Ξεκίνησε σήμερα, το 13ο Συμπόσιο της Σύμης

Posted: 12 Ιουλίου 2010 by admin in Παπανδρέου, Πολιτική, κυβέρνηση, κοινωνία, οικονομία

Ξεκίνησε σήμερα, το 13ο Συμπόσιο της Σύμης, με τίτλο «Πρόσω Ολοταχώς: Ιδέες προόδου για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον Κόσμο», που πραγματοποιείται στον Πόρο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και παρουσία υψηλών προσκεκλημένων. Το Συμπόσιο, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου, θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, σήμερα έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σύσκεψη της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Υποθέσεις υπό την προεδρία του καθηγητή Οικονομίας Τζόζεφ Στίγκλιτς και παρουσία της υπουργού Εξωτερικών της ΕΕ Κάθριν Άστον.

Το απόγευμα στο ξενοδοχείο Sirene Blue Resort θα γίνει η επίσημη τελετή έναρξης του Συμποσίου, όπου τους συνέδρους θα καλωσορίσει ο πρωθυπουργός και η υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ.

Αύριο, κατά την πρωινή συνεδρία θα συζητηθεί το θέμα της κρίσης της ηγεσίας στην Ευρώπη, καθώς και τρία πιθανά σενάρια για το μέλλον της ΕΕ, ενώ κατά την απογευματινή συνεδρία θα τεθεί το ζήτημα της προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα.

Η ατζέντα της Τετάρτης περιλαμβάνει

«Το νέο μοντέλο πράσινης ανάπτυξης: πράσινες θέσεις εργασίας και τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα», καθώς και «Η νέα ταυτότητα της Ελλάδας στο εξωτερικό: 1001 ιδέες για προσέλκυση τουριστών στην Ελλάδα».

Οι εργασίες του Συμποσίου θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη, με δύο συνεδρίες:

Η πρώτη με θέμα «Τι μάθαμε από την παγκόσμια κρίση και τι ακολουθεί στη συνέχεια: Ιδέες για την ατζέντα μιας προοδευτικής ηγεσία στην Ευρώπη» και η δεύτερη υπό τον τίτλο «Ένας οδικός χάρτης για την Ελλάδα – εκτιμώντας τη σημερινή πραγματικότητα και διαμορφώνοντας την πολιτική και οικονομική εικόνα της νέας Ελλάδας».

Η τελετή λήξης του Συμποσίου θα πραγματοποιηθεί με ομιλία του πρωθυπουργού το απόγευμα της Πέμπτης, στο υπαίθριο αμφιθέατρο του κτιρίου Συγγρού και θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Πηγή: tovima.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s