λούφα και απαλλαγή

Posted: 28 Μαρτίου 2010 by admin in Πολιτική, κυβέρνηση, κοινωνία

Διαβάζοντας το άρθρο στο «Πρώτο Θέμα» για τον γιο της Μαριάννας Λάτση τον Πάρι Κασιδόκωστα και τον προνομιακό τρόπο που υπηρετεί την θητεία του αναρωτιέμαι, πια είναι η διαφορά του Ντίνου Ρόβλια από τον τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο αφορά τα ρουσφέτια που γίνονται στο στρατό. Ο Υπουργός δήλωνε όταν ανέλαβε το υπουργείο σε όλους τους τόνους «τέλος τα ρουσφέτια» και υπόσχεται «δίκαιη θητεία για όλους». Είναι τόσο πολύ δύσκολο και κουραστικό να υπηρετεί κάποιος την θητεία του για μερικούς μήνες σε παραμεθόριο περιοχή και μακριά από το κέντρο. Έλεος… κύριοι στο υπουργείο Άμυνα. Τόσο μεγάλο πρόβλημα είναι κάποιος να εγκαταλείψει για μερικούς μήνες το Κολωνάκι και τις ΙΝ περιοχές της Αθήνας;

όπως αναφέρει και η εφημερίδα και όσοι από εμάς έχουν υπηρετήσει γνωρίζουν ότι

άδειες για ταξίδια στο εξωτερικό και ει- δικά σε νεοσύλλεκτους δίνονται με ιδιαίτερη φειδώ και μόνο κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις. Οπως τονίζουν, πρέπει να συντρέχουν σοβαροί οικογενειακοί λόγοι, να υπάρχει αποδεδειγμένη επαγγελματική υποχρέωση εκτός Ελλάδος ή να συντρέχουν λόγοι υγείας. «Ενα εξωτικό ταξίδι με παρέα στην Καραϊβική δεν ξέρω σε ποια ακριβώς από τις παραπάνω κατηγορίες εντάσσεται», λέει με νόημα ανώτατος αξιωματικός του Στρατού.

Διαβάστε το υπόλοιπο ρεπορτάζ στην εφημερίδα έχει ενδιαφέρον για να αισθανθεί ο καθένας μας πόσο μαλάκας ήταν που έτρεχε μέσα στους βάλτους δίπλα στο ποτάμι στον Έβρο και έκανε ασκήσεις με πραγματικά πυρά μέσα σε άρμα Μ-48 Α5 να λάβει μέρος σε μια άσκηση «Παρμενίων¨ και να δει ένα συνάδελφό του να σκοτώνετε από βλήμα κατά λάθος.

Περαστικά μας.

Σχόλια
  1. Ο/Η George Birbilis λέει:

    Πως να δικαιολόγησαν άραγε το ταξίδι στο ΝΑΤΟ; (χρειάζεται ειδική άδεια για να ταξιδέψεις εκτός Ελλάδας απ’όσο θυμάμαι μιας και δεν έχεις κανονικά χαρτιά)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s