Τέχνη με τα σκουπίδια μας

Posted: 3 Μαΐου 2010 by admin in Παιδεία, Περιβάλλον

«Τέχνη με  τα σκουπίδια μας»  για τον εορτασμό  της Παγκόσμιας  Ημέρας Περιβάλλοντος

Με ένα  διαγωνισμό για τη δημιουργία έργων  τέχνης από μαθητές, με πρώτη ύλη  τα σκουπίδια και με το μήνυμα «Ανακυκλώνουμε με τέχνη», το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου). Ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και απευθύνεται σε παιδιά της Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου, σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για μια δράση που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών, προσκαλώντας τους μαθητές να φτιάξουν έργα τέχνης μηδενικού κόστους για τα ίδια, αλλά και για τα δύο Υπουργεία, καθώς δεν παρεμβάλλονται έντυπο υλικό ή άλλη δαπάνη και κυρίως για τη φύση, αφού με τον τρόπο αυτό επεκτείνεται η ζωή των σκουπιδιών σε έργα τέχνης. Οι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν «σκουπίδια» και τη φαντασία τους για να δημιουργήσουν έργα κάθε μορφής, γλυπτά, κολάζ και συνθέσεις, αξιοποιώντας μια νέα λογική: «δεν σπαταλάμε, δεν πετάμε, εξοικονομούμε και επαναχρησιμοποιούμε».

Σχετική εγκύκλιος  έχει σταλεί σε όλα τα σχολεία της  χώρας. Έως τις 12 Μαΐου, σε κάθε σχολείο, τα παιδιά με τους καθηγητές τους θα επιλέξουν μια έως πέντε φωτογραφίες και θα τις στείλουν στο ΥΠΕΚΑ, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα 50 καλύτερα έργα μαθητών από όλη τη χώρα θα εκτεθούν στο νέο Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο της έκθεσης «ΑΑΟ Project», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Τα δέκα καλύτερα έργα θα παρουσιαστούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν σε δημόσια κτίρια και χώρους.

Ανακυκλώνουμε με Τέχνη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s