Διάλογος, Συμπόρευση και Συναίνεση πριν και μετά τις εκλογές

Posted: 3 Σεπτεμβρίου 2010 by admin in Εκλογές Τ.Α. 2010, Πολιτική
Ετικέτες: , ,

«Λαρισαίων  Πόλις»: Οι συνεργασίες αποτελούν ευκαιρία για να καθορίσουμε όλοι μαζί το μέλλον μας

Η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Πόλις», μετά από τις συναντήσεις και επαφές που πραγματοποίησε δηλώνει ότι πάντα κρατά ανοιχτή την οδό της επικοινωνίας ενώ δεσμεύεται να λειτουργήσει και μετεκλογικά με βάση τη λογικής της αναγκαιότητας για συναίνεση και της συνδιακυβέρνηση στο Δήμο, σε σημερινή επιστολή της.

Συγκεκριμένα  αναφέρει:

«Η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Πόλις», με επικεφαλή το Γιάννη Σάπκα συνεχίζει με συνέπεια την δημιουργική και δραστήρια πορεία της με έντονη παρουσία στο Δήμο Λαρισαίων, πορευόμενη πάντα με υπευθυνότητα και διαφάνεια. Λειτουργούμε με συνέπεια στο λόγο και τη δράση μας, εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, με βασικό στοιχείο τη συλλογικότητα και με την αμέριστη στήριξη, όπως είναι γνωστό, μεγάλου μέρους των πολιτών. Αν και  η διαφορά που έφερε την  παράταξη του Γ. Σάπκα στην αντιπολίτευση το 2006 ήταν ελάχιστη, μόλις μια χούφτα ψήφοι, δεχθήκαμε και επωμιστήκαμε με χαρά και σοβαρότητα την ευθύνη της εκπροσώπησης  του 40 % των Λαρισαίων που μας εμπιστεύτηκαν.

Συνεπείς  στην πορεία μας και στις αρχές  μας, σήμερα, κοιτάμε μπροστά με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον και τις νέες προοπτικές της Λάρισας και του νέου διευρυμένου Δήμου. Η Δημοτική Παράταξη «Λαρισαίων Πόλις», με επικεφαλή τον Γιάννη Σάπκα, στην ανοιχτή γενική συνέλευση, στο Φρούριο στις αρχές Ιουνίου διακήρυξε ότι «προχωράμε όλοι μαζί για την μεγάλη ανατροπή του δήμου». Ζήτησε την συστράτευση και σύμπλευση όλων των φορέων της πόλης και των δημοκρατικών δημοτικών παρατάξεων για να απαλλαγεί επιτέλους η πόλη από το κατεστημένο που οδήγησε την πόλη μας σε τέλμα και πολιτισμικό μαρασμό τα τελευταία δώδεκα χρόνια.

Ο Γ. Σάπκας, όπως είναι λογικό ζήτησε, με ανοιχτές διαδικασίες, και τη σύμφωνη γνώμη της παράταξης, και την στήριξη του Πα.Σο.Κ., του κατ’ εξοχή πολιτικού φορέα που στήριξε την παράταξη και στις προηγούμενες εκλογές, καθώς και η πλειοψηφία των στελεχών της προέρχονται από αυτόν τον πολιτικό χώρο ή πρόσκεινται φιλικά.

Η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Πόλις» ακολούθησε έμπρακτα μια πορεία απαγκιστρωμένη από παλιές πρακτικές και πολιτικές μικροσυμφερόντων, ενώ εργάστηκε με ζήλο και ειλικρίνεια για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις σύμπλευσης όλων των δημοκρατικών παρατάξεων και κινήσεων με στόχο τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές  εκλογές.

Στη συνάντηση που είχαμε με την Ενωτική Πρωτοβουλία και τη Δημοκρατική Αριστερά, όπως και με τους Οικολόγους Πράσινους παλαιότερα, δηλώσαμε την πεποίθησή μας ότι ο χρόνος δεν επαρκεί για σχηματισμό, με οποιαδήποτε διεργασίες, νέας δημοτικής κίνησης για την διεκδίκηση του Δήμου. Αντίθετα, πιστεύουμε πως με τη σημερινά δεδομένα και αξιολογώντας αντικειμενικά την κατάσταση οι συνθήκες ευνοούν ώστε ο Γ. Σάπκας, να μπορεί να ηγηθεί (χωρίς να είναι αυτοσκοπός) με επιτυχία, μιας συσπείρωσης όλων των παραπάνω, μετά από προγραμματικές δηλώσεις, με σκοπό την πλουραλιστική, δημοκρατική διακυβέρνηση του νέου Δήμου.

Ο αντικειμενικός στόχος της συμπόρευσης  ίσως να μην επιτευχθεί τελικά. Το ότι όμως φτάσαμε να συζητάμε ανοιχτά και με ειλικρίνεια είναι σίγουρα ένα σημαντικό και ενθαρρυντικό πρώτο βήμα. Σε αυτή μας την προσπάθεια και προς αυτή την κατεύθυνση θα επιμείνουμε μέχρι και την τελευταία στιγμή. Ανεξάρτητα βέβαια από το αν τελικά ευοδώσουν προεκλογικές συνεργασίες, με αυτή την πολιτική θα πορευθούμε και μετεκλογικά.

Είμαστε πεπεισμένοι για την αναγκαιότητα της συναίνεσης στη σωστή διακυβέρνηση μιας πόλης, που θέλει και πρέπει να γίνει ο τρίτος πόλος ανάπτυξης της χώρας. Η συνδιακυβέρνηση και η διαβούλευση με τους πολίτες για να μπορούμε να καθορίσουμε όλοι μαζί το μέλλον μας όχι μόνο είναι αναγκαία αλλά επιβάλλεται από τα νέα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα της εποχής και της καθημερινότητας μας.»

Σχόλια
  1. […] This post was mentioned on Twitter by papano, DimitriosPetsaloudas. DimitriosPetsaloudas said: RT @papano: Διάλογος, Συμπόρευση και Συναίνεση πριν και μετά τις εκλογές: http://wp.me/p29u-1et […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s