Στη Βουλή τα νέα μέτρα

Posted: 4 Μαΐου 2010 by admin in Πολιτική, κυβέρνηση, οικονομία

Στη δημοσιότητα δόθηκε, εν όψει της κατάθεσής του στη Βουλή, το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής. Προβλέπει, μεταξύ άλλων, έκτακτη εισφορά 4 έως 10% στις επιχειρήσεις με κέρδη άνω των 100 χιλ. ευρώ. Δεν θα λαμβάνουν δώρα και επιδόματα συνταξιούχοι ηλικίας κάτω των 60 ετών

H έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις, θα υπολογιστεί με βάση τα κέρδη του 2009 (οικονομικό έτος 2010). Θα πληρώσουν όσες επιχειρήσεις εμφανίσαν καθαρά κέρδη άνω των 100.000 ευρώ. Αν το καθαρό εισόδημα είναι ίσο ή μικρότερο των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, δεν επιβάλλεται εισφορά.

Η έκτακτη εισφορά, υπολογίζεται ανά κλιμάκιο ως εξής:

α) Για συνολικό καθαρό εισόδημα ή καθαρά κέρδη από ένα (1) ευρώ έως και τριακόσιες χιλιάδες (300.000) ευρώ, η έκτακτη εισφορά ισούται με το γινόμενο τους επί συντελεστή τέσσερα τοις εκατό (4%).

β) Για τη διαφορά του συνολικού καθαρού εισοδήματος ή των καθαρών κερδών από τριακόσιες χιλιάδες ένα (300.001) ευρώ έως και ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ, η έκτακτη εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή έξι τοις εκατό (6%) και

γ) Για τη διαφορά του συνολικού καθαρού εισοδήματος ή των καθαρών κερδών από ένα εκατομμύριο ένα (1.000.001) ευρώ έως και πέντε εκατομμύρια ευρώ (5.000.000), η έκτακτη εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή οκτώ τοις εκατό (8%) . δ) Για τη διαφορά του συνολικού καθαρού εισοδήματος ή των καθαρών κερδών από πέντε εκατομμύρια ένα (5.000.001) ευρώ και άνω, η έκτακτη εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή δέκα τοις εκατό (10%) .

Το ποσό της έκτακτης εισφοράς περιορίζεται αναλόγως, σε κάθε περίπτωση, ώστε το εναπομένον συνολικό καθαρό εισόδημα ή τα καθαρά κέρδη, που απετέλεσαν τη βάση προσδιορισμού της, να μην υπολείπεται του ποσού των εκατό χιλιάδων ευρώ.

Επίσης επιβάλλεται φόρος 20% στην τηλεοπτική διαφήμιση.

Διαβάστε το νομοσχέδιο, σε μορφή pdf

πηγή: enet.gr

Σχόλια
  1. καιρός είναι να πληρώσουν και οι τράπεζες που θησαυρίζουν

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s