Ιστοσελίδα για τις παράνομες πινακίδες

Posted: 15 Απριλίου 2010 by admin in Διαδίκτυο, Πολιτική, κυβέρνηση, κοινωνία

Στην ιστοσελίδα www.illegalsigns.gov.gr θα μπορούν οι πολίτες να καταγγέλλουν την ύπαρξη πινακίδων που κατά τη γνώμη τους είναι παράνομες, ακαλαίσθητες και επικίνδυνες. Η καταγγελία θα μεταβιβάζεται στην Τροχαία η οποία θα πιστοποιεί την παρανομία. Το αποτέλεσμα της έρευνας θα κοινοποιείται στον αρμόδιο δήμο, ο οποίος έχει κατά νόμο την αρμοδιότητα άμεσα να προχωρήσει στην αφαίρεσή τους.

Ταυτόχρονα όμως θα καταγράφεται και η παρανομία ώστε αυτός ο οποίος διαφημίστηκε, είτε η διαφημιστική εταιρεία, θα πρέπει να πληρώσει και να του επιβληθεί και το πρόστιμο το οποίο προβλέπεται. Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έδωσε χθες διορία πέντε ημερών στις διαφημιστικές εταιρείες και σε όσους έχουν εγκαταστήσει παράνομες πινακίδες για να προχωρήσουν στο ξήλωμά τους. Τη Δευτέρα 26 Απριλίου ξεκινά το ξήλωμά τους από τη λεωφόρο Κηφισίας, τη λεωφόρο Καβάλας και την Πειραιώς.

πηγή: Το Βήμα

Σχόλια
 1. Ο/Η George Birbilis λέει:

  Για το νομικό πλαίσιο δείτε στο:
  http://birbilis.spaces.live.com/Blog/cns!2335BBEF59B92C54!1482.entry?wa=wsignin1.0&sa=506268412

  Μακάρι να προχωρήσει η προσπάθεια για όλα τα σκουπίδια που μας έχουν κατακλύσει…

  και να συμπεριληφθούν στο μέλλον και οι καταλήψεις δημοσίων χώρων [πεζοδρόμια, πλατείες, πεζόδρομοι/σοκάκια, παραλίες κλπ.] γιατί αν περιμένουμε τους εμπορικούς συλλόγους να αυτορυθμιστούν ή τους δημάρχους να ενδιαφερθούν από μόνοι τους ζήσε Μάη μου…

  Ωραίο θα ήταν να βάλουν φίλτρο για εμφάνιση πινακίδων προς αφαίρεση και ήδη αφαιρεμένων και κάθε μια να περιέχει πλήρες ιστορικό (να υποχρεούται ο αντίστοιχος φορέας [δήμος, αστυνομία κλπ.] να καταγράψει τι έκανε σχετικά)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s