Ψάχνουν 35 γιατρούς για μίζες

Posted: 18 Ιανουαρίου 2010 by admin in Πολιτική, κυβέρνηση, κοινωνία, οικονομία
Ετικέτες:

Έγγραφο- φωτιά των βρετανικών αρχών βάζει στο στόχαστρο της ελληνικής Δικαιοσύνης 35 γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων, στην πλειονότητά τους ορθοπεδικούς- χειρουργούς, που φέρεται να έχουν δωροδοκηθεί από τα μαύρα ταμεία της εταιρείας ορθοπεδικών ειδών DeΡuy Ιnternational από τον Φεβρουάριο του 2002 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2005.

Oι βρετανικές αρχές, που διενεργούν αντίστοιχη έρευνα για την υπόθεση, ικανοποιώντας αίτημα δικαστικής συνδρομής της Εισαγγελίας Αθηνών, ενημέρωσαν προ ημερών τις ελληνικές αρχές για σειρά ύποπτων συναλλαγών που εντόπισαν, επισυνάπτοντας την επίμαχη λίστα με τα ονόματα γιατρών, οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους λίστα με ονόματα γιατρών και μελών διοικήσεων δημόσιων νοσοκομείων, αλλά και με γιατρούς ιδιωτικών θεραπευτηρίων, τα οποία όμως έχουν συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία του Δημοσίου, που φέρεται ότι σε συνεργασία με μέλη διοικήσεων νοσοκομείων… προωθούσαν τα είδη της συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία είναι θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας Johnson & Johnson. Τα στοιχεία τα έστειλαν αρχικά οι αμερικανικές δικαστικές αρχές στην Αθήνα, ύστερα από εσωτερική έρευνα της Johnson & Johnson, απ΄ όπου προέκυψαν τα στοιχεία- φωτιά για τα μαύρα ταμεία στην Αθήνα. Για τα στοιχεία που «καίνε» δεκάδες γνωστούς ορθοπεδικούς, αλλά και χειρουργούς είχε ενημερωθεί η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών από τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα.

περισσότερα: TA NEA On-line

Σχόλια
  1. Αυτό το νέο είναι ο ένας κόλαφος. Ο άλλος είναι η έρευνα της μηχανοργάνωσης των ΔΟΥ που έδειξε πως χιλιάδες γιατροί έχουν μεγάλης αξίας ακίνητα και κινητή περιουσία και μερικές χιλιάδες μόνο δηλωμένες στην εφορία ετησίως. Τους ξέρανε πάντοτε, αλλά κανείς δεν κινήθηκε να τους πιάσει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s