405 μετανάστες θα ψηφίσουν στο νομό Λάρισας

Posted: 6 Σεπτεμβρίου 2010 by admin in Εκλογές Τ.Α. 2010, Λάρισα, Τοπική αυτοδιοίκηση, κοινωνία

Την περασμένη Τρίτη, 31 Αυγούστου έληξε η προθεσμία που προέβλεπε ο Ν. 3838/2010 για την εγγραφή αλλοδαπών εκλογέων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των Δήμων της χώρας μας.

405 μετανάστες θα ψηφίσουν στο νομό Λάρισας Στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου πρόκειται για πρώτη φορά να συμμετάσχουν με την ψήφο τους 12.762 ομογενείς και μετανάστες που ζουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα.

Όσοι εκλογείς θα εγγράφονται στο εξής, θα μπορούν να ψηφίσουν από τις επόμενες εκλογές και μετά. Υπενθυμίζεται δε ότι οι ομογενείς και μετανάστες συμμετέχουν μόνον στις δημοτικές εκλογές και όχι στις εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ενώ μπορούν να συμμετέχουν ως υποψήφιοι και να εκλεγούν μέχρι και το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου.

Με τον τρόπο αυτό ενεργοποιείται στις τοπικές κοινωνίες των νέων Δήμων, που ιδρύει το σχέδιο «Καλλικράτης», μια διαδικασία δραστικής ένταξης των νόμιμων μεταναστών που ενισχύει και θωρακίζει την συνοχή του κοινωνικού ιστού της χώρας.

Την ίδια στιγμή διαψεύδονται όλοι όσοι επίμονα διεκήρυσσαν τους τελευταίους μήνες ότι το μέτρο της συμμετοχής των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές αποβλέπει δήθεν στη ψηφοθηρία, αλλά και καταρρέουν παταγωδώς τα φοβικά μυθεύματα περί αλλοίωσης της εθνικής υπόστασης του εκλογικού σώματος.

Αντ’ αυτών αναδύεται μια νέα Ελλάδα της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, μια Ελλάδα που επιμένει αταλάντευτα στον δημοκρατικό και ευρωπαϊκό της προσανατολισμό και στον απόλυτο σεβασμό του κράτους δικαίου.

πηγή: Κόσμος Λάρισα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s