Με ταχείς ρυθμούς η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

Posted: 2 Μαρτίου 2010 by admin in κυβέρνηση
Ετικέτες: , ,

Με 9% τρέχει το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στο σύνολο των Περιφερειών της χώρας, τη στιγμή που ο μέσος όρος απορροφητικότητας του Προγράμματος πανελλαδικά είναι κάτω του 4%. Στο πλαίσιο αυτό, ο βασικός στόχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας που είναι η επίτευξη του κανόνα ν+3 για το 2010 θεωρείται ότι θα επιτευχθεί, χωρίς απώλειες πόρων σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για όλη τη χώρα συγκυρία και στη βάση της καλής συνεργασίας της Περιφέρειας και των υπηρεσιών της με τα υπουργεία, τους φορείς υλοποίησης των έργων και το σύνολο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα παραπάνω επισήμανε η Γ.Γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας, Καλλιόπη Γερακούδη, μιλώντας σε εκπροσώπους μέσων μαζικής ενημέρωσης, στο πλαίσιο διημερίδας που διοργάνωσε η Περιφέρεια στο Νεοχώρι Καρδίτσας, με θέμα την προετοιμασία, τους άξονες προτεραιότητας και τις στρατηγικές επιλογές ανάπτυξης της Θεσσαλίας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Ο προϋπολογισμός του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, ανέφερε ακόμα η κ. Γερακούδη είναι 529 εκατομμύρια ευρώ και μέχρι σήμερα (στοιχεία 15/2/2010), τα έργα που έχουν ενταχθεί ανέρχονται σε 197 περίπου εκατομμύρια ευρώ, προσθέτοντας πως οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί ανέρχονται σε 123,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί δαπάνες ύψους 47 εκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό απορροφητικότητας 9%.

Αφαιρώντας από τον συνολικό προϋπολογισμό του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας τα 197 εκατομμύρια ευρώ των ήδη ενταγμένων έργων, τα 30 εκατομμύρια ευρώ που αφορούν ενίσχυση επιχειρήσεων μέσω Τραπεζών και τα 7 εκατομμύρια ευρώ για τα μεταφερόμενα από το Γ ΚΠΣ έργα, προκύπτει ότι σήμερα, το ποσό που έχουμε να διαχειριστούμε από το ΕΣΠΑ στη Θεσσαλία είναι 293 εκατομμύρια ευρώ περίπου, κατέληξε η κ. Γερακούδη.

* Αναλυτικά οι εισηγήσεις της διημερίδας, η ομιλία της Γ.Γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γερακούδη καθώς και φωτογραφικό υλικό, στο site της Περιφέρειας Θεσσαλίας www. thessalia-espa.gr στα Νέα- Δημοσιεύσεις- Ανακοινώσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s