο Τώρα», ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Γ. Σάπκας συναντήθηκε το απόγευμα με φίλους και μέλη της παράταξής του,
«Αλλαγή στο Δήμο Τώρα» που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαρισαίων Πόλις» επέλεξε την αμεσότητα μιας πρώτης συνάντησης στο «Φρούριο», ως τρόπο παρουσίασης του μεγαλύτερου τμήματος του ψηφοδελτίου.

Ανακοινώθηκαν συνολικά 101 ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, καθώς και συμβούλων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων. Βασικά χαρακτηριστικά του σχήματος είναι η ανανέωση σε μεγάλο ποσοστό, η συμμετοχή «ηχηρών» ονομάτων της τοπικής κοινωνίας, η ενίσχυση με την κάθοδο νέων μεν αλλά καταξιωμένων στο αντικείμενό τους υποψηφίων και η πολυσυλλεκτικότητα.

«Συνδυασμό νίκης» χαρακτήρισε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Γ. Σάπκας την ομάδα των υποψηφίων, ενώ στο σύντομο χαιρετισμό του έκανε ένα σύντομο απολογισμό της τελευταίας δεκαετίας, τονίζοντας τα μεγάλα θέματα της Λάρισας, που παραμένουν σε εκκρεμότητα, επεσήμανε την ανάγκη αφύπνισης των δυνάμεων της πόλης, μετέφερε την εμπιστοσύνη των πολιτών στην παρουσία και το έργο της παράταξής του και κάλεσε τους υποψήφιους να εργαστούν ακούραστα και με ήθος σε όλη την έκταση του νέου Δήμου Λαρισαίων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σάπκας ανέφερε:
«Η εποχή των πυροτεχνημάτων και των μεγάλων υποσχέσεων έχει τελειώσει προ πολλού. Όσοι επιμένουν να ακολουθούν την πολιτική αυτή έχουν χάσει την επαφή με την καθημερινότητα και τις ανάγκες του πολίτη. Σ

ύνθημά μας: «Αλλαγή στο Δήμο τώρα». Αυτό είναι το μήνυμα που λαμβάνουμε από τους ανθρώπους της γειτονιάς μας, της συνοικίας μας, της περιφέρειας και της κοινότητας μας. Είναι η αντίδραση των συμπολιτών μας  στην ταλαιπωρία, την καθημερινή απαξίωση και τα προβλήματα που συσσωρεύονται. «Αλλαγή στο Δήμο τώρα». Μας το ζητούν επιτακτικά, απαιτώντας από εμάς να δώσουμε οριστικές λύσεις στις μεγάλες εκκρεμότητες, να τους απαλλάξουμε από τα μερεμέτια και τους επικοινωνιακούς αυτοσχεδιασμούς της τελευταίας δεκαετίας. Έχουν δίκιο.

Καλούμαστε και θα είμαστε αυτοί, που θα δώσουν οριστική λύση στο ζήτημα του σταθμού του ΟΣΕ, των περιφερειακών δακτυλίων, των Πανεπιστημιακών Σχολών, της ολοκληρωμένης αντιμετώπισης της μεγάλης «πληγής» του Πηνειού. Καλούμαστε και θα είμαστε αυτοί, που θα βγάλουν την περιοχή από την απομόνωση και την εσωστρέφεια, κάνοντας τη Λάρισα πραγματική πρωταγωνίστρια στην ανάπτυξη και αληθινή «ατμομηχανή» ολόκληρης της Θεσσαλίας.

Η δεκαετία του 2000 υπήρξε για τη Λάρισα η δεκαετία των χαμένων ευκαιριών. Χαμένες ευκαιρίες και οπισθοδρόμηση σε μια πόλη, που στα τέλη της δεκαετίας του 1990 είχε τις κατάλληλες υποδομές, για να ανταποκριθεί στην πρόκληση του νέου αιώνα. Οι υποδομές αυτές παροπλίστηκαν, απαξιώθηκαν και αφέθηκαν σε μαρασμό, στερώντας από τους πολίτες όχι μόνο το χρήμα που με θυσίες προσέφερε για τη δημιουργία τους, αλλά και τις υπηρεσίες, που δικαιωματικά έπρεπε να απολαμβάνουν.

Η απάντηση στον κίνδυνο να χαθεί κι άλλος χρόνος, κι άλλες ευκαιρίες, κι άλλο χρήμα από την τσέπη του ήδη επιβαρυμένου πολίτη, είναι η αφύπνιση του τεράστιου ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής μας. Η απάντηση είμαστε εμείς.

Η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Πόλις» αντλεί την αποφασιστικότητα και την πίστη της από το ανθρώπινο δυναμικό, από τις τεράστιες αλλά τόσο προκλητικά παραγκωνισμένες τα τελευταία 12 χρόνια, δυνάμεις του τόπου μας. Πριν τέσσερα χρόνια λάβαμε εντολή να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και το συμφέρον των συμπολιτών μας. Η εντολή τους εκτελέστηκε με συνέπεια, σταθερότητα, πείσμα και αντίδραση σε κάθε πολιτική, που στρεφόταν εναντίον τους.

Σήμερα είμαστε εδώ, ώριμοι, έμπειροι, σίγουροι και δυνατοί, απολαμβάνοντας το σεβασμό και την εμπιστοσύνη τους. Η εμπιστοσύνη αυτή δεν εξαργυρώνεται από την παράταξή μας με θράσος και αλαζονεία. Την εισπράττουμε ως δέσμευση. Την αντιμετωπίζουμε με δέος και αίσθημα ευθύνης. Ενώνουμε δυνάμεις και φωνή με τους συντοπίτες μας και διεκδικούμε: μαζί μπορούμε περισσότερα, μαζί μπορούμε καλύτερα.

Η διαμόρφωση του ψηφοδελτίου μας βασίζεται σε αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία. Στόχος μας είναι ένας συνδυασμός από πρόσωπα εργατικά, τίμια, δημιουργικά, με ανοιχτούς ορίζοντες, δημοκρατικές πεποιθήσεις, κοινωνική δράση και προσφορά. Ένας συνδυασμός από ολοκληρωμένες προσωπικότητες, ικανές να ανταποκριθούν στην πρόκληση των αλλαγών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ένας συνδυασμός από πολίτες που θα προσφέρουν γνώση και εμπειρία, δουλεύοντας ακούραστα στο δημοτικό συμβούλιο, στα τοπικά συμβούλια, στις δημοτικές κοινότητες. Ένας σύνολο ανθρώπων, που θα εκτελέσει την επιτακτική εντολή των συμπολιτών μας: «όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες».

Τα ονόματα των υποψηφίων

Σχόλια
  1. […] This post was mentioned on Twitter by papano, Lia Gkountroumpi. Lia Gkountroumpi said: Αλλαγή στο Δήμο. Τώρα ! http://fb.me/J1BEOqSK […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s