«Αντιεξουσιαστές στην εξουσία»

Posted: 10 Σεπτεμβρίου 2010 by admin in Παπανδρέου, Πολιτική, κυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός παρότρυνε τους υπουργούς του να συνδεθούν με τα πραγματικά προβλήματα

«Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μία πρωτοφανή κρίση και καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια και την ελπίδα ζωντανή, χωρίς αυτό να σημαίνει λήξη συναγερμού», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην πρώτη ανοικτή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τη νέα σύνθεσή του, στη Θεσσαλονίκη.

«Ήρθαμε για να κάνουμε δουλειά», είπε, και ευχήθηκε στους υπουργούς και τους υφυπουργούς του καλή, σκληρή και αποδοτική δουλειά, παροτρύνοντάς τους να συνδεθούν με τα πραγματικά προβλήματα και όχι με το υπουργείο τους. «Είμαστε εκπρόσωποι των πολιτών και όχι των υπουργείων και αντιεξουσιαστές στην εξουσία» τόνισε.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις επενδύσεις, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό σχέδιο επιτάχυνσης των επενδύσεων στη χώρα μας, σε ένα σταθερό, σοβαρό και αξιόπιστο περιβάλλον».

Είπε ακόμα ότι η γραφειοκρατία και η διαφθορά δεν επέτρεπαν σε σοβαρούς επιχειρηματίες να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας και σημείωσε:  «Όλ΄αυτά τα αλλάζουμε, δημιουργώντας σταθερό επενδυτικό πλαίσιο».

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη συγκρότηση δύο Διϋπουργικών Επιτροπών για την ανάπτυξη και τη μετανάστευση. Στην πρώτη θα συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και οι υπουργοί Οικονομικών Περιφερειακής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Υποδομών, Πολιτισμού και ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τις επενδύσεις.

Τη δεύτερη επιτροπή για τη μεταναστευτική πολιτική θα συντονίζει η υπουργός Εργασίας και θα συμμετέχουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Υγείας.

πηγή: skai.gr

Σχόλια
  1. Ο/Η George Birbilis λέει:

    για να δούμε τι θα κάνει η 2η επιτροπή με το κέντρο της Αθήνας και με την Πάτρα – μας έπνιξαν με την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s