ο «καλλικράτης» στην Λάρισα

Posted: 15 Απριλίου 2010 by admin in Καλλικράτης, Πολιτική, κυβέρνηση, κοινωνία

Διαβάζω σήμερα διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με τον ¨Καλλικράτη» και το χωροταξικό στον Νομό Λάρισας.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ο καθένας προσπαθεί να διατηρήσει την θέση του. Η άποψή μου είναι ότι η συνένωση των δήμων στην Λάρισα θα πρέπει να γίνει με γνώμονα τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια μεγάλη πόλη. Από την μια οι εισηγήσεις λένε ότι θα υπάρξει συνένωση της Λάρισας με την Γιάννουλη μια συνένωση που δεν εξυπηρετεί ουσιαστικά κανέναν και τίποτα.

Θα πάει στην Λάρισα η Κοιλάδα η θα πάει στον αγροτικό Δήμο… θα πάει στην Λάρισα η Νίκαια η θα γίνει η έδρα του αγροτικού δήμου έλεος. Αυτά είναι τα ερωτήματα που ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες μέρες στην Λάρισα. Αυτές είναι οι αγωνίες που εκφράζουν διάφοροι δήμαρχοι και τρέχουν στο υπουργείο και σε κάθε συνεδρίαση σχετικά με τον «Καλλικράτη¨ βλέπε ΚΕΔΚΕ, ΕΝΑΕ.

Άποψή μου είναι για να πετύχει το εγχείρημα του Υπουργείου για τον «Καλλικράτη» θα πρέπει να σταματήσει να ακούει τις διάφορες σειρήνες δεξιά και αριστερά και να βαδίσει στο δρόμο που είναι το συμφέρον του τόπου.

Οι συνενώσεις που θα γίνουν και αναφέρομαι στο Νομό Λάρισας θα πρέπει να είναι έτσι διαμορφωμένες ώστε να μην έρθει μετά από μερικά χρόνια ένας νέος «Καλλικράτης» που θα επιδιώξει να διορθώσει τα λάθη του προηγούμενου.

Έτσι θα πρέπει το Υπουργείο να μην κάνει  αγροτικό δήμο που ουσιαστικά δεν εξυπηρετεί ούτε γεωγραφικά αλλά ούτε και αναπτυξιακά και να εντάξει στην Λάρισα  όλη την παλιά επαρχεία δηλαδή και τον άξονα της οδού Βόλου αλλά και την Νίκαια που βρίσκεται πολεοδομικά στα όρια της «συγκατοίκησης».

Έτσι δημιουργείτε ένας δήμος μεγάλος που μπορεί να εξυπηρετηθεί από τους 1200 υπαλλήλους που διαθέτει τώρα ο Δήμος Λάρισας, που παράλληλα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και αγροτικός. Σαν πόλη η Λάρισα στο κέντρο της Ελλάδας η ανάπτυξη και τα οφέλη που θα μπορούσε να επιτύχει είναι τεράστια. Ξεκινώντας από την διακίνηση αγροτικών προϊόντων αλλά και logistic παράλληλα με με την βιομηχανική και βιοτεχνική ανάπτυξη. Την εξυπηρέτηση του πρωτογενή τομέα αλλά και του δευτερογενή. Ο καθένας μπορεί να έχει την ανάπτυξη στο μυαλό του όπως τον βολεύει ο στόχος όμως είναι ότι θα πρέπει να πάει αυτός ο τόπος μπροστά και έτσι όπως λειτουργούν μερικοί δεν πάει με τίποτα.

Έξη (6) δήμοι στον Νομό Λάρισα – χωρίς αγροτικό

1. Λάρισας

2. Φαρσάλων

3. Ελασσόνα

4. Τυρνάβου

5. Αγιάς

6. Τεμπών

Την Τρίτη έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο ότι θα παρουσιαστεί το σχέδιο «Καλλικράτης» σε ανοιχτό Υπουργικό Συμβούλιο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s