Συνάντηση «Πολίτες εν δράση» με τον Νομάρχη Μαγνησίας κ. Παπατόλια

Posted: 6 Αυγούστου 2010 by admin in Καλλικράτης, Περιβάλλον, Πολιτική, Τοπική αυτοδιοίκηση, κοινωνία

Με τον Νομάρχη Μαγνησίας κ. Απόστολο Παπατόλια συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων και προσπάθεια αλληλοενημέρωσης σε περιβαλλοντικά ζητήματα τόσο του Νομού όσο και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ειδικότερα συζητήθηκε το επίκαιρο ζήτημα της αξιοποίησης των λιγνιτικών κοιτασμάτων της περιοχής Ελασσόνας όπου και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε μια τέτοια προοπτική καθώς θεωρούν ότι δεν συνάδει με καμιά αναπτυξιακή προοπτική της περιφέρειας, δεν ταιριάζει στο παραγωγικό προφίλ της περιοχής οι δε επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία των κατοίκων της περιοχής θα είναι δραματικές.

Συζήτηση έγινε επίσης για την ανάγκη διαχείρισης των υδατικών πόρων σε επίπεδο περιφέρειας, η οποία σχεδόν ταυτίζεται με τη λεκάνη απορροής ώστε να βρεθεί λύση στην διαφαινόμενη κρίση νερού που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Θεσσαλία είτε αυτή αφορά ποσότητες είτε ποιότητα υδάτων. Και οι δύο πλευρές τέλος τόνισαν ότι η αντιμετώπιση των στερεών αποβλήτων κυρίως αλλά και των υγρών θα πρέπει να είναι στις προτεραιότητες των νέων αυτοδιοικητικών μονάδων και διοικήσεων που θα προκύψουν μέσα από το σχέδιο Καλλικράτης και μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Τέλος και με σκοπό τον συντονισμό της δράσης όλων, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το Νομάρχη Μαγνησίας Απόστολο Παπατόλια, οι Πολίτες σε Δράση να αναλάβουν πρωτοβουλία σε συνεργασία τόσο με το Δίκτυο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Θεσσαλίας όσο και με άλλες περιβαλλοντικές Οργανώσεις να διοργανώσουν μια συνάντηση η οποία θα έχει τη μορφή ημερίδας ή συνεδρίου και σαν στόχο την εκπόνηση μιας «Χάρτας Περιβάλλοντος Θεσσαλίας» ώστε να αποκτήσουμε κοινή γλώσσα και κοινό βηματισμό τουλάχιστον στα ζητήματα που μας ενώνουν.

Σχόλια
  1. […] This post was mentioned on Twitter by papano, DimitriosPetsaloudas. DimitriosPetsaloudas said: RT @papano: Συνάντηση "Πολίτες εν δράση" με τον κ. Παπατόλια: http://wp.me/p29u-1dk […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s