την προσφυγή στο μηχανισμός ανακοίνωσε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου

Posted: 23 Απριλίου 2010 by admin in Παπανδρέου, Πολιτική, κυβέρνηση, κοινωνία

Πηγή: enet.gr
Την προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ανακοίνωσε, με ένα δραματικό διάγγελμα, ο πρωθυπουργός από το Καστελόριζο. «Μας περιμένει μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό, αλλά έχουμε χαρτογραφήσει το δρόμο» σημείωσε ο Γ. Παπανδρέου, ζητώντας από τους ευρωπαίους εταίρους να στείλουν μήνυμα στους κερδοσκόπους.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, χθες ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος, τα οποία, όπως είπε, θύμισαν τα ακατανόητα λάθη και τις εγκληματικές επιλογές που μας κληροδότησε η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε:

Κληρονομήσαμε ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί. Μια χώρα που έχασε το σεβασμό των εταίρων της. Μια χώρα στο έλεος των ορέξεων των κερδοσκόπων . Με σκληρή δουλειά βαλθήκαμε να αναστρέψουμε το κλίμα. Πήραμε δύσκολα μέτρα που πόνεσαν.

Δημιουργήσαμε νέες συμμαχίες. Καταφέραμε να βγει ισχυρή απόφαση από την Ε.Ε για στήριξη της χώρας με ένα πρωτόγνωρο μηχανισμό. Ελπίζαμε ότι η απόφαση θα ηρεμούσε τις αγορές για συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας με χαμηλά επιτόκια για να αφιερωθούμε στο έργο μας και να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της και να αισθανθούν όλοι οι Ελληνες περήφανοι.

Όμως οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν. Σήμερα η κατάσταση απειλεί να αποδομήσει τις θυσίες του λαού και να χαθεί η προσπάθεια των Ελλήνων. Δεν θα το επιτρέψουμε. ¨Ηρθε η στιγμή το χρόνο που δεν μας δίνουν οι αγορές να μας τον δώσουν οι σύμμαχοι. Επιτακτική ανάγκη να ζητήσουμε από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού που φτιάξαμε.

Έχω δώσει εντολή στον Π. για τις απαραίτητες ενέργειες. Οι εταίροι θα στείλουν μήνυμα στις αγορές για προστασία του κοινού νομίσματος. Είμαστε σε νέα πορεία, μια νέα οδύσσεια. Ξέρουμε όμως την Ιθάκη. Μπροστά μας ένα ταξίδι με συλλογική συνείδηση και προσπάθεια θα φτάσουμε πιο σίγουροι. Ο τελικός προορισμός να απελευθερωθεί ο ελληνισμός από το δανεισμό.

Να δώσουμε οξυγόνο εκεί που υπάρχει ασφυξία. Διαφάνεια εκεί που υπάρχει σκοτάδι και ανάπτυξη για όλους. Η πίστη μας είναι αυτός ο τόπος και αυτός ο υπέροχος λαός. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε, αρκεί να πιστέψουμε στον ίδιο μας τον εαυτό και τις δυνατότητές μας. Εθνική επιταγή να ζητήσουμε επισήμως την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης. Έχει δώσει εντολή στον κ. Παπακωνσταντίνου να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Οι εταίροι μας θα συνδράμουν αποφασιστικά για να χτίσουμε μια νέα Ελλάδα.

Σχόλια
  1. Ο/Η George Birbilis λέει:

    τελευταία παρατηρώ αρκετά συντακτικά λάθη στο κατά τ’άλλα άριστο περιεχόμενο σου…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s