αναλυτικά ο Καλλικράτης με χάρτες

Posted: 28 Απριλίου 2010 by admin in Καλλικράτης, Πολιτική, Τοπική αυτοδιοίκηση, κυβέρνηση, κοινωνία

«Το σχέδιο ‘Καλλικράτης’ σημαίνει το τέλος εποχής για το πιο συγκεντρωτικό κράτος της Ευρώπης και ταυτόχρονα την αρχή μιας νέας πορείας» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, παρουσιάζοντας στο Υπουργικού Συμβούλιο το νομοσχέδιο για το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας.

Δείτε αναλυτικά με χάρτες πώς διαμορφώνονται οι νέοι δήμοι

Σχόλια
 1. […] This post was mentioned on Twitter by magica, papano. papano said: αναλυτικά ο Καλλικράτης με χάρτες: http://wp.me/p29u-196 […]

 2. Ο/Η Μενέλαος λέει:

  Είδα τους χάρτες και τα σχόλιά μου είναι τα εξης:
  1. Το κριτήριο του πληθυσμού είναι λάθος. Δεν μπορείς να βασίζεις μια τόσο σοβαρή απόφαση σε απογραφή του 2001. Θα πρέπει να γίνει εκτάκτως νέα απογραφή του 2010 ή να περιμένετε την απογραφή του 2011.
  2. Τόσο γι’αυτό όσο και για τις επόμενες παρατηρήσεις παίρνω σαν καραμπινάτο παράδειγμα το Δήμο Θρακομακεδόνων.
  Ο Δήμος αυτός, με την απογραφή του2001 είχε πληθυσμό γύρω στους 5000 κατοίκους. Σήμερα έχει γύρω στους 12000 με 15000 κατοίκους και στο τέλος του 2011, λόγω του σημερινού ρυθμού ανοικοδόμησης, μπορει να φθάσει και τις 20000 κατοίκους.
  3. Το κριτήριο Πρώτα ο Πολίτης, που ακόμη και προχθές το επανέλαβε 3 φορές ο κ. Προθυπουργός, δεν φαίνεται να έχει τηρηθεί σε πολλές περιπτώσεις. Παράδειγμα καραμπινάτο οι Θρακομακεδόνες.
  Οι Θρακομακεδόνες είναι ένας ξεχωριστός Δήμος από πάσης απόψεως, είναι ένας Δήμος Πιλότος, που πληρεί στο ακέραιο όλα ανεξαιρέτως τα κριτήρια, κοινωνικά, πολιτιστικά, οργανωτικά, με ζηλευτό ρυμοτομικό σχέδιο, με τα σχολεία του, τα γυμναστήριά του, τα νηπιαγωγεία του, τις συγκοινωνίες του και με χίλιες δύο άλλες εξυπηρετήσεις του πολίτη που τον κάνουν να νιώθει ευτυχισμένος στον ωραίο τόπο του.
  Για το Δήμο αυτό, το Ινστιτούο Μελέτης, που είχε ορίσει η Ένωση Δήμων και Κοινωτήτων, είχε πει ότι πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητος. Αυτή τη μελετη την είχει επικαλεστεί η Κυβέρνηση αλλά δεν την τήρησε στην προκειμένη περίπτωση, αλλά ασφαλώς και αλλού.
  Πως καταργεί λοιπόν έναν τέτοιο Δήμο για να πάρει τον πολίτη του και από πρώτο να τον κάνει έσχατο σε έναν άλλο Δήμο, αυτόν του Μενιδίου, που φημίζεται για τα χρέη του την κακή οργάνωσή του, τον ανομοιογενή πληθυσμό του και πολλά άλλα.
  4. Η κυβέρνηση είχε δηλώσει στις αρχές ότι σε οριζμένες ειδικές περιπτώσεις θα ρωτούσε τις τοπίκές κοινωνίες αν επιθυμούσαν τη συνένωσή τους με άλλο Δήμο. Γιατί δεν το έκανε για τους Θρακομακεδόνες;
  5. Πρέπει η Κυβέρνηση να πάψει να αγνωεί την κοινωνία των Θρακομακεδόνων που οι παπούδες τους πολέμησαν για την Θρακη και Μακεδονία. Μεταξύ των άλλων, ας μη περιφρωνεί και τα ανόματα που μνημονεύουν αγώνες των προγόνων μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s