πόσο δίκαιο έχει ο Σαχινίδης…

Posted: 6 Μαρτίου 2010 by admin in Πολιτική, κυβέρνηση, κοινωνία, οικονομία
Ετικέτες: ,

Με προσωπικούς χαρακτηρισμούς σήμερα ο Παπουτσής στην Βουλή επιτέθηκε εναντίον του Σαχινίδη και του οικονομικού επιτελείου, μπορεί ο Φίλιππος να είναι φίλος μου μπορεί πολλά από τα μέτρα που λαμβάνονται από τον ίδιον και τον Παπακωνσταντίνου να είναι σαφώς αντιλαϊκά είμαι όμως σίγουρος ότι η κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία και οι προσπάθειες από την πλευρά της κυβέρνησης είναι προς το σωστό δρόμο. Για να μπορέσει η Ελλάδα σήμερα να βγει από το τέλμα θα πρέπει όλοι να ματώσουμε.

Θεωρώ άδικη την επίθεση του Παπουτσή στο πρόσωπο του Σαχινίδη. Και ο Χρήστος Παπουτσής είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ αλλά και ο Φίλιππος Σαχινίδης θεωρώ ότι και οι δύο τους, από διαφορετικούς ρόλους έχουν τον ίδιο σκοπό. Ο σκοπός της κυβέρνησης είναι προφανής ο Παπανδρέου και όλο το οικονομικό επιτελείο πολύ θα ήθελε να εφαρμόσει τα μέτρα που είχε ανακοινώσει ο σημερινός πρωθυπουργός στην έκθεση της Θεσσαλονίκης το 2009. ΜΠΟΡΕΙ…!!!

Η κατάσταση δείχνει ότι δεν μπορεί και πρέπει να ακολουθήσουν άλλο δρόμο. Τον δύσκολο δρόμο των σκληρών μέτρων που όλοι μας βιώνουμε σε καθημερινή βάση πλέον. Τα μέτρα αυτά είναι μέτρα έξω από την φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, αν πιστεύει ο Παπουτσής ότι μπορεί να γίνει διαφορετικά ας το πει και ας το προτείνει.

Η επίθεση στο πρόσωπο του Σαχινίδη θεωρώ εμμέσως πλην σαφώς είναι επίθεση στο πρόσωπο του ίδιου του πρωθυπουργού και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ΤΩΡΑ…!!! Μπορώ να δικαιολογήσω την αγωνία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, θεωρώ όμως και δεδομένο ότι θα πρέπει όλοι μαζί να έχουν τον ίδιο σκοπό και όχι να γίνονται συστάσεις με προταγμένο το δάχτυλο σε στυλ δασκάλου στον κακό μαθητή.

Ο Παπουτσής υπήρξε και ίσως υπάρξει υπουργός στο μέλλον ας βάλει όμως τον εαυτό του στη θέση που καθόταν ο Σαχινίδης με τοχθες γυρνώντας μερικά χρόνια πίσω τότε που σαν υπουργός Ναυτιλίας και χειριζόταν την υπόθεση Samina…!!!

Σχόλια
 1. Ο/Η Prasino_aima λέει:

  «Επίθεση» Παπουτσή σε Σαχινίδη

  «Φέρτε άμεσα το φορολογικό νομοσχέδιο και τα αναπτυξιακά μέτρα που τα έχετε καθυστερήσει. Αλλιώς οδηγούμαστε σε ύφεση. Μην ξεχνάτε ούτε μία στιγμή την ευθύνη του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον κόσμο που μας εξέλεξε και την αγωνία τους», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, απευθυνόμενος στον υφυπουργό Οικονομικών, προσθέτοντας «σε ποια κυβέρνηση νομίζετε ότι είστε υπουργός».

  «Σε ποια κυβέρνηση νομίζετε ότι είστε υφυπουργός; Δεν θα χάσουμε την ψυχή μας. Στη θέση που κάθεστε εσείς κάθισαν διαπρεπείς πολιτικοί. Άλλη φορά να μην ξεχνάτε αυτό το πλαίσιο. Ξέρετε κανέναν δανειστή που να ενδιαφέρεται να διασωθεί αυτός που τον δανείζει; Μην ξεχνάτε ούτε μία στιγμή την ευθύνη του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον κόσμο που μας εξέλεξε και την αγωνία τους»είπε κ. Παπουτσής.
  ……………………………………………………………………………………………..
  Φίλιππος Σαχινίδης πρώτη επαφή με το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική σε έμμισθη θέση. 2000-2004 Ειδικός Σύμβουλος, Οικονομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Σημίτη. Εκλέχτηκε το 2005 στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα διανύει την δεύτερη θητεία ως βουλευτής.

