Προσφυγή κατά του δήμου για τα ακίνητα

Posted: 22 Σεπτεμβρίου 2010 by admin in Εκλογές Τ.Α. 2010, Λάρισα, Πολιτική, κοινωνία

Την προηγούμενη εβδομάδα, μέλη της δημοτικής παράταξης Λαρισαίων Πόλις κατέθεσαν στην περιφέρεια Θεσσαλίας προσφυγή κατά της απόφασης με αριθμό 565 του δήμου Λαρισαίων, που αφορούσε την εκποίηση των ακινήτων του δήμου Λαρισαίων προς τη ΔΕΥΑΛ.

Προσφυγή κατά του δήμου για τα ακίνητα Η προσφυγή που υπογράφεται από τους Κώστα Καραμπάτσα δημοτικό σύμβουλο, Φάνη Χατζηγρίβα και Στέλιο Χλωρό έχει ως αντικείμενο την ακύρωση της πώλησης ακινήτων-φιλέτων του δήμου Λαρισαίων προς τη ΔΕΥΑΛ.

Τα πιο πάνω μέλη της δημοτικής παράταξης Λαρισαίων Πόλις αναφέρουν ότι η απόφαση πρέπει να ακυρωθεί

1) διότι πάρθηκε μόνο από τις ψήφους της παράταξης του κ. Τζανακούλη, ενώ ο νόμος ορίζει αυξημένη πλειοψηφία 2/3 του συνολικού αριθμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου και

2) διότι στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την εκποίηση ακινήτων δεν περιλαμβάνεται με σαφήνεια και πληρότητα η συγκεκριμένη ωφέλεια που θα προκύψει για το δήμο από το αντίτιμο των εκποιούμενων δημοτικών ακινήτων.

Τονίζουν επίσης ότι έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν διότι δεν αναφέρεται πουθενά «που πάν τα λεφτά», διότι ξοδεύονται χρήματα από το αποθεματικό της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., χρήματα των Λαρισαίων πολιτών, «προς σκοπούς αλλότριους» από τον σκοπό που θα πρέπει να χρησιμοποιούνται αυτά τα χρήματα, (όπως π.χ. για μελέτες και για νέα έργα για ύδρευση και αποχέτευση κλπ).

πηγή: Κόσμος Λάρισα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s