Εκδήλωση για τον λιγνίτη στην Ποταμιά

Posted: 9 Σεπτεμβρίου 2010 by admin in Περιβάλλον, Πολιτική

Tην πρώτη ενημερωτική – ανοιχτή εκδήλωση για την σχεδιαζόμενη εξόρυξη του λιγνίτη στην περιοχή Ποταμιάς διοργανώνει η Κοινωνική Συμμαχία.
Εκδήλωση για τον λιγνίτη στην Ποταμιά Είναι η πρώτη από μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί και η οποία θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό διαμέρισμα Δαμασίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο  Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία της κοινότητας και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν από την εξόρυξη του λιγνίτη.

Ομιλητές θα είναι ο Θεοχάρης Ζάγκας ο οποίος κατέχει τη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή στο Εργαστήριο Δασοκομίας της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο τρικαλινός Σάκης Παπαδόπουλος,  μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών.

Η  Κοινωνική Συμμαχία θεωρεί υποχρέωση της να ευχαριστήσει δημόσια τους δημάρχους κ. κ. Δ.Χαντζή , Θαν. Ζιώγκο , Χρ. Τόλιο , Γ. Στουρνάρα και Τάσο Κουφοχρήστο για την υποστήριξη τους.

Σχόλια
  1. Ο/Η George Birbilis λέει:

    Κάποτε πρέπει να τελειώσουμε μια και καλή με το λιγνίτη και την απαράδεκτη ΔΕΗ

    …στον Ανω Καστελόκαμπο στην Πάτρα μέτρησα απαράδεκτα μεγάλες τιμές μαγνητικών πεδίων στο ολοήμερο νηπιαγωγείο (γύρω στο 4.5 κατά μέσο όρο στην επιφάνεια του) λόγω γειτνίασης με καλώδια πυλώνων που πάνε στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην περιοχή (υπάρχουν και σπίτια δίπλα σε πυλώνες εκεί με ακόμη μεγαλύτερες μετρήσεις). Από 3 και πάνω μέτρηση και εφόσον εκτείθεται κανείς μεγάλο χρονικό διάστημα αυξάνει στο διπλάσιο (από στατιστικές επιδημειολογικές μελέτες) για παιδική λευχαιμία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s