Αποσύρεται η τροπολογία για τις γονικές παροχές

Posted: 13 Ιανουαρίου 2010 by admin in Πολιτική, οικονομία

Αποσύρεται η τροπολογία για τις γονικές παροχές και θα επανακατατεθεί εντός των επόμενων ημερών ως νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Οι εντονότατες αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του κόμματος, που συνεχίζεται ακόμη, οδήγησαν τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στην απόφαση αυτή σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες.

Οι αντιδράσεις εστιάστηκαν κυρίως στο ότι δεν τηρείται η δέσμευση του πρωθυπουργού στην διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ότι δεν κατατίθενται άσχετες τροπολογίες στα νομοσχέδια.

Από την περασμένη εβδομάδα και αμέσως μετά την κατάθεση της τροπολογίας, τις αντιρρήσεις τους είχαν εκφράσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρ. Παπουτσής -που τις εξέφρασε άλλωστε δημοσίως χθες- αλλά και η διευθύντρια της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Ρεγγίνα Βάρτζελη, που είχαν εισηγηθεί αρμοδίως να έρθει η τροπολογία ως αυτόνομο νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη το καθεστώς για τις γονικές παροχές παραμένει ως έχει και ισχύουν οι διατάξεις που είχαν θεσπιστεί επί υπουργείας Αλογοσκούφη. Σύμφωνα με αυτές το αφορολόγητο όριο έχει οριστεί στα 95.000 ευρώ, ενώ για το επιπλέον ποσό ορίζεται φορολογικός συντελεστής 1%.

πηγή: Ελευθεροτυπία

Σχόλια
  1. Η κυβέρνηση τελικά ξέρει να ακούει τον κόσμο.

  2. Ο/Η Stefanos N. Papanotas λέει:

    Αυτό ακριβώς δημιουργεί ένα θετικό πρόσημο για τον ΓΑΠ και την κυβέρνηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s