Αναστολή λετουργίας της κεραμοποιίας «ΒΙΟΚΕΡΑΛ»

Posted: 10 Αυγούστου 2010 by admin in Περιβάλλον

Η Νομαρχία Λάρισας ανακοινώνει ότι με απόφαση του Νομάρχη Λάρισας κ. Λουκά Κατσαρού ανεστάλη η λειτουργία της κεραμοποιίας «TERRA A.E» («ΒΙΟΚΕΡΑΛ») επειδή, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις δεν συμμορφώθηκε στο θέμα της ασφαλούς φύλαξης της λυματολάσπης που χρησιμοποιείται ως καύσιμο υλικό. Ειδικότερα, η σχετική Ανεστάλη η λετουργίας της κεραμοποιίας «ΒΙΟΚΕΡΑΛ»απόφαση του Νομάρχη αναφέρει τα ακόλουθα: «Αποφασίζουμε την ανάκληση της υπ’ αρ. Δ.Β./Φ.14.548/704/22-05-2002 άδειας λειτουργίας αόριστης διάρκειας της κεραμοποιίας TERRA A.E μέχρι την πλήρη συμμόρφωση της με τους όρους της ΚΥΑ 161970/20-3-2009 έγκρισης περιβαλλοντικών όρων των Υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης». Η απόφαση του Νομάρχη ήλθε σε συνέχεια της εισήγησης του ΚΕΠΠΕ με την οποία είχε επιβληθεί και πρόστιμο συνολικού ύψους :

– 10.000 ευρώ, λόγω μη λειτουργίας των σακόφιλτρων
-70.000 ευρώ, λόγω μη ύπαρξης στεγασμένου χώρου για το πετ- κοκ και
-70.000 ευρώ λόγω μη ύπαρξης στεγασμένου χώρου για τη λυματολάσπη.

Ειδικά για το τελευταίο, η Νομαρχία Λάρισας έδωσε εύλογο χρονικό περιθώριο στην Επιχείρηση να συμμορφωθεί και να εκδώσει οικοδομική άδεια για εγκαταστάσεις στέγασης του πετ-κοκ. Οι έλεγχοι που ακολούθησαν έδειξαν ότι δεν υπήρχε σοβαρή πρόοδος στις απαιτούμενες εργασίες, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί το κλείσιμο του εργοστασίου μέχρι νεωτέρας. Ήδη η Νομαρχία Λάρισας κοινοποίησε την απόφαση στην Επιχείρηση με δικαστικό επιμελητή, ενώ, όπως προβλέπει ο Νόμος ζήτησε από τη ΔΕΗ να προβεί σε διακοπή της ηλεκτροδότησης της μονάδας. Η ΔΕΗ έδωσε περιθώριο στην Επιχείρηση μέχρι τις 3 Οκτωβρίου και η απόφαση θα εκτελεστεί σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της επιχείρησης.

πηγή: Κόσμος Λάρισα

Σχόλια
  1. […] This post was mentioned on Twitter by papano, George Birbilis. George Birbilis said: Λάρισα: Αναστολή λειτουργίας κεραμοποιίας «ΒΙΟΚΕΡΑΛ» για παραβάσεις περιβαλλοντικών όρων – http://bit.ly/98uJiy […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s