Ψαλίδι στις εκλογικές δαπάνες υποψηφίων

Posted: 25 Αυγούστου 2010 by admin in Εκλογές Τ.Α. 2010, Καλλικράτης, Πολιτική

Ανώτατο όριο δαπανών, ανά υποψήφιο, για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου καθορίζει απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση.

Ψαλίδι στις εκλογικές δαπάνες υποψηφίων Σύμφωνα με αυτή μειώνονται τα ανώτατα όρια των εκλογικών δαπανών έως και 75% για τους συνδυασμούς και τους υποψήφιους ενώ επιβάλλονται αυστηροί έλεγχοι και κυρώσεις στους παραβάτες μέχρι και έκπτωση από το αξίωμά τους, από τις Επιτροπές Ελέγχου Δαπανών που θα συστηθούν σε επίπεδο περιφέρειας.

Το ανώτατο όριο των δαπανών ανά υποψήφιο, εξαρτάται από τον πληθυσμό της εκλογικής περιφέρειας στην οποία έχει ανακηρυχθεί ο υποψήφιος.

Σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό

– μέχρι 30.000 κατοίκους το ανώτατο ποσό ορίζεται σε 1500 ευρώ,
– μέχρι 60.000 κατοίκους σε 2.000 ευρώ
– μέχρι 100.000 κατοίκους σε 2.500 ευρώ
– μέχρι 150.000 κατοίκους σε 3.000 ευρώ
– μέχρι 200.000 κατοίκους 3.500 ευρώ.

Σε εκλογικές ενότητες με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους και για κάθε 100.000 κατοίκους πάνω από τις 200.000, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο των εκλογικών δαπανών για κάθε υποψήφιο αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ.

Για τις περιφερειακές εκλογές το ανώτατο όριο δαπανών ενός συνδυασμού ισούται με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων.

Αντίστοιχα στις δημοτικές εκλογές σε δήμους που αποτελούνται από 1 έως 3 εκλογικές περιφέρειες το ανώτατο όριο δαπανών ενός συνδυασμού ισούται με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, σε δήμους που αποτελούνται από 4 έως 6, από 7 έως 10 και από 11 και άνω εκλογικές περιφέρειες το ανωτέρω άθροισμα προσαυξάνεται κατά 20%, 50% και 75% αντίστοιχα.

Ειδικότερα για την περιφερειακή ενότητα Τρικάλων το ανώτατο όριο δαπανών για κάθε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο ανέρχεται σε 1.500 ευρώ, με εξαίρεση τη δημοτική ενότητα Τρικκαίων που φτάνει τα 2.000, λόγω μεγαλύτερου πληθυσμού.

Οσον αφορά την περιφέρεια Θεσσαλίας το ανώτατο όριο δαπανών για τους τρικαλινούς υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους φτάνει τα 3.000 ευρώ.

Πηγή: Κόσμος Λάρισα

Σχόλια
  1. Ο/Η piratis λέει:

    ti enoei eklogikes dapanes pou to dieykrinizei???
    Ektos an ennoun oti filadia kartes efimerides trapezomata mazoxeis se xenodoxeia kataxoriseis se efimerides emfaniseis se kanalia klp mporoun na ginoun me 1500 – 2000 eyro

  2. Τους καημένους τους υποψηφίους – γκρινιάζουν και στην Πάτρα – πολύ τους έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση… Αλλά βέβαια, σου λένε να δώσω κάτι παραπάνω και μετά να τα βγάλω πολλαπλάσια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s