  Χρήστος Παπουτσής το 73 γυρόφερνε στην νομική και το Πολυτεχνείο , διατέλεσε πρόεδρος της ΕΦΕΕ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του εκτελεστικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ ,Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, έκανε 3 θητείες ως ευρωβουλευτής και 1 ως Έλληνας επίτροπος στην ΕΟΚ. Τέταρτη θητεία ως βουλευτής. 1 μόλις χρόνο υπουργός , υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων.

  Ο Χρήστος Παπουτσής γεννήθηκε στη Λάρισα το 1953.
  Ο Φίλιππος Σαχινίδης γεννήθηκε στη Λάρισα το 1963.

  Μόλις 10 χρόνια διάφορα και διαφέρουν τόσο μα τόσο πολύ. Που πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε με το άρθρο σας κ. Παπανώτα.

  Δεν ξέρω αν ο κύριος Σαχινίδης έπρεπε να απαντήσει ή έπραξε καλά που σιώπησε. Έχω όμως την βεβαιότητα οτι ο σύντροφος Παπουτσής έπραξε αυτό που του υπαγόρευε η πορεία του και η συνείδηση του απέναντι σε μια τεχνοκρατική αντίληψη, ασχέτως αν αυτήν έχει καταστεί μονόδρομος.
  Κύριε Παπανώτα ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΩΤΑ , ΜΑΣ ΒΙΑΖΟΥΝ και όχι δεν θα κάτσουμε να το απολαύουμε , έχουμε δικαίωμα να λέμε τουλάχιστον ένα ΑΧ ΠΟΝΑΕΙ

  • Ο/Η Θεσσαλός λέει:

   Ωραίο βιογραφικό ο Παπουτσής. 40 χρόνια ανεπάγγελτος και επαγγελματικό στέλεχος. Γνωρίζει μόνο από «υψηλή πολιτική».

 2. Ο/Η Stefanos N. Papanotas λέει:

  @prasino aima -ωραίο ψευδώνυμο- και ίσως αυτό το ψευδώνυμο σου να αντιπροσωπεύει και τι θέλει ο Παπουτσής… αίμα ας ψάξει να το βρει κάπου αλλού εδώ μας έχει τελειώσει… όσοι είναι μέσα στην αγορά ξέρουμε ότι χρειάζονται αναπτυξιακά μέτρα και ότι σαφώς η κυβέρνηση πρέπει να τα φέρει άμεσα απέχει όμως έτη φωτός η χθεσινή «παράσταση» Παπουτσή από το τρόπο που θα έπρεπε να μιλήσει και να αποφύγει την προσωπική επίθεση στο πρόσωπο ενός άλλου βουλευτή. Σφάλματα κάνουμε όλοι και ειδικά οι πολιτικοί ίσως περισσότερα, τα μαγικά ραβδιά έχουν τελειώσει τώρα αν ο Παπουτσής έχει κανένα κρυμμένο από τα παλιά ας μας το παρουσιάσει.

 3. Ο/Η Agis λέει:

  Η επίθεση Παπουτσή ήταν απαράδεκτη… και με τον τρόπο που έγινε και για το νόημα που είχε. Αυτή τη στιγμή που περνάμε ίσως την μεγαλύτερη κρίση στην νεότερη Ιστορία μας, αντί να είμαστε, μια γροθιά χαλύβδινη, τουλάχιστον από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν κάποιοι που στο βωμό της πολιτικής τους καριέρας δεν κάνουν καμία «έκπτωση»…
  Σε άλλες εποχές, τα σημερινά πρωτοσέλιδα θα είχαν τίτλους παραίτησης του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ό οποίος και θα ενημερωνόταν για την παραίτησή του από τις σημερινές εφημερίδες…

 4. Ο/Η Ορέστης λέει:

  Ο ξεπερασμένος «ψυχοπονιάρης» λαϊκισμός τύπου Παπουτσή είναι το τελευταίο πράγμα που μπορεί να μας δώσει ελπίδα για αυτό που ζούμε σήμερα…

 5. Ο/Η citizen λέει:

  Το χθεσινό κοινοβουλευτικό συμβάν με τον κ.Παπουτσή να επιτίθεται λεκτικά στον υφυπουργό οικονομικών κ.Σαχινίδη αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της ατμόσφαιρας που επικρατεί στο Πασοκ.Ο λάβρος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να υπερασπισθεί το ιδεολόγημα του «κοινωνικού» Πασοκ και με αφορμή τα οικονομικά μέτρα επιχειρεί για μια ακόμα φορά την αυτοαναγόρευση του σε αριστερό εγγυητή του κυβερνητικού κόμματος.Κάτι πρός εγχώριο Όσκαρ Λαφοντέν.Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο.Ο κ.Παπουτσής,απο τους πλέον σκληρούς υποστηρικτές του κ.Παπανδρέου,προσπαθεί να διασώσει το «λαϊκό «του προφίλ και επιλέγει πρός τούτο τον ευάλωτο κ.Σαχινίδη,ο οποίος ευτύχησε να γίνει υφυπουργός χάριν των αόκνων προσπαθειών του καλού του φίλου κ.Παπακωνσταντίνου.Επιπλέον ο κ.Σαχινίδης είναι Λαρισαίος,όπως και ο κ.Παπουτσής.Και ως γνωστόν δύο καρπούζια δεν χωράνε σε μια μασχάλη.Ο κ.Παπουτσής φημίζεται για πολιτικός που δεν χαρίζει τίποτα και σε κανέναν,σκληρός παίκτης και διαπραγματευτής με προσδοκίες στο μεταπαπανδρεϊκό Πασοκ.Αλλά μην γελασθείτε.Στις κρίσιμες στιγμές,ο κ.Παπουτσής όπως και ο κ.Παναγιωτακόπουλος θα είναι τα βασικά εξαπτέρυγα στο πλευρό του κ.Παπανδρέου.Η ατυχία του κ.Σαχινίδη έγκειται στο οτι βρέθηκε στον δρόμο του κ.Παπουτσή στην πιο εύκολη για λαϊκισμούς πολιτική στιγμή.

 6. Ο/Η τζινα λέει:

  Αγαπητέ Στέφανε, με αφορμή το σχόλιο σου, αυτόματα με βάζεις στον πειρασμό να ρωτήσω, πως συνάδει το παραπάνω, με το οποίο εγω συμφωνώ, με την ταυτόχρονη στηριξή σου στην ομάδα, που κάποιοι της εχουν δώσει μορφή πολιτικού τυχοδιωκτισμού και χτυπούν με την στείρα πολιτική κριτική τους ανελέητα τις δύσκολες τούτες ώρες, τον Πρόεδρο και το Κίνημα.
  Τύποι που διέγραψαν εν μια νυχτι όχι μόνο τα θεσμικά όργανα οπου εκεί μόνο εκφράζουμε τις απόψεις μας, αλλα την πολιτική και κομματική τους αξιοπρέπεια.
  Σίγουρα στην δική σου δικαιοδοσία είναι να αναρτήσεις το δικό μου σχόλιο το οποίο δεν περιέχει κακεχεντρία αλλά μόνο αγανάκτηση.
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  Με εκτίμηση
  Τζίνα Παντζαρίδου.

 7. Παιδιά, έχω χάσει το μπούσουλα: Αυτοί που το καλοκαίρι έβριζαν τους δεξιούς εκσυγχρονιστές και εκθείαζαν τον αριστερό πρόεδρο, τώρα ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ υιοθετούν τη ρητορική των εκσυγχρονιστων (περί πολιτικού ρεαλισμού κλπ) και ρίχνουν στο καζάνι το …ιδεολόγημα (!!!) του κοινωνικού ΠΑΣΟΚ. Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ τελικά είναι πολιτική πρακτική, ρεαλισμός, επάγγελμα, τέχνη, χειροτεχνία, τι;;;

  Θα μου πείτε, εσύ τι μιλάς; Απλά πρόκειται να ανανεώσω μια λίστα και ψάχνω στοιχεία… (χο, χο, χο).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s